Neler Yeni

Neden türk ekran kartı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Özgür Atmaca
Arkadaşlar şunu çok merak ediyorum neden bu kadar gelişmiş bir ülke olduğumuz halde neden ekran kartı veya konsol gibi şeyler çıkaramıyoruz bırakın bunları daha doğru düzgün oyun bile yapamıyoruz neden bu kadar gelişmiş bir ülke olduğumuz halde ekran kartı çıkaramıyoruz sizce

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
Arkadaşlar şunu çok merak ediyorum neden bu kadar gelişmiş bir ülke olduğumuz halde neden ekran kartı veya konsol gibi şeyler çıkaramıyoruz bırakın bunları daha doğru düzgün oyun bile yapamıyoruz neden bu kadar gelişmiş bir ülke olduğumuz halde ekran kartı çıkaramıyoruz sizce
Biz ve gelişmiş ülke kavramı alakasız kavramlar? Gelişmekte olan kategorisindeyiz ve gerilemekteyiz. Gençlere gerekli yatırımlar yapılmıyor,ar-ge çalışmaları önemsenmiyor. TÜBİTAK gibi kurumlarda ezan okuyan seccade birinci olduğu sürece bunu sorgulamak hata olacak. Fen liseleri imam hatip liselerinden az bütçe alıyor,ilahiyat fakülteleri en yüksek payları alıyor bu bile neden bu halde olduğumuzun kanıtıdır.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Çünkü gelişmiş bir ülke değiliz. Kaliteli adamlarda bu hükümet yüzünden yurtdışına gidiyor.
gelişmişlikten ziyade bu sektöre giren bir şirket yok.
Bunu ona bağlamayın.
Zaten bu tür markalar ya asya ya amerika menşeili firmalar.
bunun sebebi bu olabilir ama tek sebebi değil elbet.
Bizde bu çip gibi üretimler savunma sanayi dışına pek çıkamıyor.
Ve onların nm'si yüksek diye biliyorum.
Bunları düşürmeliyiz şuan ve bu sektöre girişmeliyiz gelecek için şart

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,807
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Bunlar için uygun oluşum ve koşullar yok , çalışmalar illaki oluyordur ama böyle bir büyük iş için yeterli altyapının olmadığını düşünüyorum ülkemizde ki bu ekran kartı olsun, telefon olsun vb. geçerli.

Altyapı derken devlet desteği, şirketlerin yatırımları ve destekleri, bu iş için uygun elemanlar ve tesisler. Yani çok etmen var diyebilirim.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bunlar için uygun oluşum ve koşullar yok , çalışmalar illaki oluyordur ama böyle bir büyük iş için yeterli altyapının olmadığını düşünüyorum ülkemizde ki bu ekran kartı olsun, telefon olsun vb. geçerli.

Altyapı derken devlet desteği, şirketlerin yatırımları ve destekleri, bu iş için uygun elemanlar ve tesisler. Yani çok etmen var diyebilirim.
Bildiğim kadarı ile ekran kartlarının çoğu asyada üretiliyor bazı markalar ise bunları alıp kendi modelini satıyor.

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
gelişmişlikten ziyade bu sektöre giren bir şirket yok.
Bunu ona bağlamayın.
Zaten bu tür markalar ya asya ya amerika menşeili firmalar.
bunun sebebi bu olabilir ama tek sebebi değil elbet.
Bizde bu çip gibi üretimler savunma sanayi dışına pek çıkamıyor.
Ve onların nm'si yüksek diye biliyorum.
Bunları düşürmeliyiz şuan ve bu sektöre girişmeliyiz gelecek için şart
Sektöre giriş yapacak firmalar gerekli desteği bulamıyor hocam. Devlet en azından bu firmalara güvence verebilir diye düşünüyorum. (Kamu pclerinde kullanılması tarzında.)

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sektöre giriş yapacak firmalar gerekli desteği bulamıyor hocam. Devlet en azından bu firmalara güvence verebilir diye düşünüyorum. (Kamu pclerinde kullanılması tarzında.)
Dostum bundan önce zaten bir çip üretiminin nanometresi düşmesi lazım ki bu zamanla mümkü olur ya da olmaz.
Ayrıca şuan bu çiplerin neredeyse hepsi amerika ya da asya menşeili.
Kısacana dediğim gelişmişlike doğrudan alakası yok.
Avrupa buna bir örnek.
Ancak dediğim gibi bu sektör gelişebilir .
Zaman bize gösterir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani bunu sadece ekran kartı olarak düşünmememiz lazım.
Çip bu.
Her şeyde kullanılır teknolojik.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Gelişmekte olan diyelim

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Bu soruyu kendime çok sordum babayiğit.
Hayalim de hep bir marka oluşturmaktı...

Maalesef bizim halkımız bir Tayvan veya Alman halkı değil.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Diyarhan
Ulan soğan 30tl adam gelişmiş ülke diyor. Daha yeni yeni savunma sanayisinde geliştik gerisinde biraz değil çok geriyiz tarım ülkesiydik vergi ülkesi olduk. Millet et yesin sonra ekran kartı üretiriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ekran kartı = çip bu işte öyle gitsen bile kazanazsın yılların argeleri var. Ülkenün büyük bir yatırıma ihtiyacı olur.

anilg002

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ANIL GÜL
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım-Donanım
Steam
LİAN
Discord
AnilG2
monster ve casper excalibur gibi dandik cihazların ne kadar kalitesiz olduğunu görürsen az çok anlarsın neden türk markası bir soğutucu olmadığını

milenix

80+ Gold
Nerden başlayacağımı bilemedim. Unutmazsam sonra uzun uzun anlatırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,306
Üyeler
164,816
Son üye
DAGO377
Top Bottom