Ensy58
80+ Bronze
Havacı astsubaylar pilot olamazlar sadece teknisyen olurlarGörev olarak doğuda sadece Diyarbakır ve 1-2 yerde çalışırsın. Diyarbakır çok güzel bir şehir 8 sene kaldım. Batı olarak da İzmir, Ankara gibi güzel yerler var. Ayrıca bölüm seçme de var. Uçak bakımından Helikopter pilotluğuna kadar bir sürü bölüm vardı sanırsam fakat maaşları da oldukça yüksek. En az kara Subayı kadar maaş alırlar. Tabi Hava Harpa gidersen 2x maaş alırsın. Yani bu dönemde bir Uzman Çavuş bile en kötü 30 bin civarı maaş alıyor, küçümsediğimden demiyorum elbette.
Yine de şunu belirteyim okulda çok eziyet çekersin küfür edip bırakmak istersin fakat mezun olunca belli rütbeden sonra rahat edersin fakat subay olmadığın sürece diğer rütbeler her türlü biraz alt kalıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sınıf olarak kara havacı piyade topçu istihkam istihbarat gibi sınıflar var bir de üniversite gibi bölümler varHocam ayrıca bir sorum daha olacak. Kara Harp Okulunda ne gibi bölümler var? Yani oradan mezun olduğumda Piyade Teğmen olarak başlayıp direk Suriye ye mi görevlendiriliyorum? KHO dan mezun olduktan sonra başka ne gibi şeyler yapılabilir? Askeriyeye bağlı ya da ondan ayrı başka meslekler de var mıdır? Hep aklımda şu askeriyede ki bilgisayar işlerine bakan askerler gibi bir göreve sahip olmak var. Bunun için ne yapmam gerek?
https://kho.msu.edu.tr/akademik/dekanlik/bolumler.html linkten bakabilirsin
Tam emin değilim ama galiba sınıfını komutanlar seçiyor derslerine göre