Neler Yeni

Yardım MSI Pro B650M-B anakart için 9800x3d 7800x3d ? uyumlu mu? yeni mi almalıyım ?

Delaboss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
serkan
İşlemci:
AMD Ryzen 5 7600
Anakart:
MSI PRO B650M-B DDR5 AM5 (mATX)
Ekran Kartı:
Palit RTX4080 SUPER Jetstream OC 16GB 256Bit GDDR6X
XPG Lancer Blade 32GB 2x16GB
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow
AIGO AI 240mm RGB Siyah Sıvı Soğutma
merhaba arkadaşlar bu sisteme sahibim 7800x3d veya 9800x3d işlemcilerden birine yükselticem. fakat anakart bunu kaldırır mı bilmiyorum. sıkıntı yaşayacaksam tavsiyeye ihtiyacım var. ben anakart kasada felan şekilli olsun wifisi olsun gibi şeylere takmıyorum hatta fiyat düşecekse direk wifisi olmasın. sadece oyun oynamak için kullanıyorum. Overclock felan filan bunlarla da uğraşacak biri değilim. fazla m2 ram slotudur bunlarada ihtiyacım yok. sıkıntı yaşamazsam değiştirmeyi düşünmüyorum. bir tek sıvı soğutucu alırım heralde, hangi donanımlara el atmalıyım ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Melih Baygör
9 serisi alacaksan işlemciyi takmadan önce güncel bios yüklemelisin. beta bios yüklemeni tavsiye etmem. overclock vs uğraşmayacaksan sıkıntı yaşamazsın. işlemciyi aldıktan sonra undervolt yaparsan 240mm soğutma yeterli olur.

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Ahmet
Bios update ile çalışır hocam anakartlar üreticileri x3d destek veya optimizasyon updateleri ekliyor.

Delaboss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
serkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkür ettim genel olarak o anakarta takılmaz o işlemci vs gibi yorumlar alınca değiştirmem gerek diye düşünmüştüm. ozaman bütçeden hiç kısmadan 9800x3d alabilirim. anakart güncellemelerini bu ay içerisinde yaptım. betadan bir önceki versyonu kurmuştum

Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Melih Baygör
curve optimizer vs gibi ayarlamaları yaparsan aynen kullanırsın. hocam anakartının sitesin 7E28vAC1(Beta version) nun işlemciyi desteklediği yazıyor. ona dikkat et istersen.

Top Bottom