Neler Yeni

Nasıl Ders Çalışma Düzeni Edinebilirim?

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kendine hedef belirle

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Birde hocam siz kaçıncı sınıfta başladınız çalışmaya, Hedefinize ulaşmak için günde kaç saat çalıştınız, ayrıca oyunlara bir ilginiz var mıydı ? (10. sınıfım, Proje imamhatip lisesine gidiyorum. Fen lisesi tarzında.)
10 . Sınıf yaz tatilinde basladim
12 ye kadar Her gün ders çalıştım

Önce 2 saatle basladim sonra her gün arttırdım 11. Sınıfta 3 saat 4saat gunde okul hariç
12 de de bos bulduğum her an ders çalıştım

Oyunlara ilgim cok vardi csgo bagimlisiydim çareyi bilgisayari kaldirarak buldum

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan

Önce 2 saatle basladim sonra her gün arttırdım 11. Sınıfta 3 saat 4saat gunde okul hariç

Oyunlara ilgim cok vardi csgo bagimlisiydim çareyi bilgisayari kaldirarak buldum
Teşekkürler, okuluma 445 puanla 1. olarak girmeyi başarabildim ancak şuanda denemelerde 240 gibi rezalet bir puan alıyorum. Kendimi derslere veremediğim için bir yerden başlamanın şart olduğunu düşünmeye başlamıştım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Ali arda
Şu yaşıma(16) kadar adam akıllı ders çalışma düzenim olmadı. LGS zamanında bile düzgün bir şekilde ders çalışmadım ve istediğim liseyi tutturamadım ancak %5 lik dilime girmeyi başarabildim. Ancak TYT ve AYT de ders çalışmadan bir başarı sağlamam imkansız gibi duruyor bu sebepten ötürü aranızda ders çalışma düzenini yerine oturtabilmiş saygı değer üyelerimizden bir tavsiye bekliyorum.
Sabah erken kalkmayı aklına sok. Zaten sabah erken kalkacak istikrara eriştiğinde 1 gün için 2-3 saat daha fazla zamanın olacak.

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan

Birde hocam ders çalışmaya başladığınızda bunalıma girmemek için oyun oynamayı azalttınız mı , yoksa direk bilgisayarı mı kaldırdınız ?

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Teşekkürler, okuluma 445 puanla 1. olarak girmeyi başarabildim ancak şuanda denemelerde 240 gibi rezalet bir puan alıyorum. Kendimi derslere veremediğim için bir yerden başlamanın şart olduğunu düşünmeye başlamıştım.
Kendini tatmin edemediğini düşündüğun an başarıya ulaşmaya yakin oldugun andır sen kendine çok güzel bir hedef koy o hedef ne istiyorsa 3 katini calis

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
Kendini tatmin edemediğini düşündüğun an başarıya ulaşmaya yakin oldugun andır sen kendine çok güzel bir hedef koy o hedef ne istiyorsa 3 katini calis
Aslında bilgi en lezzetli şeydir. Bir soruyu bildiğinde , bir başarıyı yakaladığında, hedefine ulaştığında bu lezzeti tadarsın ancak derslerde veya gündelik hayatında bir konuda başarısız olunca o zincir zayıflama başlar ve en sonunda kopar. Koptuktan sonra ise hayatını düzene koyman çok zorlaşır. (Hayatım boyunca hep matematiği sevdim ve derecelere girdim ancak bu sene matematiği anlamakta zorlandığım için matematik dersine girince sinir krizi geçirecek dereceye giriyorum.)

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Aslında bilgi en lezzetli şeydir. Bir soruyu bildiğinde , bir başarıyı yakaladığında, hedefine ulaştığında bu lezzeti tadarsın ancak derslerde veya gündelik hayatında bir konuda başarısız olunca o zincir zayıflama başlar ve en sonunda kopar. Koptuktan sonra ise hayatını düzene koyman çok zorlaşır. (Hayatım boyunca hep matematiği sevdim ve derecelere girdim ancak bu sene matematiği anlamakta zorlandığım için matematik dersine girince sinir krizi geçirecek dereceye giriyorum.)
Matematik konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım sana

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Mert Zortlu
Şu yaşıma(16) kadar adam akıllı ders çalışma düzenim olmadı. LGS zamanında bile düzgün bir şekilde ders çalışmadım ve istediğim liseyi tutturamadım ancak %5 lik dilime girmeyi başarabildim. Ancak TYT ve AYT de ders çalışmadan bir başarı sağlamam imkansız gibi duruyor bu sebepten ötürü aranızda ders çalışma düzenini yerine oturtabilmiş saygı değer üyelerimizden bir tavsiye bekliyorum.
Lgs de yaptığım başarıya dayanarak söylüyorum.İlk önce sakın erteleme sen erteledikçe bi zamandan sonra sen çalışmak istesen bile beynin buna karşı gelir.Yavştan başla kendine program yap zorlama soru çözmeye değil programına uymaya çalış.Boş zamanlarını bilgisayar ile telefob ile doldurmamaya çalış dışarı çıkabilirsin kitap okuyabilirsin elbette arada bakabilirsin fakat aşma.Derslerini iyi dinle kolaydan zora doğru sorular çöz ve bu iş tamamdır iyi çalışmalar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizce şu ana kadar bilmediğim bütün 9.sınıf konularının notlarını çıktı alıp deftere yapıştırsam oradan çalışıp öğrenebilir miyim? Solağım ve yazma şeklim çok garip olduğu için çok yavaş ve yorucu yazıyorum.
Önemli yerleri yazarak yapabilirsin her detayı yazmak zorunda değilsin

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
Lgs de yaptığım başarıya dayanarak söylüyorum.İlk önce sakın erteleme sen erteledikçe bi zamandan sonra sen çalışmak istesen bile beynin buna karşı gelir.Yavştan başla kendine program yap zorlama soru çözmeye değil programına uymaya çalış.Boş zamanlarını bilgisayar ile telefob ile doldurmamaya çalış dışarı çıkabilirsin kitap okuyabilirsin elbette arada bakabilirsin fakat aşma.Derslerini iyi dinle kolaydan zora doğru sorular çöz ve bu iş tamamdır iyi çalışmalar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli yerleri yazarak yapabilirsin her detayı yazmak zorunda değilsin
Hocam nasıl bir başarı yakaladınız ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Burak İnan
2 sene mezuna kalmış biri olarak bunu söylüyorum keşke 9. sınıftan itibaren ders çalışmaya başlasaydım şimdi mezunum ve gerçekten çok zor geliyor ama sana şunu söyleyebilirim her şeyini planlı ve düzenli bir şekilde yürütürsen emin olabilirsin devamı gelecektir ama ilk önce teknolojik aletlerden uzak durman gerekiyor :)

Top Bottom