Neler Yeni

Neden Allah'tan KORKMAK ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Bu soru aşağıda bıraktığım Atatürk'ün alıntılarını, şeriat ve laikliğe değinilen 2 sayfayı okurken aklıma getirdim.
(Kaynak doğru mu yazmış bilgim yok, yazmasa dahi alıntılar çok zekice ve ucu açık, sadece yazanı değerlendirelim.)

Bakın felsefe başlığı altında açıyorum konuyu ama sakın sığ düşünceli objektif olamayacak kişiler yazmaya tenezzül etmesin. Rica ediyorum.
Ayriyeten tartışma çıkarmaya meyilli şahısları da konumda istemiyorum. Konu dışı yorumlara lüzum yok. Teşekkürler.

Neden korkmak ?
Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Neden Allah'ı SEVDİĞİMDEN şunu şunu yapmıyorum, yapmayacağım demek yerine,
Neden Allah'tan KORKMAK. Neden bir korkuluk abidesi ? Neden İslam korku üzerine kurulu ? Yani soruyu Allah ile sınırlandırmaya gerek yok,
neden korku ve korku. Ötesi yok. Bir şeyden sakınmak için korkuya illa mı gerek vardır ?
Ben kendimden örnek vereyim alkol içmiyorum. Günah olduğundan değil, yararı olmadığından. Korkmadan sakınıyorum.

Görselde bulunan kaza, keder, talih, tesadüf mevzusu için de yarın başka bir konu açacağım.

"Korku üzerine hakimiyet bina edilemez " - Atatürk.
(21/24 Mart 1930)

"İslam dininin kuruluşundan bu yana, yani 1400 yıl boyunca hiçbir İslam ülkesinde "Halk/Millet Egemenliği"ne dayalı, "Laik", "Özgürlükçü", "İnsan'ın doğal haklarına yer verici", "Eşitlikçi", "Seçimli", vs... nitelikte devlet ve hükumet sistemleri diye bir şey bilinmemiş, sadece "Teokratik", "Totaliter", "Otoriter" ve insan varlığını Kul kertesinde tutan usuller iş görmüştür. İslam halkları her dönem itibariyle daima korkutma ve yıldırma siyasetiyle yönetilmişler, yöneticileri tarafından daima sömürülmüşler, kötü yönetime ve sömürülmeye daima boyun eğmişler, istibdat rejimleri altında daima inlemişlerdir. Atatürk Türkiyesi hariç bir tek İslam ülkesinde kişi özgürlüklerini çiğner nitelikteki bu tür yönetimlere karşı en ufak bir serzeniş, en ufak bir direnme, demokrasi ve laik'lik doğrutusunda en ufak bir özlem görülmemiştir." - Atatürk.

71ukn2wx1nha1.jpg

@Beren

Felixx

80+
İnanmayanları cayır cayır yakacağım diyen bir tanrı. Korkmayıp ne yapsın insanlar. Yarın ayet indirse cennet ve cehennem olmayacak. Beni sevdiğiniz için ibadet edin dese. Müslüman göremezsin ortalıkta.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnanmayanları cayır cayır yakacağım diyen bir tanrı. Korkmayıp ne yapsın insanlar. Yarın ayet indirse cennet ve cehennem olmayacak. Beni sevdiğiniz için ibadet edin dese. Müslüman göremezsin ortalıkta.
Allah'ın yarattığı bu ucu bucağı olmayan yaşamda, bu alternatifte bir Dünya da olabilirdi. Mesela yanlışım varsa düzeltin ama Tengri'den örnek vermek gerekirse korkutmaya dayalı değil. Ama atalarımız inanıyordu.

Allah'tan korkmasına rağmen canından çok seven milyarlık topluluk yok mu ? Onlarınkisi korku mu yoksa sevgi mi ? Korktukları için mi seviyorlar o zaman ?

lerensavasl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Eren Savaş
Din konusu son zamanlarda kafamı kurcalamaya başladı. Müslümanlık üzeri büyütüldüm. Ahlak olarak, bilgi olarak, davranış ve düşünce olarak... Bazı konularda ise tanıdığım çoğu müslüman ile zıt görüşlerde olmaya başladım. Sebebi bir tarafın inancından aklını kullanmaktan vazgeçmesi. Benim ise aklımı kullanarak farklı yönlerden olayı değerlendirmem oluyor. Çok körü körüne bir inanış söz konusu günümüzde. Böyle düşünüyorum. Elhamdülillah müslümanım. Ama ortalıkta müslüman diye gezen, 5 vakit namaz da kılsa alkol de içmese bir dine mensub olmayı, inançlı olmayı çok yanlış anlamış insanlar var. Kutuplara karşı insanlar.

Felixx

80+
Allah'ın yarattığı bu ucu bucağı olmayan yaşamda, bu alternatifte bir Dünya da olabilirdi. Mesela yanlışım varsa düzeltin ama Tengri'den örnek vermek gerekirse korkutmaya dayalı değil. Ama atalarımız inanıyordu.

Allah'tan korkmasına rağmen canından çok seven milyarlık topluluk yok mu ? Onlarınkisi korku mu yoksa sevgi mi ? Korktukları için mi seviyorlar o zaman ?
Kendi canından çok seven milyarlık topluluk abartı geliyor bana. Görmediğin, fiziksel olarak dokunamadığın bir varlığa öylesi bir sevgi beslenmesi mümkün değil. Çoğu insanın bilinç altında çıkarcılık yatar. Karşılığında ödül alabileceğini bilirse sevgiyi o zaman besler. Cennet ve cehennem örneğini bu yüzden verdim.

yauab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
termus
olay cennet cehennem olduğunu pek sanmıyorum insanlar her zaman bir şeyin çatısının altında olmak güvende olmak zor zamanında yardım isteyebilceği birini ister sadece buda değil insanlar bilinmemezlikten korkar yaratıcıda bunu rahatlıkta bu ortamın gitmesini sağlar kendi açımdan yorumlayarak söylüyorum çocukluğumuda büyük ihtimalle yaratıcın var olmadığını düşünsemde ne olucağından korkuyordum ve kendimi müslüman olarak nitelendiriyordum

Felixx

80+
olay cennet cehennem olduğunu pek sanmıyorum insanlar her zaman bir şeyin çatısının altında olmak güvende olmak zor zamanında yardım isteyebilceği birini ister sadece buda değil insanlar bilinmemezlikten korkar yaratıcıda bunu rahatlıkta bu ortamın gitmesini sağlar kendi açımdan yorumlayarak söylüyorum çocukluğumuda büyük ihtimalle yaratıcın var olmadığını düşünsemde ne olucağından korkuyordum ve kendimi müslüman olarak nitelendiriyordum
Yaratıcının var olmadığını düşünüyorsan müslümanlık ile alakan kalmıyor zaten. Yok olma korkusu ve bilinmezlik insanoğluna tutunacak dal aratıyor. Dinler zaten bu yüzden var dediğin gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
Bu soru aşağıda bıraktığım Atatürk'ün alıntılarını, şeriat ve laikliğe değinilen 2 sayfayı okurken aklıma getirdim.
(Kaynak doğru mu yazmış bilgim yok, yazmasa dahi alıntılar çok zekice ve ucu açık, sadece yazanı değerlendirelim.)

Bakın felsefe başlığı altında açıyorum konuyu ama sakın sığ düşünceli objektif olamayacak kişiler yazmaya tenezzül etmesin. Rica ediyorum.
Ayriyeten tartışma çıkarmaya meyilli şahısları da konumda istemiyorum. Konu dışı yorumlara lüzum yok. Teşekkürler.

Neden korkmak ?
Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Neden Allah'ı SEVDİĞİMDEN şunu şunu yapmıyorum, yapmayacağım demek yerine,
Neden Allah'tan KORKMAK. Neden bir korkuluk abidesi ? Neden İslam korku üzerine kurulu ? Yani soruyu Allah ile sınırlandırmaya gerek yok,
neden korku ve korku. Ötesi yok. Bir şeyden sakınmak için korkuya illa mı gerek vardır ?
Ben kendimden örnek vereyim alkol içmiyorum. Günah olduğundan değil, yararı olmadığından. Korkmadan sakınıyorum.

Görselde bulunan kaza, keder, talih, tesadüf mevzusu için de yarın başka​

DocToR2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Furkan Aytan
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar , Ekran Kartı
Discord
DocToR#3732
Tartışmaya gerek var mı ki?
herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın işte

HjRO

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Ekrem Fil

Neden korkmak ?

Görselde bulunan kaza, keder, talih, tesadüf mevzusu için de yarın başka bir konu açacağım.

"Korku üzerine hakimiyet bina edilemez " - Atatürk. (21/24 Mart 1930)

"İslam dininin kuruluşundan bu yana, yani 1400 yıl boyunca hiçbir İslam ülkesinde "Halk/Millet Egemenliği"ne dayalı, "Laik", "Özgürlükçü", "İnsan'ın doğal haklarına yer verici", "Eşitlikçi", "Seçimli", vs... nitelikte devlet ve hükumet sistemleri diye bir şey bilinmemiş, sadece "Teokratik", "Totaliter", "Otoriter" ve insan varlığını Kul kertesinde tutan usuller iş görmüştür. İslam halkları her dönem itibariyle daima korkutma ve yıldırma siyasetiyle yönetilmişler, yöneticileri tarafından daima sömürülmüşler, kötü yönetime ve sömürülmeye daima boyun eğmişler, istibdat rejimleri altında daima inlemişlerdir. Atatürk Türkiyesi hariç bir tek İslam ülkesinde kişi özgürlüklerini çiğner nitelikteki bu tür yönetimlere karşı en ufak bir serzeniş, en ufak bir direnme, demokrasi ve laik'lik doğrutusunda en ufak bir özlem görülmemiştir." - Atatürk.

71ukn2wx1nha1.jpg

@Beren
korku olmadan toplulukları yönetemezsin. sen allahtan korkacaksın ki seni onunla korkutup istediklerini yaptırabilsinler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi canından çok seven milyarlık topluluk abartı geliyor bana. Görmediğin, fiziksel olarak dokunamadığın bir varlığa öylesi bir sevgi beslenmesi mümkün değil. Çoğu insanın bilinç altında çıkarcılık yatar. Karşılığında ödül alabileceğini bilirse sevgiyi o zaman besler. Cennet ve cehennem örneğini bu yüzden verdim.
bu çıkarcılığı kimse inkar edemez bu doğrudur bu sadece din olarak değil insanın içinde bulunduğu her şeyde vardır. ben hiç görmedim iyiliği sadece iyilik olduğu için yapan.hep bir kazanç bekliyorlar

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Korkmaya bir sebebin varsa korkarsın. Yoksa neden korkacaksın.

Korku bir ikaz mekanizması. Bizi zararlı olandan haberdar eder. Sonraki aşamalarda sinir yapısı devreye girer ve bize acı his ettirir. Bu da zararın bedenimize intikal ettiğini bildirir. Korkmayan bir insanda bir eksiklik, bir yanlış vardır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ilar

Ilar

80+ Bronze
İslam dini korku üzerine kurulu bir din demek çok yanlış bir deyiş olur. Her zaman sevgiden ve kudretinden yüceliğinden dolayı da çoğu insanlar sevgi ile bakar. Korkmak illa ki korktuğu için ibadet ettiği anlamına gelmiyor bu bir nevi iyi anlamda korku gibi bir şey. İnsan da mesela en çok sevdiği kişiden korkar çinkü ona en çok zarar verebilecek kişi odur. İslam dinin de Allah'a sevgi ile bağlı bir çok kişinin olduğunu düşünüyorum ha bunun içinde çıkar işi olduğu için de sevgi var ama direkt sırf sevgisi kudreti için sevip ibadet eden de var. Atatürk'ün İslam dini hakkın da düşündüklerine katılmıyorum. Kendi fikirlerini sunmuş zaten herhangi bir kaynağa veya bir düşünceye göre söylememiş. Kendisince yorum yapmış

Top Bottom