Neler Yeni

Nasıl sistem alınır mı uyumsuzluk var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Ek olarak 7800xt de 4070 de 2k kartları o yüzden 1080p'de oynayacaksan performans derdin olmasın ben 4070 super ile 1080de takılyıorum :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Yuzarsef
Anakartı değiştirip üst segment yaparsan olmuş

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Vakit gelecek bunun piyasası ne, kaça satcam diye düşüneceksin. Sisteme verdiğin paranın yanına paran kalmayacak. Yaşadığım için söylüyorum hepsini. Biraz daha minimize bir sistem topla bak dalgana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Usb her anakartta var zaten ne anlatmaya çalışıyorsunuz anlamadım? Benim fosil h81 de bile vardı.
hocam usb her anakartta var nasıl bir argüman ? birinde 5 var diğerinde 8 var birinde 2.0 diğerinde 3.0'dır, atx'e takılıp usbye takılmaman çok garip

Anakartı değiştirip üst segment yaparsan olmuş
gigabyte anakartlarda 2 m2 slotlu olan versiyon yok malesef. sonradan yükseltme gerektiğinde 2tb alıp 1tb olanı satmak gerekecek

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Dereli
hocam usb her anakartta var nasıl bir argüman ? birinde 5 var diğerinde 8 var birinde 2.0 diğerinde 3.0'dır, atx'e takılıp usbye takılmaman çok garip

gigabyte anakartlarda 2 m2 slotlu olan versiyon yok malesef
Usb 2.0 la 3.0 la normal düz farkı nedir bana açıklar mısın? Ben normalde taktığım zaman hepsi aynı görevi görmüyor mu zaten. Saçmalığın daniskası yorumların var. M2 desteğinin 2 tane olmasını istiyorsan anakarta da para bayılcaksın. Ek olarak fazla disktense git 1 tb yerine 2 tb al tek slota tak. 🥴 her şeyin çözümü çok basit kasmaya gerek yok.

kayra2321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Kayra
Şimdi tek tek anlatacağım. Şimdi senin sistemin 53k ediyor yanlış bakmadıysam. Şimdi öncelikle amaç f/p bir şekilde eksiksiz bir sistem toplamak. Bu amaçla anlatacağım. Elimizde 2 sistem var hem parçaları hem de iki sistem arasındaki farkı anlatacağım.

1) Şimdi sana 7600 işlemci fazlasıyla yetecektir. 7500f kullansan bir darboğaz yaşamayacaksın çünkü bu iki işlemci de gayet güçlü işlemciler. bu yüzden 7600 çok iyi bir tercih olur.
2) açıkçası anakart konusunda wifi/arka girişler/ m2 slotu/ pcie slotu değişmediği sürece değiştirmeyi önermem. her 3 anakartta da 1 tane m2 slotu var. seçtiğin a620 d3h anakartta 6 usb girişi var. b650'de ise 8 tane var. Bu yüzden hem a620 hem de az usb girişi olmasından dolayı fazladan boşa para vermene gerek yok burada da b650 tercih en doğru karar
3) ramde uçmana gerek yok 5600mhz ve cl değeri 38'den düşük ram seçersen büyük oranda aynı performansı alacaksın en fazla %1-2 performans farkı olur. bu yüzden 2 tane 5600mhz cl36 kingston tercih edilmeli
4) kesinlikle sıvı soğutmaya ihtiyacın yok. 7800x3d gibi işlemciler seçmediğin sürece hava soğutma 3'te1 fiyatına çok iyi iş çıkarır.
5) ekran kartı, kasa ve ssd böyle çok güzel

Şimdi bu şekilde gereksiz para harcamadan aynı performansı alıyoruz. bu şekilde sistem böyle oluyor. Daha fazlası sana performans olarak pek bir şey kazandırmaz.

Alıntıyı görüntüle

Gelelim ikinci kısma Sistem bu şekilde çok güzel oldu. Fakat bir sorun var sadece 1 tane m2 slotun var ve seçeneklerde 2 tane m2 olan anakart seçeneğin yok. Burada sana diğer sistemi öneririm. güncellenmiş halini atamadığım için yazacağım. Fiyat 44.2k
1) İşlemci 7600
2) ram LEXAR Thor RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38
3) ssd Kingston NV3 1TB NVMe PCIe 4.0 Okuma 6000MB – Yazma 4000MB
4)kasa Corsair iCUE 3000D

5) https://www.gaming.gen.tr/urun/3847...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Seçtiğinde fiyat 43.5k oluyor. Şimdi bu iki sisteme de 1.3k'lık üstteki soğutucuyu eklemen gerekiyor. Neden bu soğutucu çünkü bu fiyata alabileceğin en iyi performansı alacağın soğutucu bu. sıvı soğutma gereksiz kaçar diğer hava soğutmaların da anlamı yok bu varken.

Şimdi bu iki sistemin fiyatları aynı dediğim sistemi de yeni sekmede aç. bu ikisi arasındaki 2 en önemli fark var. ilki asus/gigabyte ve anakart.

1) gigabyte gaming oc çok güzel bir ekran kartı. Asus da dual ama asusun dual kartı bile orta/üst segmenttir yani gayet güzel bir kart.
2) gigabyte anakartta sadece 1 m2 girişi var ve muhtemelen alınabilecek en ucuz anakart. Asus ise 2 m2'ye sahip ve bu gerçekten önemli çünkü 1tb yetersiz geldiğinde sonradan 1tb ekliyorsun ister istemez (benim anakartımda 3 m2 slotu var ve 2 tane 1tb kullanıyorum)

Şimdi bu ikisi arasında tercih yapman lazım. 700tl fark var. ram ve ssd konusunda markalar farklı olsa da iki sistemdeki parçalara da aynı diyebiliriz biri kingston diğeri corsair. Biri gskil diğeri lexar. yan yana koy kıyasla. Ancak ben diğer her şey aynı olsa ve 1k pahalı olsa bile sırf fazladan m2 slotu ve asus olduğu için diğer sistemi seçerdim.

Aklında bu niye böyle dediğin şeyler varsa sırala tek tek cevaplayayım
Hocam baktım biraz ama benim 55 bin bütçem var yanii 55 bine üst seviye almak istiyorum herşeyi iyi olsun istiyorum attığınız sistem iyi ama daha iyisini istiyorum param var çünkü itopyadaki sistemin ssd si iyi sonra işlemcisi baya iyi attığınız sistemde güzel ama itopyadan benim attığıkm üzerinden yorum yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum

Dediğim şu sistem iyi mi uyumlu mu sorun çıkartır mı

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Hocam baktım biraz ama benim 55 bin bütçem var yanii 55 bine üst seviye almak istiyorum herşeyi iyi olsun istiyorum attığınız sistem iyi ama daha iyisini istiyorum param var çünkü itopyadaki sistemin ssd si iyi sonra işlemcisi baya iyi attığınız sistemde güzel ama itopyadan benim attığıkm üzerinden yorum yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum
Şöyle açıklayayım zaten üst düzey sistem işlemci yükseltmen okay bir durum fakat oyunda fps farkı almayacaksın. aynı şekilde diğer yukseltmelerde de almayacaksın. tabii senin tercihin bence 55k var diye tam 55k harcamana gerek yok. 55k vereceksen 4070s tercih etmen daha iyi olur. sana genel mantığı anlattığımı düşünüyorum. Sadece itopyadaki sistem üzerinden konuşursak onun hakkında konuştum çok güel sistem ama 2. m2 slotun yok. ileride 1tb yetmediğinde ya sata ssd takmak zorundasın ki onların fiyatları da m2'ler ile aynı. ya da 1tb olanı satıp yerine 2tb alıcaksın. İlla ekleme yapmak istiyorsan 2tb'ye yükselt m2'yi genel mantık bu şekilde gerisi sana kalmış. başka bir sorun olursa yardımcı olurum.
Usb 2.0 la 3.0 la normal düz farkı nedir bana açıklar mısın? Ben normalde taktığım zaman hepsi aynı görevi görmüyor mu zaten. Saçmalığın daniskası yorumların var. M2 desteğinin 2 tane olmasını istiyorsan anakarta da para bayılcaksın. Ek olarak fazla disktense git 1 tb yerine 2 tb al tek slota tak. 🥴 her şeyin çözümü çok basit kasmaya gerek yok.
Hocam google'a yazarsan 2.0 ile 3.0 arasındaki görürsün takıyom çalışıyo uga buga diye bir durum yok. önce git anakarttaki teknolojileri araştır. şimdi anakarttaki ses kartından bahsetsem ikisine de takıyom ses geliyor diyeceksin. 2 m2 olan sistemi attım fiyat farkı yok. öyle para bayılacaksın gibi bir durum da yok. 1 gram etkisi olmayan ama 5k fiyat farkı olan sırf görünüş için matx'den atx'e yükseltmeyi savunuyorsun ama m2 slotu ve usb sayısına saçmalık diyorsun. asıl senin dediğin saçmalığın daniskası. asus ile gigabytre arasında faz sayısına kadar fark var. Ayrıca fazladan usb ve m2 slotu rahatlık sağlar. Diğer yandan arkadaş 1tb olarak atmış sistemi ve ona göre cevapladım.

Dediğim şu sistem iyi mi uyumlu mu sorun çıkartır mı
uyumludur alabilirsiniz. Geri kalanı önceden yazdığım gibi.

kayra2321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Kayra
Şöyle açıklayayım zaten üst düzey sistem işlemci yükseltmen okay bir durum fakat oyunda fps farkı almayacaksın. aynı şekilde diğer yukseltmelerde de almayacaksın. tabii senin tercihin bence 55k var diye tam 55k harcamana gerek yok. 55k vereceksen 4070s tercih etmen daha iyi olur. sana genel mantığı anlattığımı düşünüyorum. Sadece itopyadaki sistem üzerinden konuşursak onun hakkında konuştum çok güel sistem ama 2. m2 slotun yok. ileride 1tb yetmediğinde ya sata ssd takmak zorundasın ki onların fiyatları da m2'ler ile aynı. ya da 1tb olanı satıp yerine 2tb alıcaksın. İlla ekleme yapmak istiyorsan 2tb'ye yükselt m2'yi genel mantık bu şekilde gerisi sana kalmış. başka bir sorun olursa yardımcı olurum.

Hocam google'a yazarsan 2.0 ile 3.0 arasındaki görürsün takıyom çalışıyo uga buga diye bir durum yok. önce git anakarttaki teknolojileri araştır. şimdi anakarttaki ses kartından bahsetsem ikisine de takıyom ses geliyor diyeceksin. 2 m2 olan sistemi attım fiyat farkı yok. öyle para bayılacaksın gibi bir durum da yok. 1 gram etkisi olmayan ama 5k fiyat farkı olan sırf görünüş için matx'den atx'e yükseltmeyi savunuyorsun ama m2 slotu ve usb sayısına saçmalık diyorsun. asıl senin dediğin saçmalığın daniskası. asus ile gigabytre arasında faz sayısına kadar fark var. Ayrıca fazladan usb ve m2 slotu rahatlık sağlar. Diğer yandan arkadaş 1tb olarak atmış sistemi ve ona göre cevapladım.

uyumludur alabilirsiniz. Geri kalanı önceden yazdığım gibi
1tb bana yeter hocam 1 tane m.2 olması benim için problem teşkil etmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Berker Mısırlıoğlu
1tb bana yeter hocam 1 tane m.2 olması benim için problem teşkil etmiyor
Siz bilirsiniz. Son kez yazayım yoksa içim rahat etmez :D ben seçtiğim itopya sistem ile sizin seçtiğiniz arasında en fazla %1-2 performans farkı alırsınız, aynı sistem. aradaki fiyat farkı 10k. Şimdiden hayırlı olsun

kayra2321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Kayra
Siz bilirsiniz. Son kez yazayım yoksa içim rahat etmez :D ben seçtiğim itopya sistem ile sizin seçtiğiniz arasında en fazla %1-2 performans farkı alırsınız, aynı sistem. aradaki fiyat farkı 10k. Şimdiden hayırlı olsun
Eyvallah hocam itopyadan gelince win kurulu geliyor mu deneme sürümü olarak ek olarak hangi anakartı seçeiym

kayra2321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Kayra
b650 seçmen daha iyi olur pek bir farkları yok. total 53k mı sistem şu an ?
1737500545474.png
A620M in soğutucusu var

b650 seçmen daha iyi olur pek bir farkları yok. total 53k mı sistem şu an ?
Evet

Top Bottom