Neler Yeni

Nasıl bağımsız iki alan oluştururum ?

astra001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Berk İlgin
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var; bir masaüstü bilgisayarım mevcut, hem Workstation hem de Oyun için kullanıyorum. Günümüz şartlarında malum bir oyun olmuş minimum 1000 - 2000₺. Bazen retro takılayım diyorum ve GamePass'te olsun, paylaşımlı hesap olsun aradığım oyunu bir türlü bulamıyorum. Bu da beni Torrent olarak indirmeye yönlendiriyor. Bilgisayarı Workstation olarak kullandığım için kripto cüzdanlarım, hesap bilgilerim, iş araçlarım, proje taslaklarım, kişisel bilgilerim her zaman kayıtlı ve ulaşılabilir. Bu da Torrent indirme konusunda korku yaşamama neden oluyor. Oyun alanımı ve İş alanımı tek bir fiziksel makina üzerinde nasıl ayırabilirim bu konuda sizden yardım istiyorum. Double Boot yapmayı düşündüm fakat düşündüğüm gibi çalışmıyor ve biraz uğraştırıcı olduğu söyleniyor. Güvenlik nedeniyle biraz katıyım, kullandığım araçların hepsi lisanslı, dediğim gibi bu oyun işi Türkiye şartlarında artık boyumuzu aştığı için bir çözüm arıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Donanım-Çevre Birimleri-Yazılım-İndirimler
Dual boot yapmak en mantiklisi ama sen farkli birseyler istiyorsun .Sorununu chatgpt ye sordugumda ise

Fiziksel Disk veya Partition Ayırma

Bilgisayarındaki diski iki farklı bölüme ayırarak bir bölümü iş, diğer bölümü oyun için kullanabilirsin:

• Windows Disk Yönetimi ile mevcut diski bölümlere ayır.
  • İş bölümü şifreli olabilir (örneğin, BitLocker ile).
  • Oyun bölümü bağımsız çalışır ve gerektiğinde sıfırlanabilir.
  • Avantajı:
    • Hem donanım, hem yazılım izole olur.
  • Dezavantajı:
    • İki bölümü ayrı yönetmek karmaşık gelebilir.

Disk Bölümleme ve Güvenlik

Disk bölümleme, bir yönetim ve düzenleme yöntemi olarak faydalıdır, ancak tek başına virüslere veya kötü niyetli yazılımlara karşı güvenlik sağlayamaz. Eğer oyun bölümünü virüslerden izole etmek istiyorsan, sanal makine, şifreleme, ve sandbox gibi yöntemleri de devreye sokmalısın.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,484
İsim
Hacı
Yapmamanı tavsiye ediyorum.
Depolamana virüs girdikten sonra 2 windows a da bulaşabilir. Yani tek pc de hiçbir zaman tam güvende olmazsın. Güvende olabilmek için 1 depolamayı kullanırken diğerini tamamen iptal etmen en güvenli yöntem olacaktır bu da bi hayli uğraştırıcı hele m2 falansa ölme eşeğim ölme...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boot kısımlarını da tamamen ayırman gerek iki boot kısmı tek diskte olursa 1 i çöktü mü diğeri de meftah oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zamanında çok uğraşmıştım en son sövüp tek windows a geçtim 7 ile 10 u tek PC de kullanıyordum 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Serkan karakaya
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var; bir masaüstü bilgisayarım mevcut, hem Workstation hem de Oyun için kullanıyorum. Günümüz şartlarında malum bir oyun olmuş minimum 1000 - 2000₺. Bazen retro takılayım diyorum ve GamePass'te olsun, paylaşımlı hesap olsun aradığım oyunu bir türlü bulamıyorum. Bu da beni Torrent olarak indirmeye yönlendiriyor. Bilgisayarı Workstation olarak kullandığım için kripto cüzdanlarım, hesap bilgilerim, iş araçlarım, proje taslaklarım, kişisel bilgilerim her zaman kayıtlı ve ulaşılabilir. Bu da Torrent indirme konusunda korku yaşamama neden oluyor. Oyun alanımı ve İş alanımı tek bir fiziksel makina üzerinde nasıl ayırabilirim bu konuda sizden yardım istiyorum. Double Boot yapmayı düşündüm fakat düşündüğüm gibi çalışmıyor ve biraz uğraştırıcı olduğu söyleniyor. Güvenlik nedeniyle biraz katıyım, kullandığım araçların hepsi lisanslı, dediğim gibi bu oyun işi Türkiye şartlarında artık boyumuzu aştığı için bir çözüm arıyorum.
1 Pc ye torrentle fln ugrasirsin. 2 . El laptop vwya sistemdede onemli bilgilerini korursun olur biter. Hicbir zaman 2 sinide tek bir seyde yapmaya calisma hep risk altinda kalirsin.

Top Bottom