MSI VECTOR A18HX A9WHG sorunları

RLSSRN

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar ben 3 hafta önce msi vector a18 hx a9whg aldım ryzen 9 9955hx işlemcili ve rtx5070ti ekran kartlı modeli.
İlk olarak sormak istediğim bu laptoptan başka alan var mı ve sorun yaşadınız mı ?
Kendi sorunlarımdan bahsedeyim
- ara sıra ekranın üst kısmında bir çizgi gözüküp kayboluyor ama saniyelik bile olmayan bir olay
- genelde oyundayken ama ara sırada normal internette gezinirken bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor. Siyah bir ekran çıkıyor ve msi %100 complete yazıyor bu olayda çok kısa olduğu için diğer yazan yazıları okuyamıyorum hatta elimi telefona atıp fotoğrafını çekeyim derken bilgisayarı yeniden başlatmış oluyor. Bu olay 3-4 defa olunca bu sefer yeniden başlatırken onarım menüsünü açıyor sonrasında onarım menüsünden bilgisayarı kapat diyip tekrar açınca normal bir şekilde windows ekranı geliyor.
Msi teknik servise ticket attım ve onlar bana AMD ve Nvidia driverlarını temiz bir şekilde silip kendi sitelerinden model için sundukları versiyonunu tekrar yüklememi ve yeni sürümleride aynı şekilden oradan takip edip indirmemi istediler. Bugün AMD sürücüsünü silip onların dediği şekilde tekrar indirdim ama Nvidia sürücüsünü ellemedim şimdilik sorunların hiçbirini yapmadı eğer sorunlar devam ederse Nvidia sürücüsünün de silip onların dediği gibi indireceğim. Nvidia sürücüsünü açıkçası eski sürüm olarak kullanmak istemiyorum çünkü yeni çıkan oyunların bazıları son sürüm güncellemesi istiyor Dying Light The Beast gibi.
Aynı bilgisayardan olup bu sorunu yaşayanlar var mı ? varsa sorunu çözebildiler mi ? çözebildilerse nasıl çözdüğünüz hakkında beni bilgilendirebilir misiniz ?

Garantiye yolla direk hiç uğraşma tamirciye filen verme garantin gider.

garantisi yeni başladığı için daha 2 yıldan fazla garantisi var kesinlikle tamirciye vermem çok zorunda kalırsam garantiye yollarım. Zaten tamircilik veya garantilik bir durumu olduğunu düşünmüyorum. Garantiye yollasam büyük ihtimalle yeni bilgisayar vermeyecekler format atıp bana geri yollayacaklar. Ben bu laptobu alıpta aynı sorunu yaşan var mı diye merak ediyorum çünkü yabancı forumlarda aynı sorunları yaşayanlar varmış oralara da yazdım ama kimse nasıl çözdüklerini falan yazmadı.

Güncelleme: Dün AMD sürücüsünü silip Msi kendi sitesinden tekrar yükledim ondan sonra bir sorun çıkarmadı bugün 4 saate yakın oyun oynadım ama hiç kapanma veya ekranda bozulma olmadı. Nvidia sürücüsünü silip tekrar yükleme yapmadım çünkü sorunun AMD dahili radeon ekran kartında mı yoksa 5070 ti dan mı kaynaklı olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Güncelleme: 1 Hafta sorun çıkmamıştı ama dün tekrardan kapanma sorunu oldu. Flickering problemi büyük ihtimalle ekrandan kaynaklı onun için ilerleyen haftalarda müsait bir zamanda garantiye göndereceğim ama kapanma sıkıntısı büyük ihtimalle AMD Radeon Gpu dan kaynaklı. MSI ile bir süredir iletişim halindeydim ve test etmek için bilgisayarı bir hafta veya ondan önce sorun tekrar oluşana kadar sürekli entegre grafik sürücüsü modunda çalıştırmaya karar verdik yani AMD Radeon Gpu hiç çalışmayacak sadece RTX5070Ti kullanılacak ve bu sayede sorun AMD de mi yoksa başka bir yerde mi onu anlamış olacağız. Bilgisayar her türlü ilerleyen süreçte garantiye gidecek umarım garantiye gittiiği zaman ürün değişim yaparlar tek beklentim bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,966
Üyeler
183,364
Son üye
salihxyz12
Geri