Neler Yeni

Neden HDMI ile En Fazla 60 Hz Alabiliyorum?

Efe Bulut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Efe Bulut
Merhaba herkese bugün 2k 165 hz monitörüm geldi ve şuanlık sistem olmadığı için laptopumdan çalıştırıyorum monitörü ve mini display port to dislplay port kablosu olmadığı için hdmi 1.4 kablo kullanıyorum. Monitörü açtığımda hem 2k ya erişemiyorum hem de max 60 hz alabiliyorum sadece çözünürlüğü 1280-960 yapınca 75 hz e kadar çıkıyor. Youtube da videolara baktım 120 hz ye kadar çıkabiliyor yazıyor ama bende olmadı dediğim gibi. Ayrıca ayarlardan monitör ayarlarına baktığımda 2k 165 hz monitörüm intel hd ile çalışıyor
Ekran Görüntüsü (457).png

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Ekran için görüntü bağdaştırıcı özelliklerine tıklayın. Daha sonra monitör sekmesine gelerek ekran yenileme hızını en sona ayarlayın ve uygula deyin. Bu arada doğru HDMI girişine taktığından emin misin?

RecorD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kuzey Tapınç
ekran kartında display port olması lazım
sistemin gelince sorunsuz çalışır

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Monitörünüz HDMİ üzerinden 165Hz desteklemiyor olabilir. HDMİ 1.4 bu konuda yeterli olsa da bazı modellerin bu konuda daha yüksek kısıtlamaları olabilir.
Orijinal; Individual products may have heavier limitations than those listed below, since HDMI devices are not required to support the maximum bandwidth of the HDMI version that they implement. Therefore, it is not guaranteed that a display will support the refresh rates listed in this table, even if the display has the required HDMI version.
Çeviri; HDMI bağlantı seçeneği içeren cihazların belirttikleri HDMI sürümünün maksimum bant genişliğini desteklemesi gerekmediğinden, farklı modeller aşağıda listelenenlerden daha ağır sınırlamalara sahip olabilir. Bu nedenle, ekran gerekli HDMI sürümüne sahip olsa bile bir ekranın bu tabloda listelenen yenileme hızlarını destekleyeceği garanti edilmez.
Kaynak; HDMI Specs
-Arkadaş yeni mesaj attığı için, ana sayfada gezinirken yeni bir konu sandım. Arkadaşın sorunu için geç oldu ama belki başka birisine yardımcı olur.

God Like

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
C
HDMI 2.0 2.1 kabloları vardı bir yerde okuduğum kadarıyla HDMI 1.4 kablolar desteklemiyordu bu kadar hızı diye düşünüyorum yanılıyor da olabilirim bi arastirmak lazim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,514
Üyeler
168,143
Son üye
cifcenes
Top Bottom