Evet intel düşünüyorum. Bütün sistem parçaları lazım.Sadece intel mi düşünüyorsunuz
Saol yapacaklarımı 10k lık bir sistem hayli hayli karşılar ama ben iyi bir sistem toplayıp yıllarca kullanmak istiyorum yoksa pek bir işim yok bilgisayar ile günlük yaşamda kullanıcam diyebilirimAnladım hocam amd olsaydı yardımcı olurdum ben de dün çok araştırdım bu fiyat aralığında sonunda ful amd sistem dizdim bugün sipariş ettim ve zam geldi acele etmenizi tavsiye ederim. Ben sadece oyun oynamak için aldığım için amd tercih ettim
Ama karar veremediğim basta dediğim gibi işlemci secimi 2 ci ekran kartı 2 fanlı mı 3 fanlımı 192 bit mi 256 bitmi falan bunlar hakkında bilgi lazımSaol yapacaklarımı 10k lık bir sistem hayli hayli karşılar ama ben iyi bir sistem toplayıp yıllarca kullanmak istiyorum yoksa pek bir işim yok bilgisayar ile günlük yaşamda kullanıcam diyebilirim
---Yardım--- Bİlgi ve tavsiyeler---25k bütçem var(3 aşağa 5 yukarı değişebilir)Bilgisayar alacam ama pek bilgiye sahip değilim nasıl bir yol izlemeliyim şimdi i7 12 nesil -k- işlemcimi yada 13 nesil i5 k mı. Bana yardım edermisiniz
en fazla ne kadar olur bütçeniz hocam birde nvidia zorunlumu---Yardım--- Bİlgi ve tavsiyeler---
ortalama 25-30k arası bütçe düşünüyorumen fazla ne kadar olur bütçeniz hocam birde nvidia zorunlumu
O bütçede amaç oyunsa İ5 12400F den fazlasına çıkma ekran kartına bütçe kalmaz. Ekran kartı olarak da RTX 4060Ti veya RTX 3070 kovala.25k bütçem var(3 aşağa 5 yukarı değişebilir)Bilgisayar alacam ama pek bilgiye sahip değilim nasıl bir yol izlemeliyim şimdi i7 12 nesil -k- işlemcimi yada 13 nesil i5 k mı. Bana yardım edermisiniz
Katılıyorum tavsiye olarak da şu sisteme bakabilirsin;O bütçede amaç oyunsa İ5 12400F den fazlasına çıkma ekran kartına bütçe kalmaz. Ekran kartı olarak da RTX 4060Ti veya RTX 3070 kovala.
https://pckolik.com/urun/enix-oyun-bilgisayari-geforce-rtx-4070/ Eğer amd işlemci isterseniz bunu alınortalama 25-30k arası bütçe düşünüyorum
nvidia zorunlu