Neler Yeni

Yardım MSI MAG 256F Soluk Görüntü Problemi

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
763
İsim
Ali Mert Okuducu
Benim monitorde geldi ama elektrik yok. Kurdum elektriğin gelmesini bekliyorum. Ölü piksel falan çıkmaz umarım. Yazarım konuya ışık sızmasını falan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim monitörde bi sıkıntı yok. Işık süzmeside yok gibi.

Son düzenleme:

Rumuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
Benim monitorde geldi ama elektrik yok. Kurdum elektriğin gelmesini bekliyorum. Ölü piksel falan çıkmaz umarım. Yazarım konuya ışık sızmasını falan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim monitörde bi sıkıntı yok. Işık süzmeside yok gibi.
sizin aldığınız monitör msi mıydı hocam

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bu markanın 2k olan modelini aldım ayakları cok kalitesiz ekranda aynı böyleydi. bir kac yerinde ısık sızması vardı ve güc kablosuna dokununca ekran kapanıyordu. bu markanın kapısından gecmem daha. lg lenovo malzeme kalitesinden sonra msi kalitesi çin malı gibi geldi.
not iade talebi olusturdum yarın geri veriyorum. bu markayı övenlerde kulaktan dolma bilgilerle insanları yönlendiriyor bence.
275QF ile bu farklı hocam.
Rahatsız edecekse edilmeli. Bende de viewsonic vx2780j var maalesef kontrastı berbat. Parlaklığı açınca siyahlar griye dönüyor. Sırf bu yüzden VA 'ya geçesim var.
IPS'in de kontrast ve glow gibi leş sorunları olmasına rağmen IPS öneriyoruz zira VA'daki siyah tepki sürelerinin yavaş olması bu ikisinin kombinesinden daha berbat bir sorun. Bknz.:
LG 24GQ50F-B:
1732130115758.png
Sadece parlaklığı %100 yaptım bide ekran kartının default olan renk ayarlarını bile ellemek zorunda kaldım ordan da %15 arttırdım.
Bu model değil, bu fiyat bandındaki herhangi bir 2023-2024 model IPS bir monitör 2015 TN'den daha kötü olamaz.

Bir sıkıntı olduğu belli eğer söylediğiniz doğruysa. Bu konuları çok yaşadık biz endişelenmeyin. Genellike yanlış yapılan bir şeyden kaynaklanıyor sorun. Lütfen söylediklerimi harfiyen uygulayın ki konu gereksiz uzamasın. Çoğu konuda aynı şeyi 5 sayfa söyleyip 5. sayfada yaptırıp çözüyoruz çünkü.

0) Ekran kartı yazılımından ayar yapmamanız lazım. Onu sıfırlayın. O ayarları ellemeyin.
0_2) Laptop'a bağladıysanız sökün masaüstü pc'de deneyin.
1) DP kablosu ile bağladığınızdan emin olun.
2) Kabloyu ekran kartında başka porta takın.
3) Farklı bir DP kablosu deneyin.
4) Farklı bir PC'de deneyin.
5) Masaüstü, sağ tık, görüntü ayarları, HDR ayarının kapalı olduğundan emin olun. Monitör menüsünden de aynı şekilde HDR'ı kapatın. Bu adım çok önemli.
Bunlar sorunu çözmezse monitörü fabrika varsayılanına sıfırlayıp monitör menüsünün tüm ayarlarının fotoğraflarını çekip bana atın.

Bu adımları yapmadan konuya devam etmenizi tavsiye etmem zira çözme ihtimaliniz %98 falan.

Top Bottom