Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Hakan Yivus
Mantıken düşününce, hiçbir dinde hiçbir müzik türü günah değildir. Bu, kişinin sevap ve günahı nasıl yorumladığına da bağlı. Bana göre iyilik ve kötülük. Müzik dinleyerek kötülük yaptığımı düşünebilirim. Ama müzik dinlemezsem de iyilik, yani sevap kazanmış olurum. O halde hiç müzik dinlemezsem bana cennetin yolu açılır.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sen değilsen bu senin sorunun çocuk bir Müslüman için demiş. Çocuğa yorum yapmazsın olur biter yani sizinde öyle bi kafa yapınız var ki ben istediğim gibi özgür takılırım ama milletide dindarlığından dolayı eleştiririm. Çocuk Müslüman ve bu konuda hassasiyeti var demek ki. Alakasız şeyler yazıp toxicleştirmeyin.

Büyüyünce düzelir. Ben de böyleydim çocukken. Takıntıdan uyuyamadığım oluyordu. Konu sadece müzik değil tabii.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,552
İsim
Kürşat

Light

80+ Bronze
Sen değilsen bu senin sorunun çocuk bir Müslüman için demiş. Çocuğa yorum yapmazsın olur biter yani sizinde öyle bi kafa yapınız var ki ben istediğim gibi özgür takılırım ama milletide dindarlığından dolayı eleştiririm. Çocuk Müslüman ve bu konuda hassasiyeti var demek ki. Alakasız şeyler yazıp toxicleştirmeyin.
Toxicleştirdiğimi düşünmüyorum. Alakasız da değil. Bir müzik türünü veya direkt olarak müziği günah olarak görmek hastalık derecesinde takıntılılık bana göre. Kuranda da böyle bir şey yazdığına şahit olmadım. İyi bir insan olun yeter dememe rağmen anladığının ''istediğim gibi özgür takılırım'' olması ne kadar üzücü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
maksimum önümüzde 40 yıl var, çok da takılmayın böyle şeylere yaşayın kimseye zarar verdiğin yok müziğini dinliyorsun gerçekten medeniyetten ve teknolojiden çok uzaktayız...

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,493
İsim
Muhammed efe
Dostum Kur'anı 10 yıldır aralıksız okuyorum. Ayrıca 10 yıldır sitelerde bu haramdır iddiasından bulunan hiçkimse daha tek bir ayet gösteremedi haram olduğuna dair. !! Bende görmediğime göre acaba Kur'anın hangi ayetinde yazıyordu okuyup bulabilir misin?

Ayrıca cennette helal olan burdan neden haram oluyor?
Dünyada sınavda cennete sınavda olmadığın için? Üst kısmı okumadım sadece helal haram anlayışın biraz değişik onu söyliyim dedim.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,552
İsim
Kürşat
Toxicleştirdiğimi düşünmüyorum. Alakasız da değil. Bir müzik türünü veya direkt olarak müziği günah olarak görmek hastalık derecesinde takıntılılık bana göre. Kuranda da böyle bir şey yazdığına şahit olmadım. İyi bir insan olun yeter dememe rağmen anladığının ''istediğim gibi özgür takılırım'' olması ne kadar üzücü.
Din felsefede olduğu gibi yaşayış biçimidir. (Aynı dine mensubuz deseler dahi) herkesin dini anlayışı dolayısıyla yaşayışı farklı olabilir. Bu mantıkla din dışı bütün kısıtlamaları da takıntılılık diyebiliriz
Örneğin No Fap meselesi, çek gitsin bilader ne takıyon demek gibi

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,493
İsim
Muhammed efe
'Din hayatınızı bu kadar yönetmesin' pekte saygılı bir eleştiri değil bir insan inandığı din doğrultusunda hayatına yön verir. Söylediğinden bahsettiğini de anlamadım ayrıca. Senin hayatını yönetmeye bilir din ama çocuk merak edip sormuş sende İslam'i yönden bir cevap vermemişsin çocuğun dediğinden çok alakasız bi cevap vermişsin.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,792
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
İslamda zaten çoğu müzik türü haramdır, black metal da dahil
Mesaj otomatik birleştirildi:

'Din hayatınızı bu kadar yönetmesin' pekte saygılı bir eleştiri değil bir insan inandığı din doğrultusunda hayatına yön verir. Söylediğinden bahsettiğini de anlamadım ayrıca. Senin hayatını yönetmeye bilir din ama çocuk merak edip sormuş sende İslam'i yönden bir cevap vermemişsin çocuğun dediğinden çok alakasız bi cevap vermişsin.
Tam tersi, insanın hayatı dini inancını şekillendirir.

Light

80+ Bronze
Pardon, oradan buradan duyulmuş bilgilerle çocuğun yaşamını başkalarının toxic yaşamına empoze edecek şekilde yorum yapmadığım için? Alakasız olduğunu hala düşünmüyorum. Din hayatınızı ''bu kadar'' yönetmesin diyorum. Dinine uygun yaşayabilir ama doğru bir şekilde yaşaması daha sağlıklı. Baştan beni siz diye ayrıştıran hoşgörü dinine mensup saygılı arkadaş :D.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Hamka
Dostum Kur'anı 10 yıldır aralıksız okuyorum. Ayrıca 15 yıldır sitelerde bu haramdır iddiasından bulunan hiçkimse daha tek bir ayet gösteremedi haram olduğuna dair. !! Bende görmediğime göre acaba Kur'anın hangi ayetinde yazıyordu okuyup bulabilir misin?

Ayrıca cennette helal olan burda neden haram oluyor?

..ve ayrıca 15 yıl önce uydurma hadislere bakarak haram olduğuna inanmıştım taaaki en kaliteli ve dünyadki en güzel kitap olan Kur'anı okuyana dek 😊 Çünkü Kur'an dünyanızı zenginleştirir. Hacı hoca ve diğer uydurma kaynaklar ise dünyanızı zindana çevirir.

öncelikle bana dostum deme

müzik sahaba arasında icma ile haramdır ve çalgı aletleri ondan sonra gelen tabiin 4 mezhep alimi tarafından haramdır
müslüman olana bu insanların görüşleri yeterdir sen müslüman olsaydın bu kişilerin görüşlerine onem verirdin zaten
Kuran'da da lokam/6 furkan/72 tefsire bak
ayetlerde kati bir sekilde muzikden bahsedilmemiş
fakat bir muslumana sahabenin görüşü haram olmasında yeter

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,493
İsim
Muhammed efe
İslamda zaten çoğu müzik türü haramdır, black metal da dahil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam tersi, insanın hayatı dini inancını şekillendirir.
Bi insan Müslümansa eğer dinin emirleri çerçevesinde hassasiyeti olur ve ona göre hareket eder. Evet yaşayışta düşüncelerini etkiler örneğin 10 yaşında bi ABD'li çocuk 20 yaşına gelene kadar 11 eylül vb tiyatro sahnelerine maruz kalırsa evet hayatı dini veya insanı fikirlerinide etkiler ama bambaşka bi yerden konuyu ele almışsın. Çocuk zaten Müslüman ve bu doğrultuda konu hakkında fikir sahibi insanlardan akıl önderliği istemiş ancak her zaman ki gibi en özgürlükçüyüm diye takılan bazı arkadaşlar çocuğu darlayıp konu dışında herşeyden bahsetmiş...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,147
Üyeler
167,441
Son üye
Emre....
Top Bottom