Neler Yeni

Nevruz Bayramı neden Türkiyenin sadece birkaç bölümünde kutlanıyor?

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
Şöyle bakıyorum da genellikle doğu taraflarında kutlanıyor ve Türkiyenin anadolu ve batısında bu tür kutlamaları pek görmüyorum. Bu sonuçta Türklerin bir bayramı olarak diye biliyorum ama neden doğu taraflarında yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız tarafından kutlanıyor sadece? (Yanlış bir şey yazdıysam affola)

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Şöyle bakıyorum da genellikle doğu taraflarında kutlanıyor ve Türkiyenin anadolu ve batısında bu tür kutlamaları pek görmüyorum. Bu sonuçta Türklerin bir bayramı olarak diye biliyorum ama neden doğu taraflarında yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız tarafından kutlanıyor sadece? (Yanlış bir şey yazdıysam affola)
Bunlar hep dış minnakların oyunu yegeeen
Anlayışı var
(Bence haklı bir anlayış 😁)

Satashke

80+ Bronze
Kürtlerin kutladığı bir şeyi Türklerin de kutlamak istemesi , Bizim ülkede biraz zor.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Peki geçen sene virüs var diye kutlamayıp bu sene virüsün zirve yaptığı dönemde Nevruz'u kutlamaları o.O2

Türk DRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏ ‏‏‏‏‏‏Türk DRK
İlgilendiği Kategoriler
Undertale,evcil hayvanlar, film, dizi, oyun

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Newroz Türk bayramı değildir, İran mitolojisinden uyarlama bir destana dayanan; Kürtler'in zalim bir kralının zulmünden kurtulmasını kutladığımız ve yeni bir dönemin başlamasıyla beraber sembolik olarak baharın gelişini kutladığımız Kürtler için özel bir gündür.
Newroz pîroz be! 🎉

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
genel olarak baharın gelmesiyle beraber, eskiden tamamen eğlenme amaçlı yapılırdı. şenlik havasında geçerdi.
şu anda durumları biliyorsunuz.
türklerin neden kutlamadığını bilmiyorum.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
pek bilinemedi neden se
biz hıdırellez kutluyoduk genellikle

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
Newroz Türk bayramı değildir, İran mitolojisinden uyarlama bir destana dayanan; Kürtler'in zalim bir kralının zulmünden kurtulmasını kutladığımız ve yeni bir dönemin başlamasıyla beraber sembolik olarak baharın gelişini kutladığımız Kürtler için özel bir gündür.
Newroz pîroz be! 🎉
Bildiğim kadarıyla ergenekondan çıkış günü nevruz bayramı olarak kutlanıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bir de şey diye düşünüyorum tarih hocamız “Timur, Batı Türkleri tarafından pek sevilmez çünkü zulüm yapmıştır bu taraflara” demişti. Timurun soyu da eski Türklere dayanıyorsa demek ki o yüzden Batıda yaşayan Türkler tarafından pek kutlanılmıyor. Özbekistan Türkleri, Kazakistan Türkleri vs. soydaşlarımız tarafından kutlanıyor diye biliyorum

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Bildiğim kadarıyla ergenekondan çıkış günü nevruz bayramı olarak kutlanıyor
Birçok milletin özel günleri ve bayramları vardır. Türklerin özel günlerine hakim değilim ancak siz de Ergenekon destanına dayanarak özel bir kutluyor olabilirsiniz ancak bilgim dahilinde bu Newroz değildir. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Newroz_as_celebrated_by_Kurds

Üzülerek söylüyorum ki Kürtlerin varlığını hâla kabul etmek istemeyen, tüm izlerimizi yok etmeye çalışan birçok insan var. Geçmişte de vardı bugün de varlar. Ergenekon'a dair bir kutlamaya denk gelemedim ancak makale de kısa görünüyor varsa da değinilmemiş olabilir. Muhtemelen size gelen bu iddia da kasten yaratılmış bir bilgi kirliliğidir.
Ekleme: Makaleyi tekrar taradım ve aynı tarihli bir kutlama var. Herhangi bir tarafa ait bir gün mü yoksa başka bir durum mu bilgim yok.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Arkadaşlar bilgi eksikliğiniz var. Bu coğrafya da baharın gelmesini kutlayan tek millet YOK. Kürtler de yorumlamış kendi tarihlerine, Türkler de aynı şekilde yorumlamış, Afganlar ve Hintler de yorumlamışlar tarihlerine. Yani bir Türk sadece bizim bayramımız da diyemez Afgan da diyemez. Baharın gelmesini bu coğrafya da kendi tarihiyle yorumlayıp anlamlandıran birçok millet var.

Mergen

80+ Bronze
Kutlanmasın Bir Zahmet. Günlük 20k vaka var.

Top Bottom