Neler Yeni

Yardım MSİ MPG 274URF QD Monitörüm arada bir ekran gidip geliyor

rLcGu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hamza Tüfekçi
Sagolun hocam cevap icin monitor bugun geldi testlerni yaptm olu piksel ve diger sorunlar yok.Monitor o kadar canliki oyunda kör oldum resmen gozlerim agrimaya basladi fazla canli renkler ozel bir ayarlama yaptnzmi siz yoksa kendi ayarlarinimi kullaniyorsunz
Hayırlı olsun hocam çok güzel monitör bence de bu fiyat bandında rakibi yok bence.Özel bir ayar yapmadım premium renk modunu kullanıyorum genelde en güzel renkleri o mod veriyor bence çok canlı.Bazen de film modunu kullanıyorum film dizi izlerken HDCR la siyahlar daha iyi gözüksün diye karanlık sahnelerde parlaklığı kısıyor.

falcon72

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet aykl
Hayırlı olsun hocam çok güzel monitör bence de bu fiyat bandında rakibi yok bence.Özel bir ayar yapmadım premium renk modunu kullanıyorum genelde en güzel renkleri o mod veriyor bence çok canlı.Bazen de film modunu kullanıyorum film dizi izlerken HDCR la siyahlar daha iyi gözüksün diye karanlık sahnelerde parlaklığı kısıyor.
Teşekkürler hocam başka monitörlerde kullandım gerçekten bu çok güzel birde bir sürü ayar var onlarda ayrı güzel yalnız dp kablosuyla kullanmak lazım hdm biraz yavaş kalıyor oyunlardan çıkınca bekletiyor benım eskı monitorde oyleydı dp ye geçince hızlanmıştı bundada dp kablosu sipariş verdim direk.

rLcGu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hamza Tüfekçi
Teşekkürler hocam başka monitörlerde kullandım gerçekten bu çok güzel birde bir sürü ayar var onlarda ayrı güzel yalnız dp kablosuyla kullanmak lazım hdm biraz yavaş kalıyor oyunlardan çıkınca bekletiyor benım eskı monitorde oyleydı dp ye geçince hızlanmıştı bundada dp kablosu sipariş verdim direk.
Hocam ben sıkıştırmasız veri aktarılsın diye hdmi 2.1 aldım çünkü dp1.4 ün bant genişliği sanırsam sıkıştırma yapmadan 4K 160Hz e yetmiyor HDMI 2.1 in yetiyor.Oyunlardan çıkınca bekletiyor dediğiniz tam ekran modunda oynarken alt tab atınca siyah ekranda beklemesi mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
abuzer kömürcü
Hocam bende de bu ekran mevcut ekranin uygulamasindan ayarlar kismindan scalar tusuna basarak msi sitesinden urunun firmware olarak gosterdigi dosya ile guncelleme yaptim guncelleme başarılı oldu ama ekranin sol ust kisminda bazi bilgilerin bulundugu bir pencere acildi ve bu gitmiyor ayriyeten pc yi kapattigim zaman monitor o bahsettigim bilgi ekrani ile beraber pc kapali olmasina ragmen kendini ölü pixel testi gibi kirmizi yesil beyaz mavi seklinde surekli döndürüp döndürüp duruyor bu durum dedigim gibi guncellemeden sonra oldu bunu nasil cozebilriim ?

falcon72

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet aykl
Hocam ben sıkıştırmasız veri aktarılsın diye hdmi 2.1 aldım çünkü dp1.4 ün bant genişliği sanırsam sıkıştırma yapmadan 4K 160Hz e yetmiyor HDMI 2.1 in yetiyor.Oyunlardan çıkınca bekletiyor dediğiniz tam ekran modunda oynarken alt tab atınca siyah ekranda beklemesi mi ?
Evet hocam oyundayken windows tuşuna basınca bekletmesinden bahsediyordum. Bende 2.1 çok güzel bir kablo var ama genelde g-sync düzgün çalışması ve görüntünün daha akıcı olması için herkes dp 1.4 kablosunun kullanılması gerektiğini yazmıştı. Bende kablo siparişi verdim yanlış mı yaptım dediğiniz şey tam olarak ne gibi bir fark yapıyor. Görüntü sıkıştırması için söylüyorum.

falcon72

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet aykl
Hocam bende de bu ekran mevcut ekranin uygulamasindan ayarlar kismindan scalar tusuna basarak msi sitesinden urunun firmware olarak gosterdigi dosya ile guncelleme yaptim guncelleme başarılı oldu ama ekranin sol ust kisminda bazi bilgilerin bulundugu bir pencere acildi ve bu gitmiyor ayriyeten pc yi kapattigim zaman monitor o bahsettigim bilgi ekrani ile beraber pc kapali olmasina ragmen kendini ölü pixel testi gibi kirmizi yesil beyaz mavi seklinde surekli döndürüp döndürüp duruyor bu durum dedigim gibi guncellemeden sonra oldu bunu nasil cozebilriim ?
hocam güncelleme yapınca usb falan takılımıydı onları çıkarmanız gerekiyordu sorun tam olarak ne bilemiyorum servisle bir görüşün isterseniz ben güncelleme yapmadım daha o takılı kalmıştır belki devam ediyormu hala durum

rLcGu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hamza Tüfekçi
Hocam onu ben de bilmiyorum firmware güncellemesi mi var ? En son baktığımda yoktu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet hocam oyundayken windows tuşuna basınca bekletmesinden bahsediyordum. Bende 2.1 çok güzel bir kablo var ama genelde g-sync düzgün çalışması ve görüntünün daha akıcı olması için herkes dp 1.4 kablosunun kullanılması gerektiğini yazmıştı. Bende kablo siparişi verdim yanlış mı yaptım dediğiniz şey tam olarak ne gibi bir fark yapıyor. Görüntü sıkıştırması için söylüyorum.
Yani öyle aman aman bir fark yok sanırsam DSC diye bir teknoloji bant genişliği yetmediği takdirde sıkıştırma yaparak taşıyor.Ben mümkün olduğunca en temiz net görüntü olsun istediğim için aldım yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

eolian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert
Bu monitörü hangi ayarlar da kullanıyorsunu best settings bir türlü ulaşamadım

DP kablosu ile 4k 160hz de kullanıyorum

rLcGu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hamza Tüfekçi

Kullanılamıyor demedim zaten.

Premium renk modunda kullanıyorum genelde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
abuzer kömürcü
Monitörün kendi menusunden reset dedim ve düzeldi kendi gönderimde de paylastım saçma bir sorundu pc kapaninca guc yok birsey yok monitorun gucu takili sadece kendini olu pixel testi gibi birseye aliyordu monitoru menusunden resetledim düzeldi

OzanC93

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ozan Çeven
Selamlar arkadaşlar. Bende aynı monitöre sahibim. 2 haftadır bu hatayı bende alıyorum 1 2 saniyeliğine gidip geliyor. Çok sinir bozucu. Hdmi kabloları değiştirip vs denedim ama çözüm olmadı.siz nasıl çözdünüz sorunu. Şimdiden teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,728
Üyeler
161,743
Son üye
sorusorma
Top Bottom