MSÜ de hatalı soru ???

Reaksiyon skoru
109
Beyler fizikteki sıcaklık sorusu hatalı değil mi ?
Eğer üç bardaktaki çayın kütleleri aynı ise ve aynı çay ise ısı sığaları eşittir ve ısı sığaları eşitse 5 derece soğutmak için alınması gereken enerji de eşittir, transfer edilen enerji de ısı olduğu için 5 derece soğuması için alınan ısı bütün kaşıklar için eşittir.
2.öncülde ise M nin en çok ısıyı aldığını söylüyordu ben bunun hatalı olduğunu düşünüyorum tabi soruyu doğru yaptım ama yine de hatalı soru bence siz ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Beyler fizikteki sıcaklık sorusu hatalı değil mi ?
Eğer üç bardaktaki çayın kütleleri aynı ise ve aynı çay ise ısı sığaları eşittir ve ısı sığaları eşitse 5 derece soğutmak için alınması gereken enerji de eşittir, transfer edilen enerji de ısı olduğu için 5 derece soğuması için alınan ısı bütün kaşıklar için eşittir.
2.öncülde ise M nin en çok ısıyı aldığını söylüyordu ben bunun hatalı olduğunu düşünüyorum tabi soruyu doğru yaptım ama yine de hatalı soru bence siz ne düşünüyorsunuz ?
Alıntıyı görüntüle
Hocam soruyu böyle yayınlaman yasak kaldır istersen.
Ancak soru hatalı değil. Q: m.c.ΔT kullandıgın zaman sonuc cıkıyor

Arkadaşlar sorular yayınlandı zaten neden yayınlamam yasak oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ösym nin kendi sitesinde var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam soruyu böyle yayınlaman yasak kaldır istersen.
Ancak soru hatalı değil. Q: m.c.ΔT kullandıgın zaman sonuc cıkıyor
Hocam şöyle Q: m.c.ΔT kullanıyorsun ama ΔT eşit hepsi 5 derece soğuyor çayların kütleleri eşit aynı çay oldukları için öz ısıları da eşit bu yüzden eşit oluyor aktarılan ısı miktarı kaşıklarla bağlantılı bir durum değil bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,654
Üyeler
202,676
Son üye
tarikaktas
Geri