Neler Yeni

Münazara için destek lazım :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Ali
Münazara konumuz savaşta kılıç mı üstün yoksa bilgi mi ben ise kılıç takımındayım ve takımın sözcüsüyüm bilgi tezini çürütecek tavsiye öneri herşeye açığım yardımcı olursanız sevinirim :)

JSezar

80+ Silver
Kılıcı savunmak zor.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
İkiside gereklidir bence. Bilgisiz kılıçta kazanamaz, kılıçsız teorik bilgi de kazanamaz bence.
Münazarnın olayı doğru olanın kazanması değil iyi savunanın kazanması hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Münazara konumuz savaşta kılıç mı üstün yoksa bilgi mi ben ise kılıç takımındayım ve takımın sözcüsüyüm bilgi tezini çürütecek tavsiye öneri herşeye açığım yardımcı olursanız sevinirim :)
Hocam biraz tarihte araştırma yapın. Daha iyi teknoloji kullananları yenen ülkeleri araştırırsanız birkaç fikir elde edebilirsiniz.

Peki kılıç genel olarak silah anlamında mı yoksa bildiğimiz kılıç mı?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Kılıcı rastgele sallasam birini öldürebilirim, rastgele fırlatsam yine birini öldürebilirim. Bilgiyle yapabileceğim ne var? Savaşta güzel bir taktik buldum, adamların hepsini tam da tuzağıma çektim, tüm adamları hepsinin üzerine yolladım, Bir tane manyak kılıçla döne döne tüm adamları kesti çıktı gitti. Bilginin ne önemi kaldı burada? Kılıç veya silahsız bilgi, sadece düşüncede kalır, Pratikte hiçbir işe yaramaz.

Tek işe yarayacağı şey ülkeyi kayıp vermeden kaçarak teslim edebilmek diyerek dalganı da geçebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Münazarnın olayı doğru olanın kazanması değil iyi savunanın kazanması hocam

Hocam biraz tarihte araştırma yapın. Daha iyi teknoloji kullananları yenen ülkeleri araştırırsanız birkaç fikir elde edebilirsiniz.

Peki kılıç genel olarak silah anlamında mı yoksa bildiğimiz kılıç mı?
Silah kılıç farketmez yakın zamanda olan savaşlardan da bahsedebilirim karşı tarafın tezlerini çürütmek için

Kılıcı rastgele sallasam birini öldürebilirim, rastgele fırlatsam yine birini öldürebilirim. Bilgiyle yapabileceğim ne var? Savaşta güzel bir taktik buldum, adamların hepsini tam da tuzağıma çektim, tüm adamları hepsinin üzerine yolladım, Bir tane manyak kılıçla döne döne tüm adamları kesti çıktı gitti. Bilginin ne önemi kaldı burada? Kılıç veya silahsız bilgi, sadece düşüncede kalır, Pratikte hiçbir işe yaramaz.

Tek işe yarayacağı şey ülkeyi kayıp vermeden kaçarak teslim edebilmek diyerek dalganı da geçebilirsin.
Teşekkürler güzel cevap

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Silah kılıç farketmez yakın zamanda olan savaşlardan da bahsedebilirim karşı tarafın tezlerini çürütmek için

Teşekkürler güzel cevap
Hocam belki kullanışlı olabilir diye örnek vermek istiyorum. Bence çok mantıklı bir antitez.
Çin hanedanlığında (hatırladığım kadarıyla) kale kapılarını sonuna kadar açıp hiç savaşmadan bütün düşman ordusunun geri çekilmesini sağlayan bir hanedan kralı var. Bu ilk başta bilginin daha iyi olmasını gösteriyor olabilir fakat şöyle bir durum var:
Eğer düşman ordu bilgili davrandığını düşünüp tuzak varsayımını yapmayıp tamamen atına ve kılıcına kuşansaydı rahatlıkla kaleyi ele geçirebilirdi. Ancak bunu yapmayıp kendi bilgisine ve taktiklerine güvenip geri çekilmeyi seçti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam belki kullanışlı olabilir diye örnek vermek istiyorum. Bence çok mantıklı bir antitez.
Çin hanedanlığında (hatırladığım kadarıyla) kale kapılarını sonuna kadar açıp hiç savaşmadan bütün düşman ordusunun geri çekilmesini sağlayan bir hanedan kralı var. Bu ilk başta bilginin daha iyi olmasını gösteriyor olabilir fakat şöyle bir durum var:
Eğer düşman ordu bilgili davrandığını düşünüp tuzak varsayımını yapmayıp tamamen atına ve kılıcına kuşansaydı rahatlıkla kaleyi ele geçirebilirdi. Ancak bunu yapmayıp kendi bilgisine ve taktiklerine güvenip geri çekilmeyi seçti.
Yani anladığım kadarıyla bilgi burda DerratiX'in dediği gibi kayıp vermeden kaçma anlamında kullanılmış kılıçlarıyla savaşmayı tercih etseler kaleyi ele geçirebilirlermiş mantıklı bir antitez bencede teşekkürler.

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
kılıcı iyi kullanmasını bilen hickimse, bilgili biridir.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
ikisi de lazımdır sadece bilgiyle savaş kazanamazsın ama sadece kılıçla kazanabilirsin
kılıç bilgiye muhtaç değildir ama savaşta bilgi kılıca muhtaçtır

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
İkisi de çok önemli. Bilgi olmadan kılıcı nasıl kullanacaksın? Bilgin olsa kılıçsız nasıl saldıracaksın? İkisi de birbirini tamamlıyor. Her ikisini kullanabilenler savaşta "bence" daha üstündür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,580
Üyeler
163,194
Son üye
shaydo
Top Bottom