Çözüldü✓ Msi mag 750 gls mi 850gls mi ?

GrrBzl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
154
Bütçe
6500
Beyler selam sistem için psu alacağım. Rtx 5060ti 16gb, Ryzen 5 7500f ile kullanacağım. Msi a750gls ye 5700tl vermek mi daha mantıklı yoksa a850gls ye 6.5k vermek mi?

Sistem için ikisi de yeterli ancak aradaki fark az olunca bir düşündürdü.

Hatırladığım kadarıyla aynı platform olması lazım. Upgrade edeceksen 850 daha mantıklı zaten ilk defa alacaklar genelde 850 alıyor. Bir de MPG serisi var fark yok gibi görünebilir. Nebi Akgün anlatmıştı bakabilirsin. Fırsat düştüğünde aynı fiyatlara denk gelebilir kupon vs. Yani bence 850w al. Ama acele etme.

Yarın sabah a850gls modelini 6.6k ya alayım diye düşündüm hocam ama hala emin değilim. Mpg serisi bu fiyatlara geliyor muydu? Takip etmedim hiç onu.

Son düzenleme:
Eyvallah hocam teşekkür ederim olmadı gls alıp geçeyim yarın.

MPG dediğiniz A850G ise bende var ses duymuyorum, yeni çıkan A850GS yi bilemem.

850w al küçük fiyat farkı var. Psu bu gücü daha rahat vereceği için problem çıkma olasılığı düşer, fan sesi duyma ihtimalinde azalır. En kötü fanı geç açar.

MPG dediğiniz A850G ise bende var ses duymuyorum, yeni çıkan A850GS yi bilemem.

850w al küçük fiyat farkı var. Psu bu gücü daha rahat vereceği için problem çıkma olasılığı düşer, fan sesi duyma ihtimalinde azalır. En kötü fanı geç açar.
A850GLS modelin ismi hocam. Bi cw problemini çözmüşler sanırım bunda.

Bi de şu var da; https://www.msi.com/Power-Supply/MPG-A850GS-PCIE5

Mag de güzel ama denk gelirse MPG alın, bildiğim kadarıyla MAG'ın içi tamamen kaliteli değil, en azından MPG kadar. MSI da Meg > MPG>Mag diye gittiği için ne yazik ki alt serisinin üst seriden üstün olması çok nadir.

Doğrudur hocam ancak mpg serisi minimum 8 civarında dolaşıyor o yüzden ben oraya pek çıkmam gibi. Cw sesi az olsun bir de kronik sıkıntısı olmasın yeter benim için.

Hayırlı uğurlu olsun hocam

Geri