Neler Yeni

Münazara için destek lazım :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Ali
İkisi de çok önemli. Bilgi olmadan kılıcı nasıl kullanacaksın? Bilgin olsa kılıçsız nasıl saldıracaksın? İkisi de birbirini tamamlıyor. Her ikisini kullanabilenler savaşta "bence" daha üstündür.
Ama benim karşı takıma koz vermemem lazım her ne kadar tamamlayıcı bir ikili olsalarda benim kılıcı çok iyi bir şekilde savunup kazanmam lazım

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
"Henry Moseley tarihin en ünlü bilim adamlarından biri olmasına rağmen Çanakkale Savaşında silah kullanmayı bilmediği için öldü." Gayet mantıklı ve bilimsel geldi, kullanılabilir bence.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ama benim karşı takıma koz vermemem lazım her ne kadar tamamlayıcı bir ikili olsalarda benim kılıcı çok iyi bir şekilde savunup kazanmam lazım
Kılıcı çok iyi kullanmak istiyorsun bilgi lazım. Dediğin bence biraz zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Ali
"Henry Moseley tarihin en ünlü bilim adamlarından biri olmasına rağmen Çanakkale Savaşında silah kullanmayı bilmediği için öldü." Gayet mantıklı ve bilimsel geldi, kullanılabilir bence.
Silah kullanmamayı bilmemek biraz bilgiye kaçmaz mı hocam ?

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Kılıcı rastgele sallasam birini öldürebilirim, rastgele fırlatsam yine birini öldürebilirim. Bilgiyle yapabileceğim ne var? Savaşta güzel bir taktik buldum, adamların hepsini tam da tuzağıma çektim, tüm adamları hepsinin üzerine yolladım, Bir tane manyak kılıçla döne döne tüm adamları kesti çıktı gitti. Bilginin ne önemi kaldı burada? Kılıç veya silahsız bilgi, sadece düşüncede kalır, Pratikte hiçbir işe yaramaz.

Tek işe yarayacağı şey ülkeyi kayıp vermeden kaçarak teslim edebilmek diyerek dalganı da geçebilirsin.
Yanlış bir sav
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kalem ve kılıç burdaki mevzu. Kalem temeldir, kalemsiz kılıcın hükmü sınırlıdır.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Yanlış bir sav

Kalem ve kılıç burdaki mevzu, kalem temeldir, kalemsiz kılıcın hükmü sınırlıdır.
Kalemle kılıcı kesersin o zaman savaşın ortasında.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

pr0phet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Emin Güneşli
Emir Timur varken kılıcın bir manası kalmıyor.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Nasıl bakıcam o zaman? Tezimi çürüt ve anti-tez sun.
Kalem dediğimiz burda bilim, bilgi veya medeniyet. Kılıç dediğimiz ise kas gücü, yani fiziksel etkenler. Bu ikisinin temelinde bilginin olmasi gerekiyor ki kılıcı düzgün kullanabilelim.
Şöyle düşün, teknik bilgi ve becerisi olmayan bir atlet, futbol musabakasinda tekniği olan rakibine karşı sadece fiziksel üstünlük saglar, top cevirerek bile atleti yorup saf dışı birakabilir rakip.

Silah kullanmamayı bilmemek biraz bilgiye kaçmaz mı hocam ?
Biraz değil, bariz bilgiyle alakali, haklısın.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Kalem dediğimiz burda bilim, bilgi veya medeniyet. Kılıç dediğimiz ise kas gücü, yani fiziksel etkenler. Bu ikisinin temelinde bilginin olmasi gerekiyor ki kılıcı düzgün kullanabilelim.
Şöyle düşün, teknik bilgi ve becerisi olmayan bir atlet, futbol musabakasinda tekniği olan rakibine karşı sadece fiziksel üstünlük saglar, top cevirerek bile atleti yorup saf dışı birakabilir rakip.
Bilgi modeline kılıç gücüde ekliyorsunuz. Onu yapacaksak Kas gücüne sahip birisi direkt aklını ve kas kütlesini kullanarak rakibi yerle yeksan edebilir. Eğer böyle bir örnek verecekseniz bilgiye sahip kişilere top çevirme gücü veremezsiniz. O da bir kas gücüdür. Fiziksel olan her şey, bir kas gücüdür. Sadece bilgiye sahip birisi düşünmekten başka bir şey yapamaz.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Bknz. Osmanlı, kilic, kas gücü veya cesaretle bir yere kadar, bir dönemden sonra avrupanin ve gelişmiş ülkelerin gerisinde kalıp boyun eğmedi mi?

Bilgi modeline kılıç gücüde ekliyorsunuz. Onu yapacaksak Kas gücüne sahip birisi direkt aklını ve kas kütlesini kullanarak rakibi yerle yeksan edebilir. Eğer böyle bir örnek verecekseniz bilgiye sahip kişilere top çevirme gücü veremezsiniz. O da bir kas gücüdür. Fiziksel olan her şey, bir kas gücüdür. Sadece bilgiye sahip birisi düşünmekten başka bir şey yapamaz.
Bilgiye sahip birisi kas gücünü minimum efor harcayarak alt edebilir dostum anlatmak istediğim bu, bir tarafi savunurken diger tarafi etkisiz bırakamazsın.

Kas gücünün top cevirmeye katkısı minimum, bilgisiz birinin istediği kadar kas gücü olsun bilgilinin yaptığını yapamaz. Bilgili birisi minimum çalışma veya efor ile top çevirebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,586
Üyeler
163,195
Son üye
marla37
Top Bottom