Neler Yeni

Nedir bu Maymun Çiçeği virüsü?

Ravyn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Adem Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Teknoloji Eğitim Konu Dışı
inşallah büyük bir pandemi daha olmaz

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bildiğiniz gibi son günlerde basında adı geçen Maymun Çiçeği virüsü hakkında birtakım bilgilere bakalım.

DSÖ, acil toplanma kararı almıştı dün.

Birkaç ülkede vaka bildirmişti o ülkeler şunlar:
ABD, Almanya, Avustralya, Fransa, İngiltere, Kanada, İspanya, İtalya, İsveç, İsrail, Portekiz

Maymun Çiçeği virüsü yeni bir virüs değildir. 1958 yılında Kongo ve Nijerya'da rastlanmıştır.

Orta Afrika'da Kongo civarında olan virüs biraz daha tehlikeli. Ölüm oranı %10 civarına çıkabiliyor. Ancak Batı Afrika'da Nijerya civarında olanın ölüm oranı daha düşük %1 veya daha düşük daha hafif geçen varyant.

Nasıl bulaşır?
İnsandan insana vücut sıvılarından geçebiliyor, buna solunum yoluyla ağızdan ağıza çıkan sıvılar dahil. Havada asılı kalamıyor yakın temas olması lazım bulaşabilmesi için. Cinsel ilişki yoluyla bulaşabiliyor.
Virüsün kuluçka süresi 21 güne kadar çıkabiliyor. Kuluçka süresinde bulaşıcı olmuyor.

Belirtileri nelerdir?
Ciltte döküntü, baş, kas, sırt ağrısı, titreme, yorgunluk.
Küçük çocuklar için hayati tehlike oluşturabiliyor. Aşı ile korunmak mümkün.

Genel olarak halkın sağlığı açısından riskli gözükmüyor bulaşıcılığı düşük olduğu için. Daha önce de Amerika ve Avrupa'da bunun gibi ufak salgınlar olmuştu. Şu anda Dünyada bildirilen vaka sayısı 100'ü bulmuş durumda. DSÖ tarafından bir açıklama bekleniyor.

Evet bu virüs hakkında ne düşünüyorsunuz?
Artık böyle yaşamaktan bıktım usandım.
Ve nedense arka arkaya çıkmaya başladı bir yandan yapay mı diye düşündürmüyor değil salgın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Bu virüs korona kadar büyümez. Zaten koronadan önce de virüsler çıkıyordu ama koronadan sonra para kazandırdığı için şişirilmeye başlandı ama neyse hocam ilişki yok.

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Corona kadar olmaz muhtemelen. Su çiçeği tarzı olursa rahat olur
Hocam fotoğraflara baktım biraz ürkütücü Vücudun kol kısmında baloncuk gib küşük küçük noktalar oluşuyormuş ya bunlar kalıcı olursa? ileride bir zarar verirse?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Hocam fotoğraflara baktım biraz ürkütücü Vücudun kol kısmında baloncuk gib küşük küçük noktalar oluşuyormuş ya bunlar kalıcı olursa? ileride bir zarar verirse?
Hocam genelde çatlayıp veya kuruyup düşüyormuş salgın sonrası tabi çıktığı yerler rahatsız edici olabilir

Top Bottom