MSI RTX 5070 İçin Doğru İşlemci Seçimi

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
55000
Arkadaşlar merhaba yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Altta bıraktığım linkteki bilgisayarın üzerine 16 gb ram daha ekleyeceğim. Bunun dışında işlemci konusunda o kadar kararsız kaldım ki bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ryzen 5 7600 yerine Ryzen 7 serisinden bir işlemci almamın daha doğru olacağı söylendi. Ryzen 7 9700x almalı mıyım yoksa Ryzen 7 7700x yeterli olur mu çünkü 9600x gerçekten bütçeyi aşıyor.

Ve bunun yanında eğer işlemciyi değiştirirsem kasayı ve soğutucuyu da değiştirmem gerekir mi?

Bu site olmak zorunda değil 55 bin TL bütçe ile beni üzmeyecek bir hazır sistem atarsanız çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Altta bıraktığım linkteki bilgisayarın üzerine 16 gb ram daha ekleyeceğim. Bunun dışında işlemci konusunda o kadar kararsız kaldım ki bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ryzen 5 7600 yerine Ryzen 7 serisinden bir işlemci almamın daha doğru olacağı söylendi. Ryzen 7 9600x almalı mıyım yoksa Ryzen 7 7700x yeterli olur mu çünkü 9600x gerçekten bütçeyi aşıyor.

Ve bunun yanında eğer işlemciyi değiştirirsem kasayı ve soğutucuyu da değiştirmem gerekir mi?

Bu site olmak zorunda değil 55 bin TL bütçe ile beni üzmeyecek bir hazır sistem atarsanız çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim.
9600x ryzen 7 değil 5. ve 7700x daha iyi bir işlemci ama ısınıyor. soğutabilecek soğutucun varsa 7700x

Öyle mi düşünüyorsun Ryzen 7 serisine geçmem daha doğru olmaz mı biraz daha üzerine ekleyip?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9600x ryzen 7 değil 5. ve 7700x daha iyi bir işlemci ama ısınıyor. soğutabilecek soğutucun varsa 7700x
Özür dilerim 9700x yazacaktım yanlış yazmışım. 7700x için hangi soğutucuyu önerirsin? Ben pek anlamadığım için bilen insanlara danışmak istedim sonra sorun yaşamak istemiyorum.

gerek yok, 5070i her türlü besler ryzen 7600
her zaman öyle olmuyor maalesef

Öyle mi düşünüyorsun Ryzen 7 serisine geçmem daha doğru olmaz mı biraz daha üzerine ekleyip?

Özür dilerim 9700x yazacaktım yanlış yazmışım. 7700x için hangi soğutucuyu önerirsin? Ben pek anlamadığım için bilen insanlara danışmak istedim sonra sorun yaşamak istemiyorum.
280lik falan sıvı soğutma soğutur sanırım. onlara bakabilirsin ama biraz pahalı oluyorlar

çözünürlük önem arz eder. 14400f le 5070 kullanıyorum.2k'da grafik agırlıklı oyunlarda gpu kullanımı cogunda yüzde 90 üstü.hıcbır sorun yok.Full Hd'de bir miktar yapar ama rahatsız etmez.

Geri