Yiğit Akif
80+
- Reaksiyon skoru
- 32
- Bütçe
- 65000
Herkese selam. Evde halihazırda kullandığım rtx 4070 super i5 14400 ve sıvı soğutmali bir sistemim var ve gayet memnunum. ama mobilite için bir tane leptop lazım. kullandığım programlar ağırlık photoshop illustrator rhino fusion solid catia blender tarzı programlar. tabi solid gibi bazı uygulamalar mac de destek yok. çok problem değil, onları evdeki kasaylada yapabilirim. Ama mesela photoshop ya da rhino gibi programlarda macbook pro m4 de sorun yaşarmıyım. Normalde m4 air alıcaktım 40.000 küsüre ama onlarda fan olmayışı ve ekranın 60 hz olmasından dolayı birazdaha bütçeyi zorlayıp 65.000 tl ye (pozitif teknoloji) macbook pro m4 almayı düşünüyorum. Bu paralara çok güzel oyuncu leptopları var (5070 li falan) fakat bunların hem ekranı macbook kadar güzel değil hemde prize bağımlı olmak gerekiyor. yanımda 3 4 kg leptop + 1kg da priz taşımak istemiyorum. Ama macbookda benim işlerimi görebilirmi tereddütlüyüm. Mesela 5000x5000 pixsel 300 ppi bir photoshop çalışmasında 70 80 layerden sonra takılma yaşamak istemiyorum. Ya da 3d modellemede parçanın etrafında dönerken takılma yaşamak istemem. Zaten render ya da analiz gibi baba işleri kasamda yapmayı düşünüyorum ama bunların haricindeki şeyleri dışardada halletmek istiyorum. Sizce bu paralara bu makineyi almak mantıklımıdır. Aranızda benler benzer işleri yapan varsa kendinde örnek verebilir. Şimdiden teşekkürller