Şimdiye kadar 3 tane araba aldım, deneyimlerimi seninle paylaşabilirim. Öncelikle ilk araban olduğu için kesinlikle galeriden almanı tavsiye etmiyorum. 1 tık fazlası olsun "Yetkili Bayii'den bayiinin markasını sattığı bir araba" al. Mercedes Bayiisinden Renault alma yani. Ben ilk aracımı böyle aldım tamamı TSE belgeli exper raporlu 2 yıl gözüm gibi baktım masraf çıkartmadı bakımını da zamanında yaptım ve şuanki aracıma yine aynı yerden aynı memnuniyetle geçtim.
2. Araç olarak eşime bir galeriden aldım, galeri istanbulda belli bir modelde tanınmış bir galeriydi ve aynı zamanda çevrem de Bostancı Sanayii'den oluştuğu için aldım ve alır almaz yetkili servisine götürdüm abi bunu yeni aldım eksikleri gidikleri var(farkında olarak aldım) bunları komple tamamla dedim ve 50-60k gibi bir bakım + eksikleri giderme işlemi yaptım.
Arabadan anlamıyorum diyorsun ki evet bu biraz anlaşılıyor enjektör ve turbo değişimi sormandan 

seni yargılamıyorum kesinlikle ve kesinlikle güvenilir oto expere götür, galerinin ben şuraya götürürsem sana indirim yaparlar dediğine gitme. Tarcanlar olur, oto rapor olur buraya gidip max paketi satın alman, sonuçta milyonlar ödeniyor arabaya 10-15k expere ödemek devede kulak, tabii bütçe meselesi herkes karşılayamaz veya vermek istemez. Whatsapp üzerinden de araç hakkında bilgi isterken bakımlarını nereye yaptırdığını sor, eğer sana yetkili servis adını verirse ara servisi plakayı da ver geçmişini genelde söylüyorlar. Bu seni exper fiyatından biraz tasarruf etmeni sağlar full paket almazsın kaporta mekanik için alırsın vs.
Şuan aklıma bunlar geliyor bu dediklerimi yaparsam biraz daha güvencen artar alacağın arabaya karşı.