Neler Yeni

Neden internetin hızı düşer

Arda.b.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Bekit
arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce internetimi 16 megabite çıkardım interneten hız testi yaptığımda 14-11 arsı dowloand alıyordum taki 3 gün önceye kadar şimdi ise 5.0-2.0 dowloand alıyorum türk tekomu aradım bir sorun bulamadılar modemin müşteri hizmetini aradım modemde de sorun bulamadılar bu sabah tekrar dan türk telekomun müşteri hizmetlerini aradım teknik ekip geldi baktılar bir şeyler yaptılar tekrar hız testi yaptığımda aynı sonuçlar çıkıyor düşük hız adam dedi oldu bu diyor ama değişen hiç bir şey yok sizin bana önere bileceğiniz bir şey var mıdır? eski hızını nasıl getirebilirim yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ahmet sezgin

İnternet Hızı Neden Düşer?​

İnternet hızının düşmesi birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. İnternet yavaşlama sorunlarının önüne geçmek için öncelikle sorunun neden kaynaklandığını keşfetmek gerekir. İnternet hızının düşmesine neden olabilecek başlıca sorunlar şunlardır;

• İnternet bağlantısının başkalarıyla paylaşılması
  • Kotayı aşan kullanım
  • Modemin resete ihtiyacı olması
  • Bilgisayarda virüs olması
  • Wireless bağlantısının çalınması
  • DNS sorunu
  • Mesafe ve kablo sorunları
  • Modemle ilgili sorunlar
  • İnternet sitelerine ait sorunlar
  • Servis sağlayıcılarından kaynaklı sorunlar
  • İnternet Nasıl Hızlandırılır?​

İnternetin yavaş olması oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu durumdan kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Ancak öncelikle hız testi yapıp sonuçları görmenizi öneriyoruz. Switch cihazı kullanarak internet hızınızı yükseltebilirsiniz. Ağ anahtarı olan switch cihazı verileri iletim kanallarına ayrı yollarla ulaştırır. Bu da internet hızını olumlu yönde etkiler. Cache temizliği interneti hızlandırmak için değil bilgisayarı hızlandırmak için yapılacak şeylerden biridir. Cache temizliği tarayıcının ön belleğinin temizlenmesidir. Ön belleğin temiz olması internet hızını düşürebilir ama bilgisayarı hızlandırır. Ön bellek tarayıcı tarafından hafızaya kaydedildiğinden temizlenen ön bellek internet hızını düşürebilir.

İnterneti hızlandırmak için sinyal güçlendirici ya da ağ anahtarı gibi elektronik cihazlar da kullanabilirsiniz. Ama öncelikle bağlantı hızının neden yavaş olduğunu çözmelisiniz. Eğer bağlantı hızı internet sağlayıcısından kaynaklanıyor ise internet sağlayıcınızı değiştirebilirsiniz. Ya da yaşadığınız bölgede altyapı sorunları olabilir. İnternet bağlantısı birçok farklı nedenle yavaşlayabilir. Genel bağlantı sorunları da ortaya çıkabilir. Sizin özel ağ donanımınızdan kaynaklı sorunlar da olabilir. Öncelikle internet hız sorununun nedenleri tespit edilmeli buna göre internet hızlandırma çalışmaları yapılmalıdır. Küçük değişiklerde de bazen çok büyük etki yaratabilir. Farklı bir IP adresinden internete bağlanmayı sağlayan ara sunucu (proxy) kullanmak da hızı yükseltebilir. İnterneti hızlandırmak için denenebilecek yollar

• İnternet hız testi yapın ve sonuçları sağlayıcın vaat ettiği ile karşılaştırın
  • Bant genişliği yüksek olan kaliteli modem kullanın
  • Bilgisayarınıza virüs taraması yapın ve virüsleri temizleyin
  • Bağlantı kablolarını kısaltın
  • Profesyonel bir switch cihazı kullanın
  • Bağlantı türünü kablolu internet olarak tercih edin
  • Cihazları ve yazılımları güncellemeyi unutmayın
  • Wifi bağlantınızı güçlü şifre ile koruyun
  • DNS ayarlarınızı değiştirin
  • Sinyal güçlendirici kullanmayı deneyin
  • Modemi kapatıp açın
  • İşlevsel bir tarayıcı tercih edin
  • Arka planda çalışan programları kontrol edin