Neler Yeni

Neden işlemcide Amd tercih etmiyorum, siz ediyor musunuz?

sooykan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Soykan
Provakasyona gelmeyin. Arkadaşımız masum bir trollük denemesinde bulunuyor anlaşılan. Herkes istediğini kullansın, bana AMD mantıklı geliyor, sana da Intel. İhtiyaçlara ve önem verilen konulara göre işlemci tercihi değişiyor.

2200G 10400F 5600G ve 5600 olmak üzere son 2 senedir amd yönelimim olmuş. İntel de aşırı rahattım amd ye geçtiğim gibi oc arayışına düşüyorum.
Çünkü sana bu özgürlüğü veriyor. Fazlası varken azıyla yetinmek insan içgüdülerinde yok. Bir ürün seni sınırlarsa rahat edersin, kafa yormazsın çünkü özgürlük tanınınca insan kafa yormaya başlıyor.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Provakasyona gelmeyin. Arkadaşımız masum bir trollük denemesinde bulunuyor anlaşılan. Herkes istediğini kullansın, bana AMD mantıklı geliyor, sana da Intel. İhtiyaçlara ve önem verilen konulara göre işlemci tercihi değişiyor.

Çünkü sana bu özgürlüğü veriyor. Fazlası varken azıyla yetinmek insan içgüdülerinde yok. Bir ürün seni sınırlarsa rahat edersin, kafa yormazsın çünkü özgürlük tanınınca insan kafa yormaya başlıyor.
Ne Diyosun Abi Hiçbir Şey Anlamadım ?

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
10 dan fazla intel işlemci kullandım belki hiç bozulmadı Amd de ilk işlemcim bozuldu
anakart üreticileriyle anlaşıp pinleri anakartta olmasını bile sağlayamıyor. bana göre kalite olarak daima inteldir.
sizce?
İntelin en büyük avantajı tüm bilgisayar eko sisteminin neredeyse intel platformu üzerine kurgulanıp üretilmesi. Amd intel yanınıda sadece bir seçenek olarak kalıyordu son 5-10 yıla kadar. Ama özellikle son yıllarda artık var olduğunu kanıtladı AMD. Bilgisayar deyince insanların aklına önce intel geliyor özellikle pro iş çözümlerinde, o yüzden amd bunu kırmak için daha çok zaman gerekecek gibi. Halen koca firmalar iş istasyonlarında intelden başkasını tercih etmiyorlar.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,897
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İntelin en büyük avantajı tüm bilgisayar eko sisteminin neredeyse intel platformu üzerine kurgulanıp üretilmesi. Amd intel yanınıda sadece bir seçenek olarak kalıyordu son 5-10 yıla kadar. Ama özellikle son yıllarda artık var olduğunu kanıtladı AMD. Bilgisayar deyince insanların aklına önce intel geliyor özellikle pro iş çözümlerinde, o yüzden amd bunu kırmak için daha çok zaman gerekecek gibi. Halen koca firmalar iş istasyonlarında intelden başkasını tercih etmiyorlar.
Bilgi aslında yanlış. Çünkü şu an kullandığımız 64 bit işlemcileri ilk yapan firma aslında AMD tarafıydı. AMD X64 lisansını araştırarak görebilirsin

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Bilgi aslında yanlış. Çünkü şu an kullandığımız 64 bit işlemcileri ilk yapan firma aslında AMD tarafıydı. AMD X64 lisansını araştırarak görebilirsin
Doğrudur. Ben yanlış hatırlamıyorsam ilk ticari ev tipi bilgisayar işlemcileri intel 70li yıllarda çıkardı ama Amd 90larda diye okumuştum. Yani arada 20 yıl gibi fark vardı sanki.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,897
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Doğrudur. Ben yanlış hatırlamıyorsam ilk ticari ev tipi bilgisayar işlemcileri intel 70li yıllarda çıkardı ama Amd 90larda diye okumuştum. Yani arada 20 yıl gibi fark vardı sanki.
O işlemciler 64 bit değildi. Günümüzün güncel işlemcilerini AMD'ye borçluyuz. :)

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Boşver kardeşim zorlama güzel beynini, ak takıl sen, anlayan anlamıştır.
Yani Alakasız Bir Mesaj Atmışsınız Kimsenin de Anladığını Düşünmüyorum, Teknoloji Bu, Tabikide Standart Ve Modifiye Kullanıcılar Olacaktır.

Ama İşlemci Kısmında Dediğiniz Zerre Anlaşılmıyor, Sanki AMD Alan Herkes O.C mi Yapıyor, Veya İntel Alan Herkes Default Mu Kullanıyor ?
İşte Bu Yüzden Anlamadım.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Yani Alakasız Bir Mesaj Atmışsınız Kimsenin de Anladığını Düşünmüyorum, Teknoloji Bu, Tabikide Standart Ve Modifiye Kullanıcılar Olacaktır.

Ama İşlemci Kısmında Dediğiniz Zerre Anlaşılmıyor, Sanki AMD Alan Herkes O.C mi Yapıyor, Veya İntel Alan Herkes Default Mu Kullanıyor ?
Hocam galiba şey demek istiyor. amd tarafı intele göre daha fazla oc'ye izin verdiği için amd işlemci sahipleri para verip aldığı işlemciden neden daha fazla performans almayayim ki diye düşünüp oc yapmaya çalışıyor. Ama intel tarafında genelde oc kilitli geldiği için intel kullanıcılarını oc yapma gibi bir derdi olmuyor. Anakart veya işlemci oc yapmayı kısıtlıyor tam bilmiyorum hocam konunun bu tarafını.

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Ben AMD kullanıyorum, açıkçası emsal fiyatlarda İntelin işlemcilerine göre daha performanslı oluyor genelde. Kaldı ki giriş seviyesi anakartlarda bile bariz fiyat farkı oluyor. Gel gelelim geçen hafta termal macunu yenilerken ufak bir sakarlık sonucu işlemcinin bacakları yamuldu. 3-4 saat uğraştım tek tek zor bela oturdu yerine çalışıyor ama muhtemelen sırf bu yüzden bir sonraki işlemcim Intel olacak.

sooykan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Soykan

OC ile olan kısmı yazdığımın başkasına cevabıydı, üstteki metinle akalası ve bağlantısı yok. Alıntı yaptığım metin gözükmedi mi?
cevap.jpg

Şurada iki ayrı ayrı yazdığım şeyi nasıl birleştirdinizde anlam karmaşası yaşadınız. İlk yazdığım konunun sahibine verdiğim cevap, altındaki de alıntıdan gördüğünüz üzere ilgili kişiye verdiğim cevap. Ben bu forumda bunu açıklayacak konuma nasıl geldim. Hayır uzunda mesainiz var burada yeni olan benim. Yanlış mı kullandım anlamadım.

Son düzenleme:

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Uygunsuz davranış
anakart üreticileriyle anlaşıp pinleri anakartta olmasını bile sağlayamıyor.
HEEEE. Öyle mi? Forumda tomarla AMD alanlar var. Sanırım onlarda anakarta uymaması için gereken işlemi unutmuşlar.
Amd pişmanlıktır henüz intel işlemciler kadar stabil değiller çok ısınıyorlar çok güç tüketiyorlar
Terk et forumu. Mağara adamı mısın, buzundan mı çözüldün? AMD'nin ısınan teknolojisi FX teknolojisiydi. Fosil.

Sen şimdi işlemci voltajını, frekansını da auto kullanıyorsundur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilmiyorum kanka athlon
Şakasız primatsın. 10+ yıl önceki mimari ile günümüzü baz alıyor.

Top Bottom