10 . Sınıf yaz tatilinde basladimBirde hocam siz kaçıncı sınıfta başladınız çalışmaya, Hedefinize ulaşmak için günde kaç saat çalıştınız, ayrıca oyunlara bir ilginiz var mıydı ? (10. sınıfım, Proje imamhatip lisesine gidiyorum. Fen lisesi tarzında.)
Teşekkürler, okuluma 445 puanla 1. olarak girmeyi başarabildim ancak şuanda denemelerde 240 gibi rezalet bir puan alıyorum. Kendimi derslere veremediğim için bir yerden başlamanın şart olduğunu düşünmeye başlamıştım.10 . Sınıf yaz tatilinde basladim
12 ye kadar Her gün ders çalıştım
Önce 2 saatle basladim sonra her gün arttırdım 11. Sınıfta 3 saat 4saat gunde okul hariç
12 de de bos bulduğum her an ders çalıştım
Oyunlara ilgim cok vardi csgo bagimlisiydim çareyi bilgisayari kaldirarak buldum
Sabah erken kalkmayı aklına sok. Zaten sabah erken kalkacak istikrara eriştiğinde 1 gün için 2-3 saat daha fazla zamanın olacak.Şu yaşıma(16) kadar adam akıllı ders çalışma düzenim olmadı. LGS zamanında bile düzgün bir şekilde ders çalışmadım ve istediğim liseyi tutturamadım ancak %5 lik dilime girmeyi başarabildim. Ancak TYT ve AYT de ders çalışmadan bir başarı sağlamam imkansız gibi duruyor bu sebepten ötürü aranızda ders çalışma düzenini yerine oturtabilmiş saygı değer üyelerimizden bir tavsiye bekliyorum.
Birde hocam ders çalışmaya başladığınızda bunalıma girmemek için oyun oynamayı azalttınız mı , yoksa direk bilgisayarı mı kaldırdınız ?10 . Sınıf yaz tatilinde basladim
12 ye kadar Her gün ders çalıştım
Önce 2 saatle basladim sonra her gün arttırdım 11. Sınıfta 3 saat 4saat gunde okul hariç
12 de de bos bulduğum her an ders çalıştım
Oyunlara ilgim cok vardi csgo bagimlisiydim çareyi bilgisayari kaldirarak buldum
Kendini tatmin edemediğini düşündüğun an başarıya ulaşmaya yakin oldugun andır sen kendine çok güzel bir hedef koy o hedef ne istiyorsa 3 katini calisTeşekkürler, okuluma 445 puanla 1. olarak girmeyi başarabildim ancak şuanda denemelerde 240 gibi rezalet bir puan alıyorum. Kendimi derslere veremediğim için bir yerden başlamanın şart olduğunu düşünmeye başlamıştım.
Aslında bilgi en lezzetli şeydir. Bir soruyu bildiğinde , bir başarıyı yakaladığında, hedefine ulaştığında bu lezzeti tadarsın ancak derslerde veya gündelik hayatında bir konuda başarısız olunca o zincir zayıflama başlar ve en sonunda kopar. Koptuktan sonra ise hayatını düzene koyman çok zorlaşır. (Hayatım boyunca hep matematiği sevdim ve derecelere girdim ancak bu sene matematiği anlamakta zorlandığım için matematik dersine girince sinir krizi geçirecek dereceye giriyorum.)Kendini tatmin edemediğini düşündüğun an başarıya ulaşmaya yakin oldugun andır sen kendine çok güzel bir hedef koy o hedef ne istiyorsa 3 katini calis
Matematik konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım sanaAslında bilgi en lezzetli şeydir. Bir soruyu bildiğinde , bir başarıyı yakaladığında, hedefine ulaştığında bu lezzeti tadarsın ancak derslerde veya gündelik hayatında bir konuda başarısız olunca o zincir zayıflama başlar ve en sonunda kopar. Koptuktan sonra ise hayatını düzene koyman çok zorlaşır. (Hayatım boyunca hep matematiği sevdim ve derecelere girdim ancak bu sene matematiği anlamakta zorlandığım için matematik dersine girince sinir krizi geçirecek dereceye giriyorum.)
Lgs de yaptığım başarıya dayanarak söylüyorum.İlk önce sakın erteleme sen erteledikçe bi zamandan sonra sen çalışmak istesen bile beynin buna karşı gelir.Yavştan başla kendine program yap zorlama soru çözmeye değil programına uymaya çalış.Boş zamanlarını bilgisayar ile telefob ile doldurmamaya çalış dışarı çıkabilirsin kitap okuyabilirsin elbette arada bakabilirsin fakat aşma.Derslerini iyi dinle kolaydan zora doğru sorular çöz ve bu iş tamamdır iyi çalışmalarŞu yaşıma(16) kadar adam akıllı ders çalışma düzenim olmadı. LGS zamanında bile düzgün bir şekilde ders çalışmadım ve istediğim liseyi tutturamadım ancak %5 lik dilime girmeyi başarabildim. Ancak TYT ve AYT de ders çalışmadan bir başarı sağlamam imkansız gibi duruyor bu sebepten ötürü aranızda ders çalışma düzenini yerine oturtabilmiş saygı değer üyelerimizden bir tavsiye bekliyorum.
Önemli yerleri yazarak yapabilirsin her detayı yazmak zorunda değilsinHocam sizce şu ana kadar bilmediğim bütün 9.sınıf konularının notlarını çıktı alıp deftere yapıştırsam oradan çalışıp öğrenebilir miyim? Solağım ve yazma şeklim çok garip olduğu için çok yavaş ve yorucu yazıyorum.
Hocam nasıl bir başarı yakaladınız ?Lgs de yaptığım başarıya dayanarak söylüyorum.İlk önce sakın erteleme sen erteledikçe bi zamandan sonra sen çalışmak istesen bile beynin buna karşı gelir.Yavştan başla kendine program yap zorlama soru çözmeye değil programına uymaya çalış.Boş zamanlarını bilgisayar ile telefob ile doldurmamaya çalış dışarı çıkabilirsin kitap okuyabilirsin elbette arada bakabilirsin fakat aşma.Derslerini iyi dinle kolaydan zora doğru sorular çöz ve bu iş tamamdır iyi çalışmalar
Mesaj otomatik birleştirildi:
Önemli yerleri yazarak yapabilirsin her detayı yazmak zorunda değilsin
%1Hocam nasıl bir başarı yakaladınız ?
%1’lik dilime girdim