Neler Yeni

nasıl rahatça zayıflarım ?

BerkW

80+ Bronze
spora ilk başladığımda 110 kg idim 4 ay geçti (normalde 5 ancak 1 ay okul yüzünden gidemedim) ve şuan 93 kg yim sabah kahvaltı yapamadığımdan öğle arası evden getirdiğim 3 yumurta 1-2 salatalık peynir ve tahıl ekmeği sanırım yalnış hatırlamıyorsam onlarla besleniyorum okul çıkışı ise direk spora gidiyorum akşamda evde ne yapıldıysa yiyorum çok olmayacak şekilde fakat bu aralar sanki kilom sürekli sabit git gel yapıyor ne yapacağımı bilemedim yaşadığım yerde diyetisyen yok internetten baktığım araştırmalar sonucu beslenmemi yapıyorum nasıl daha iyi beslenip zayıflayabilirim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

spora ilk başladığımda 110 kg idim 4 ay geçti (normalde 5 ancak 1 ay okul yüzünden gidemedim) ve şuan 93 kg yim sabah kahvaltı yapamadığımdan öğle arası evden getirdiğim 3 yumurta 1-2 salatalık peynir ve tahıl ekmeği sanırım yalnış hatırlamıyorsam onlarla besleniyorum okul çıkışı ise direk spora gidiyorum akşamda evde ne yapıldıysa yiyorum çok olmayacak şekilde fakat bu aralar sanki kilom sürekli sabit git gel yapıyor ne yapacağımı bilemedim yaşadığım yerde diyetisyen yok internetten baktığım araştırmalar sonucu beslenmemi yapıyorum nasıl daha iyi beslenip zayıflayabilirim ?
yaş 16 boy 1.82

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
https://steamcommunity.com/id/untiliwin/
Discord
umt.bdr
Aralıklı oruç politikasını uygulayabilirsin. Ben de 1.73 - 75 kiloyum ve yaklaşık 1.5 haftada 1.5 kilo civarında bi kaybım oldu.

Aralıklı oruçta, sabah en erken 10 ve üzeri, akşam ise en geç 8 ve öncesinde gerekli öğünlerini tüketiyorsun.
Şeker ve ekmek kullanımını azaltarak bırakmaya çalış. Su kullanımını bollaştır. Günde ne kadar su içmen gerektiği hakkında ise bir formül var

Formül
Kilonuzu,0.03 ile çarparak bulabilirsiniz.

Onun dışında günlük yürüyüşlerini ağırlıklı yapmaya çalış. Lakin omzuna ya da beline zarar vermemeye gayret et.

En önemlisi uykunu al. En az 7 saat uyku uyu ki o yediklerin içtiklerinden sonra metabolizman biraz dinlensin.

Not : Eğer şeker bıraktığında başın dönüyorsa yemekte kullandığın tuz oranını biraz artır.

1 hafta sonrasında buraya sonuçlarını tekrar yazarsan sevinirim :)

Kadir_1987

80+ Silver

yaş 16 boy 1.82

Sağlıklı ve düzenli beslenmek.
Abur cubur dan uzak durmak.
Akşam uyku saatinden en az 2 saat önce yemek yemek.
Bol bol su içmek.
Başka birşeye dikkat etmene gerek zaten sağlıklı beslenirsen ve düzenli olursan metabolizman otomatikman olması gerektiği seviyeyi kendisi alacaktır.

Sağlıkli Günler ;)

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok

yaş 16 boy 1.82
Spordan kastınız fitness ise, fitness'da yaptığınız hareketler bir süre sonra kilonuzu sabit tutarak yağları kasa döndürür. Kilonuzun sabitlenmeye başlaması bununla ilgilidir benim bildiğim. 93kg'dan daha da aşağı inmek istiyorsanız dumbell, halter gibi şeyler yerine kardiyo çalışmalısınız. Gittiğiniz spor salonundaki hocalara bunu söyleyin tamamen kilo verme amaçlı bir program hazırlasınlar size. Koşu bandı, uzay yürüyüşü, bisiklet gibi aletleri daha sık kullanın. Minder hareketlerini yapın ve esneme lastiği ile de hocaların önerdiği hareketleri yapın. Bu sayede daha iyi ve hızlı kilo verebilirsiniz. Beslenmenizde de protein, sebze-meyve ağırlıklı yiyecekler tüketin. Evde ne varsa yemek yerine, ton balığı, salata, barbunya tarzı yiyecekleri yiyin. Hamur işi, şekerli ve kalorisi fazla yiyeceklerden kaçının. Üstelik gece geç saatlerde bir şeyler atıştırmayın, akşam 17.00 gibi günlük besin ihtiyacınızı karşılayıp bir daha bir şey yememeniz gerekiyor.

Kadir_1987

80+ Silver
Spordan kastınız fitness ise, fitness'da yaptığınız hareketler bir süre sonra kilonuzu sabit tutarak yağları kasa döndürür. Kilonuzun sabitlenmeye başlaması bunula ilgilidir benim bildiğim. 93kg'dan daha da aşağı inmek istiyorsanız dumbell, halter gibi şeyler yerine kardiyo çalışmalısınız. Gittiğinz spor salonundaki hocalara bunu söyleyin tamamen kilo verme amaçlı bir program hazırlasınlar size. Koşu bandı, uzay yürüyüşü, bisiklet gibi aletleri daha sık kullanın. Minder hareketlerini yapın ve esneme lastiği ile de hocaların önerdiği hareketleri yapın. Bu sayade daha iyi ve hızlı kilo verebilirsiniz. Beslenmenizde de protein, sebze-meyve ağırlıklı yiyecekler tüketin. Evde ne varsa yemek yerine, ton balığı, salata, barbunya tarzı yiyecekleri yeyin. Hamurişi, şekerli ve kalorisi fazla yiyeceklerden kaçının. Üstelik gece geç saatlerde bir şeyler atıştırmayın, akşam 17.00 gibi günlük besin ihtiyacınızı karşılayıp bir daha bir şey yememeniz gerekiyor.

Fazla kilo ile kardiyo yani koşu bandı,uzay yürüyüşü,rampa vs. gibi bacaga yük bindiren hareketler diz kapakları için tehlikeli ;)

BerkW

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aralıklı oruç politikasını uygulayabilirsin. Ben de 1.73 - 75 kiloyum ve yaklaşık 1.5 haftada 1.5 kilo civarında bi kaybım oldu.

Aralıklı oruçta, sabah en erken 10 ve üzeri, akşam ise en geç 8 ve öncesinde gerekli öğünlerini tüketiyorsun.
Şeker ve ekmek kullanımını azaltarak bırakmaya çalış. Su kullanımını bollaştır. Günde ne kadar su içmen gerektiği hakkında ise bir formül var

Formül
Kilonuzu,0.03 ile çarparak bulabilirsiniz.

Onun dışında günlük yürüyüşlerini ağırlıklı yapmaya çalış. Lakin omzuna ya da beline zarar vermemeye gayret et.

En önemlisi uykunu al. En az 7 saat uyku uyu ki o yediklerin içtiklerinden sonra metabolizman biraz dinlensin.

Not : Eğer şeker bıraktığında başın dönüyorsa yemekte kullandığın tuz oranını biraz artır.

1 hafta sonrasında buraya sonuçlarını tekrar yazarsan sevinirim :)
teşekkürler deneyeceğim

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Fazla kilo ile kardiyo yani koşu bandı,uzay rampası vs. gibi bacaga yük bindiren hareketler diz kapakları için tehlikeli ;)
Direkt 30dk koşsun demiyorum. Tabii ki de ilk bir alışma süreci olacak. Isınma hareketleri yaptıktan sonra başlayacak sporuna. Salondaki hocalar zaten bunları ona söyleyip ona göre program hazırlayacakları için eklemedim.

BerkW

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağlıklı ve düzenli beslenmek.
Abur cubur dan uzak durmak.
Akşam uyku saatinden en az 2 saat önce yemek yemek.
Bol bol su içmek.
Başka birşeye dikkat etmene gerek zaten sağlıklı beslenirsen ve düzenli olursan metabolizman otomatikman olması gerektiği seviyeyi kendisi alacaktır.

Sağlıkli Günler ;)
abur cubur vs. hiç öyle beslenmem yok sağlıklıda besleniyorum fakat anlayamadım

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Bazen genetikten dolayı fazla kilolu ya da fazla zayıf olunabiliyor. Siz yine de arkadaşların ve benim dediğim şekilde yaşamaya dikkat edin.

BerkW

80+ Bronze
Spordan kastınız fitness ise, fitness'da yaptığınız hareketler bir süre sonra kilonuzu sabit tutarak yağları kasa döndürür. Kilonuzun sabitlenmeye başlaması bununla ilgilidir benim bildiğim. 93kg'dan daha da aşağı inmek istiyorsanız dumbell, halter gibi şeyler yerine kardiyo çalışmalısınız. Gittiğiniz spor salonundaki hocalara bunu söyleyin tamamen kilo verme amaçlı bir program hazırlasınlar size. Koşu bandı, uzay yürüyüşü, bisiklet gibi aletleri daha sık kullanın. Minder hareketlerini yapın ve esneme lastiği ile de hocaların önerdiği hareketleri yapın. Bu sayede daha iyi ve hızlı kilo verebilirsiniz. Beslenmenizde de protein, sebze-meyve ağırlıklı yiyecekler tüketin. Evde ne varsa yemek yerine, ton balığı, salata, barbunya tarzı yiyecekleri yiyin. Hamur işi, şekerli ve kalorisi fazla yiyeceklerden kaçının. Üstelik gece geç saatlerde bir şeyler atıştırmayın, akşam 17.00 gibi günlük besin ihtiyacınızı karşılayıp bir daha bir şey yememeniz gerekiyor.
sporda kardiyo yapıyordum güzel zayif bir vucüdüm olana dek meyve sebze bu aralar tüketiyorum şekerli vs. yemekte yemiyorum ton balığını kaç kase yemem gerekir 1 adet yeterli olurmu salata ile ?

Bazen genetikten dolayı fazla kilolu ya da fazla zayıf olunabiliyor. Siz yine de arkadaşların ve benim dediğim şekilde yaşamaya dikkat edin.
tamamdır tavsiyeniz için teşekkür ediyorum

Kadir_1987

80+ Silver
Yumurtayı fazla kaçırıyorsunuz sanırım.
Kardeşimden biliyorum.
128 kg idi şuanda 93 kg olması lazım.
Düzenli beslenme ve aksatmadan spor salonun da 1 gün kardiyo 1 gün ağırlık 1 gün istirhaat şeklinde programı vardı ve muhtemelen size de aynısını uygulayacaklar.
Sporsuz en fazla 8-10 kg verebileceğinizi düşünüyorum.
Yani hızlı ve sağlıklı kilo vermeyi düşünüyorsanız @Meynn arkadaşımızın da dediği gibi spor şart ve düzenli olmak da.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
sporda kardiyo yapıyordum güzel zayif bir vucüdüm olana dek meyve sebze bu aralar tüketiyorum şekerli vs. yemekte yemiyorum ton balığını kaç kase yemem gerekir 1 adet yeterli olurmu salata ile ?
Konserve olan ton balıklarından bir tane yemenizi tavsiye ederim. Salata ile de karıştırabilirsiniz, ayrı ayrı da tüketebilirsiniz. Yalnız her gün yemeyin, mideniz falan bozulmasın.

BerkW

80+ Bronze
Yumurtayı fazla kaçırıyorsunuz sanırım.
Kardeşimden biliyorum.
128 kg idi şuanda 93 kg olması lazım.
Düzenli beslenme ve aksatmadan spor salonun da 1 gün kardiyo 1 gün ağırlık 1 gün istirhaat şeklinde programı vardı ve muhtemelen size de aynısını uygulayacaklar.
Sporsuz en fazla 8-10 kg verebileceğinizi düşünüyorum.
Yani hızlı ve sağlıklı kilo vermeyi düşünüyorsanız @Meynn arkadaşımızın da dediği gibi spor şart ve düzenli olmak da.
2 adet haşlanmış yumurta yiyordum geçen gün sayısını 3 e çıkarttım artık öyle yemeye başladım spor normalde 1.30 saat fakat okul saatinden dolayı hergün yaklaşık 1 saat spor yapıyorum ve 400-500 arası kalori yakıyorum

Konserve olan ton balıklarından bir tane yemenizi tavsiye ederim. Salata ile de karıştırabilirsiniz, ayrı ayrı da tüketebilirsiniz. Yalnız her gün yemeyin, mideniz falan bozulmasın.
peki son bir şey soracağım bunları yerken 1 adet vs. tüketebileceğim sağlığıma uygun ekmek ne yemem lazım yada yememelimiyim

Top Bottom