Neler Yeni

Nazi Kitabı önerir misiniz?

yois

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yois Yois
Nazi hakkında bilgi almak istiyorum Kitap öneriniz olur mu?

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
Mark mazower Hitler imparatorluğu
Lidell Hart Hitler'in generalleri konuşuyor
Naziler iktidarı nasıl ele geçirdi
Taylor ikinci dünya Savaşı'nın kökenleri
McNab Hitler'in ordusu + SS teşkilatı
Heinz guderian bir askerin anıları
Türkçe olarak bunları önerebilirim. Gidip popüler tarih kitaplarını alma, yalan yanlış şehir efsaneleriyle dolu onlar. 2. Dünya savaşıyla alakalı genel bi kitap arıyorsan da lidell Hart on 2. Dünya savaşı adlı kitabını alabilirsin

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,255
İsim
a l p e r

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
Tarih okumak suç değil. Arkadaşın Nazileri benimsemesi suç.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almanya'da Nazi bayrağı açmak yasak. Siz kitabını okuma peşindesiniz.
Bak o yukarıda önerdiğim kitaplar ilgili konularda yazılmış en detaylı araştırma eserleri. İnsanlar nasıl ki Osmanlı tarihi Roma tarihi vs. Okuyolarsa ııı. Reich tarihini de okuyup araştırabilirler bunda tuhaf bir durum yok. Benim uzmanlık alanım ıı. Dünya savaşıydı ve bu savaş içerisinde de asıl alanım hava indirme harekatıydı. Hava indirme harekatlarını da en çok Almanlar yaptığı için çoğunlukla alman kaynaklarını vs inceledim dönemim Signal, vorwats gibi propaganda dergilerine bile baktım, şimdi ben nazileri benimsemiş mi oluyorum? Veya Roma tarihi çalışan birisi Romayı mı benimsemiş oluyo. Ülkemizde bir sürü cumhuriyet tarihi çalışan tarihçi varken cumhuriyeti benimsemeynlerin sayısı azımsanmayacak kadar. Bu gibi meselelere öyle dışarıdan basit bi şekilde nazi vs. gibi bakmak kusura bakma ama çok cahilce, her konu araştırılmaya ve okunmaya değerdir

Bak o yukarıda önerdiğim kitaplar ilgili konularda yazılmış en detaylı araştırma eserleri. İnsanlar nasıl ki Osmanlı tarihi Roma tarihi vs. Okuyolarsa ııı. Reich tarihini de okuyup araştırabilirler bunda tuhaf bir durum yok. Benim uzmanlık alanım ıı. Dünya savaşıydı ve bu savaş içerisinde de asıl alanım hava indirme harekatıydı. Hava indirme harekatlarını da en çok Almanlar yaptığı için çoğunlukla alman kaynaklarını vs inceledim dönemim Signal, vorwats gibi propaganda dergilerine bile baktım, şimdi ben nazileri benimsemiş mi oluyorum? Veya Roma tarihi çalışan birisi Romayı mı benimsemiş oluyo. Ülkemizde bir sürü cumhuriyet tarihi çalışan tarihçi varken cumhuriyeti benimsemeynlerin sayısı azımsanmayacak kadar. Bu gibi meselelere öyle dışarıdan basit bi şekilde nazi vs. gibi bakmak kusura bakma ama çok cahilce, her konu araştırılmaya ve okunmaya değerdir
Ayrıca nazi tarihini okuyarak Nazizm benimsenmez. Ortalıkta nazi hayranlığı yapanlar ya konuyla alakalı hiçbir şey okumamış ya da saçma sapan amatör kitaplardan efsaneler dinlemişlerdir. Bu yüzden nazi tarihi okumak zararlı değil aksine faydalıdır

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Berat fatih
kardeşlerim bizi asamıycaklar YÜRÜYÜN İLERİ

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Berat fatih

yois

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yois Yois
Mark mazower Hitler imparatorluğu
Lidell Hart Hitler'in generalleri konuşuyor
Naziler iktidarı nasıl ele geçirdi
Taylor ikinci dünya Savaşı'nın kökenleri
McNab Hitler'in ordusu + SS teşkilatı
Heinz guderian bir askerin anıları
Türkçe olarak bunları önerebilirim. Gidip popüler tarih kitaplarını alma, yalan yanlış şehir efsaneleriyle dolu onlar. 2. Dünya savaşıyla alakalı genel bi kitap arıyorsan da lidell Hart on 2. Dünya savaşı adlı kitabını alab

Ayrıca nazi tarihini okuyarak Nazizm benimsenmez. Ortalıkta nazi hayranlığı yapanlar ya konuyla alakalı hiçbir şey okumamış ya da saçma sapan amatör kitaplardan efsaneler dinlemişlerdir. Bu yüzden nazi tarihi okumak zararlı değil aksine faydalıdır
tamamdır teşekkürler : )

Top Bottom