Yardım msi rx 580 8gb armor ısınma sorunu

Akburu

80+
Reaksiyon skoru
88
merhaba arkadaşlar, rx 580 armor modelini almıştım fakat ısınma sorunuyla uğraşıyorum ve bu yüzden oyun ornarken içim rahat etmiyor. 88 dereceyi görüyor ekran kartım fan hızını msi afterburner ile ayarlamama rağmen ısı belli bir süre sonra aynı seviyeye geliyor.
işlemcim ryzen 5 3600
kasa frisby 6 fanlı -3 ü egzos
ekran kartımı soğutmak için voltaj düşürmesi yapıyorum ve bu sefer de performanstan gidiyor ani fps düşüşleri oluyor.
kasanın yan kapağını açtığımda 3-4 derecelik bir düşük max 5 diyelim elde ediyorum yani anlayacağınız kartı aldığıma pişman oldum. soğutmasını değiştirmeyi düşündüm fakat fiyatı uygun bir soğutma bulamadım armor yerine gaming x model soğutma buldum 200 liraya alsam derece fark eder mi bilmiyorum sadece renk farklı gibi blok yapıları vs her şey hemen hemen aynı
bu arada temizleme yaptım termal macunu değiştirdim zaten kart yeni fark eden bir şey olmadı. lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    11.5 KB · Hit: 184
  • frisby-coax-650w-fc-8890g-led-fanli-atx-oyuncu-kasasi-z.webp
    frisby-coax-650w-fc-8890g-led-fanli-atx-oyuncu-kasasi-z.webp
    22.7 KB · Hit: 147
  • 1585858756851.webp
    1585858756851.webp
    11.5 KB · Hit: 151
Ben bu ısınma olayını, hayatıma soktuğum ilk amd kartta gördükten ve kısa zamanda kartın kendi kendini öldürmesinden sonra bir daha amd ekran kartlarını hayatıma sokmadım. Aşırı sıcaklık elektronik için kaçınılmaz bir ölümdür.

Ben bu ısınma olayını, hayatıma soktuğum ilk amd kartta gördükten ve kısa zamanda kartın kendi kendini öldürmesinden sonra bir daha amd ekran kartlarını hayatıma sokmadım. Aşırı sıcaklık elektronik için kaçınılmaz bir ölümdür.
nividia ise çok pahalı işlemcisi süper çok iyi iyiki almışım ama ekran kartınında performansı çok iyi ama sıcaklık rezalet böyle bir şey olamaz

merhaba arkadaşlar, rx 580 armor modelini almıştım fakat ısınma sorunuyla uğraşıyorum ve bu yüzden oyun ornarken içim rahat etmiyor. 88 dereceyi görüyor ekran kartım fan hızını msi afterburner ile ayarlamama rağmen ısı belli bir süre sonra aynı seviyeye geliyor.
işlemcim ryzen 5 3600
kasa frisby 6 fanlı -3 ü egzos
ekran kartımı soğutmak için voltaj düşürmesi yapıyorum ve bu sefer de performanstan gidiyor ani fps düşüşleri oluyor.
kasanın yan kapağını açtığımda 3-4 derecelik bir düşük max 5 diyelim elde ediyorum yani anlayacağınız kartı aldığıma pişman oldum. soğutmasını değiştirmeyi düşündüm fakat fiyatı uygun bir soğutma bulamadım armor yerine gaming x model soğutma buldum 200 liraya alsam derece fark eder mi bilmiyorum sadece renk farklı gibi blok yapıları vs her şey hemen hemen aynı
bu arada temizleme yaptım termal macunu değiştirdim zaten kart yeni fark eden bir şey olmadı. lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim
bu arada ARCTIC Accelero Twin Turbo iii gibi bir soğutma varmış ne kadar işe yarar bilmiyorum ama zsaten tr de satışınıda bulamıyorum

frisby kasaları önermiyolar kasa içi hava akışının kötü olduğunu söylüyorlar sıcaklık bu yüzde olabilir

ancak şöyle bir durumda var 580 in tdp si yüksek o tdp ye göre normal sayılabilir yük altında

Aynı kartın 590 modelini kullandım oda çok ısınıyordu fps i monitöre göre eşitleyince sıcaklık artmıyordu

Aynı kartın 590 modelini kullandım oda çok ısınıyordu fps i monitöre göre eşitleyince sıcaklık artmıyordu
ekran kartı ram yük altında olmuyor çünkü ozaman benim monitörüm 75 hz bazı oyunlarda max 65-70 fps veriyor ve tam yükte oluyor mecburi olarak artıyor o zaman

zaten fanları var kasanın altına koyma derim şuan ki kasanın öndeki fanlar içe doğru üflesin arkadaki dışarı doğru üstte fan var ise oda dışarı doğru kasanın kapağını açıp birde öyle sene şuan

Kart zaten TDP değeri yüksek bir kart kasnanızda 6 adet fan olabilir ama o kasaların hava sirkülasyonu kötü oluyor. Bu nedenle de kartınız biraz daha fazla ısınıyor.

Kasadan kaynaklı ısınma R5 3600 Stok Fan da ısınıyor bi an önce kasanı değiştir işlemci fanıda

Geri