Neler Yeni

Münazara için destek lazım :)

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bknz. Osmanlı, kilic, kas gücü veya cesaretle bir yere kadar, bir dönemden sonra avrupanin ve gelişmiş ülkelerin gerisinde kalıp boyun eğmedi mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgiye sahip birisi kas gücünü minimum efor harcayarak alt edebilir dostum anlatmak istediğim bu, bir tarafi savunurken diger tarafi etkisiz bırakamazsın.
Minimum efor harcayaracak alt edebilmeler filmlerde ve kitaplarda olur. Prana-bindu gibi bir şey mümkün değil. Eddie Hall gibi bir adamın karşısına 50 tane profesör getir, bir şeycik yapamazlar. Çiğner yutar adamları.

Osmanlı işi tamamen farklı. Orada ekonomik güç, halk, padişah, diğer ülkelerin durumu gibi olaylar var. Fatih Sultan Mehmet gibi birisi 500 yıl yaşasaydı emin ol Osmanlı o kas gücüyle hiçbir zaman yere yığılmazdı.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Sadece savunacagin şeye odaklanma, bunu savunurken gelebilecek olan yanitlara da bir cevabin olsun ki alti bos kalmasın, yoksa hiç bir anlami yok.
Münazara konumuz savaşta kılıç mı üstün yoksa bilgi mi ben ise kılıç takımındayım ve takımın sözcüsüyüm bilgi tezini çürütecek tavsiye öneri herşeye açığım yardımcı olursanız sevinirim :)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Münazara konumuz savaşta kılıç mı üstün yoksa bilgi mi ben ise kılıç takımındayım ve takımın sözcüsüyüm bilgi tezini çürütecek tavsiye öneri herşeye açığım yardımcı olursanız sevinirim :)
Kılıç takımını ancak şöyle savunabilirsin diye düşünüyorum.

İstediğin kadar bilgin olsun. Kılıcını alıp ilerlemeye cesaret etmediğin sürece, bilgiyi kullanmadıktan sonra kütüphane raflarında o bilgi çürümeye yüz tutar.

Tabi bu noktada karşı tarafın bilgi ile bilimi karıştırmamasına da özen gösterin.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Minimum efor harcayaracak alt edebilmeler filmlerde ve kitaplarda olur. Prana-bindu gibi bir şey mümkün değil. Eddie Hall gibi bir adamın karşısına 50 tane profesör getir, bir şeycik yapamazlar. Çiğner yutar adamları.

Osmanlı işi tamamen farklı. Orada ekonomik güç, halk, padişah, diğer ülkelerin durumu gibi olaylar var. Fatih Sultan Mehmet gibi birisi 500 yıl yaşasaydı emin ol Osmanlı o kas gücüyle hiçbir zaman yere yığılmazdı.
Fatih sultan mehmet ayni zamanda bilgili bir insandı, benim tanimlamama uyuyor zaten, ben duraklama ve cokus döneminin ana etkenlerinden bahsediyorum, yoksa birçok etkisi var ama bunlar alt etkenler diye düşünüyorum.

Verdiğin örnekler savaşta geçerli değil brom. Kilic cevire çevire bir yere kadar, adam bir top üretir o kilic ceviren daha eline kılıcı alamadan yok olur.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Bilgiyi(bilge kişiyi)kılıçla öldürebilirsin; bilgiyle kılıçlı birini öldüremezsin 😎

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Fatih sultan mehmet ayni zamanda bilgili bir insandı, benim tanimlamama uyuyor zaten, ben duraklama ve cokus döneminin ana etkenlerinden bahsediyorum, yoksa birçok etkisi var ama bunlar alt etkenler diye düşünüyorum.
O dönemlerde en çok etki eden şey, ekonomik durum direkt olarak. Osmanlıda da bilgili insanlar doluydu sonuçta.

Ha birde, Ekonomik durumu içeri katacaksak osmanlıda olduğu gibi, Bilgili bir insana kaynak lazım ki o soyut bilgiyi somut bir şeye çevirebilirsin. Kas gücü yüksek bir adam ise engelli olmasın ve kolu olsun yeterli.

Bu arada top çevirme olayına gelirsek, top çevirmek içinde kas gücü lazım. Hızlı koşmakta bir kas gücüdür, Usain Bolta karşı bir tane cılız güçsüz neredeyse topa vuramayan 50 kişi top çevirme işini beceremez. Usain bolt sadece koşsa bile topa yetişir.

Verdiğin örnekler savaşta geçerli değil brom. Kilic cevire çevire bir yere kadar, adam bir top üretir o kilic ceviren daha eline kılıcı alamadan yok olur.
O Topu taşıyacak, o topu sıkacak, o topa mermiyi koyacak, o topun üretiminde çalışacak, O topun üretimindeki hammaddeyi taşıyacak ve işleyecek ürünleri kas gücü olmadan yapılabileceğine inanıyor musun?

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
O dönemlerde en çok etki eden şey, ekonomik durum direkt olarak. Osmanlıda da bilgili insanlar doluydu sonuçta.

Ha birde, Ekonomik durumu içeri katacaksak osmanlıda olduğu gibi, Bilgili bir insana kaynak lazım ki o soyut bilgiyi somut bir şeye çevirebilirsin. Kas gücü yüksek bir adam ise engelli olmasın ve kolu olsun yeterli.

Bu arada top çevirme olayına gelirsek, top çevirmek içinde kas gücü lazım. Hızlı koşmakta bir kas gücüdür, Usain Bolta karşı bir tane cılız güçsüz neredeyse topa vuramayan 50 kişi top çevirme işini beceremez. Usain bolt sadece koşsa bile topa yetişir.
Verdiğim örneklere altı boş yanitlar vermeye başladın bro, bilgi kirliliği yaratmamak adına tartışmayı uzatmiyorum, argumanini beğenmedim, kusura bakma.

FrankEnsQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,037
İsim
''FrankEnsQ'' Derler.
kılıç katliamdır

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon

O Topu taşıyacak, o topu sıkacak, o topa mermiyi koyacak, o topun üretiminde çalışacak, O topun üretimindeki hammaddeyi taşıyacak ve işleyecek ürünleri kas gücü olmadan yapılabileceğine inanıyor musun?
Bir tarafi savunurken diger tarafi tamamen etkisiz birakmak saçma, kas gücüyle bi yere kadar, bilgi ile kas gücünün yarattığı seviyeye gelebilmek mümkün.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Verdiğim örneklere altı boş yanitlar vermeye başladın bro, bilgi kirliliği yaratmamak adına tartışmayı uzatmiyorum, argumanini beğenmedim, kusura bakma.
Münazarada önemli olan argümanın kalitesi veya kazanıp kazanmaması değildir. Önemli olan ikna yeteneğin ve hitabet yeteneğindir. Senin argümanın normalde gayet mantıklı ama emin ol öyle top çevirmeyle falan kimseyi ikna edemezsin.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
İkisi de olmazsa olmaz ama öncelik her zaman bilgidir, temeldir ve sonuca etki edecek olandir.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bir tarafi savunurken diger tarafi tamamen etkisiz birakmak saçma, kas gücüyle bi yere kadar, bilgi ile kas gücünün yarattığı seviyeye gelebilmek mümkün.
Hocam kılıçlı arkadaşıda bilgisiz bıraktık ya? Eline bir şey falan vermedik yani kılıç bile vermedim koşuyor sadece adam. Bir şey bildiği yok. Topu görüyor, nöronları aktive oluyor ve otomatik olarak koşuyor yani. Gayet fair bence.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Münazarada önemli olan argümanın kalitesi veya kazanıp kazanmaması değildir. Önemli olan ikna yeteneğin ve hitabet yeteneğindir. Senin argümanın normalde gayet mantıklı ama emin ol öyle top çevirmeyle falan kimseyi ikna edemezsin.
Top çevirmeden farkli bir kac ornek daha sundum.

Hocam kılıçlı arkadaşıda bilgisiz bıraktık ya? Eline bir şey falan vermedik yani kılıç bile vermedim koşuyor sadece adam. Bir şey bildiği yok. Topu görüyor, nöronları aktive oluyor ve otomatik olarak koşuyor yani. Gayet fair bence.
Mevzu eline birsey vermek değil, mevzu sadece kılıçta değil, hatta mevzu kilic degil, sadece materyalist bakma olaya.

Top Bottom