Bu konudaki şahsi görüşüm Türkiyede internet kültürünün hala forumlar gibi ortamlarda daha baskın olduğu yönünde.
İngilizce İnternette herkes genellikle ilk olarak inceleme videolarına bakıyor sonra bir araştırma yapıp reddit gibi daha genel ortamlardaki alt forumlarda araştırma yapıyor.
Türkiyedeki bir kullanıcı "abi bana şu işte kullanacak bir alet ver" tarzı bir yaklaşımla araştırma yapıyor.
Teknik olarak kötü değil ama forumların bu tarz konularla dolup taşımasına yol açıyor bu.
Aklımda birkaç çözüm var ama bu Abdullah kardeşimiz gibi içerik üreticilerinin bu konuda bir nevi yıllık planlama yapmasını gerektiriyor.
Benim görüşüm en az bir büyük YouTube kanalında çeşitli parametreler çerçevesinde cihazların ranking list tarzı bir sıralamaya tabi tutulması.
Tabi bu liste her yıl için farklı olur çünkü her 2 yıla bir üreticiler farklı tasarımlar ve donanımları kullanıyor ve sıralama her yıl için ayrı olmalı
bu birden fazla kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayacak tarzda bir yaklaşım olacaktır. Ben bunu ongorebiliyorum ve teknik olarak yapabilirim ama bunun için maddi kaynağa ya da sponsorluk vs için gerekli portfolyoya sahip değilim.