Neler Yeni

Niçin Macbook ve Niçin iMac?

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Anladık şimdi Macbook ve iMac iş için fakat daha ucuza Macbook gibi iMac iş için ideal donanımda windows işletim sistemli bir bilgisayar almak daha mantıklı değil mi? Sebebi nedir insanların o kadar para verip bu cihazlara yönelmesinin?

thematty

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
Matty Man
Bence akici, disiplinli calismasi, diger sistemlere nazaran daha guvenli olmasi

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Anladık şimdi Macbook ve iMac iş için fakat daha ucuza Macbook gibi iMac iş için ideal donanımda windows işletim sistemli bir bilgisayar almak daha mantıklı değil mi? Sebebi nedir insanların o kadar para verip bu cihazlara yönelmesinin?
Öncelik arkadaşın dediği gibi güvenlik.
İkincisi güven. Apple diğer markalar gibi güvensizlik yaratabilecek bir marka değil. Bu markanın fiyatları dışında kötü söz söylendiğini çok nadir duyuyorum cidden.
Son olarak ekosistem. Apple güvenliği ve marka güvenilirliği açısından kendisini tercih ettirse de, cihazları arası bağlantıyı kurmak kadar rahat bir şey yok. Bir iPhone'un varsa o Macbook alınacak arkadaş şeklinde düşünebilirsin.

En güzel örneği iki gün önce yaşadığım durumla açıklayabilirim. 2 hafta önce hediye olarak alınan 3. Nesil airpods u mu evde kaybettim. Bir türlü şu Apple ın kulaklık üzerinde sağladığı teknolojileri kullanamadım çünkü Apple bir ürünüm yoktu. Bilgisayarım Windows, telefonum Android. Sonuç olarak kulaklığı Bi şekilde buldum ama o ekosistem ait bir cihazım olsaydı elimle koymuş gibi Bul uygulamasından bulacaktım.

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
İkincisi güven. Apple diğer markalar gibi güvensizlik yaratabilecek bir marka değil. Bu markanın fiyatları dışında kötü söz söylendiğini çok nadir duyuyorum cidden.
Son olarak ekosistem. Apple güvenliği ve marka güvenilirliği açısından kendisini tercih ettirse de, cihazları arası bağlantıyı kurmak kadar rahat bir şey yok. Bir iPhone'un varsa o Macbook alınacak arkadaş şeklinde düşünebilirsin.

En güzel örneği iki gün önce yaşadığım durumla açıklayabilirim. 2 hafta önce hediye olarak alınan 3. Nesil airpods u mu evde kaybettim. Bir türlü şu Apple ın kulaklık üzerinde sağladığı teknolojileri kullanamadım çünkü Apple bir ürünüm yoktu. Bilgisayarım Windows, telefonum Android. Sonuç olarak kulaklığı Bi şekilde buldum ama o ekosistem ait bir cihazım olsaydı elimle koymuş gibi Bul uygulamasından bulacaktım.
Elinizdeki kulaklığı kaybedip daha sonra bulabilmek için bence o kadar para saymaya gerek yok. Ben 2 yıldır kablosuz kulaklık kullanıyorum ve dikkatli olunduğu zaman kulaklık kaybolmuyor. Telefonum Samsung, bilgisayarım Hp, kulaklığım Anker. Her türlü işimi zorlanmadan halledebilme yetisine ve bilgisine de sahibim çok şükür. İlle de ekosisteme giricem işim çooook basit olacak diye onbinlerce tl fazladan para vermeye gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Talha
Macbook air m1 kullanıyorum. Ben alırken fiyatı 13500 tl ydi. Aynı fiyata 1650 li laptoplar vardı. Ekranı daha iyi, bataryası çok çok daha iyi, güvenli, touchpad i çok daha iyi, parmak izi okuyucu gibi bir ekstresi var, daha uzun ömürlü, ekosistemi çok daha iyi, servisi daha iyi, ikinci eli daha iyi, daha hafif yani taşıması daha kolay, nerdeyse hiç ısınmıyor . İlk aklıma gelenler bunlar.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Elinizdeki kulaklığı kaybedip daha sonra bulabilmek için bence o kadar para saymaya gerek yok. Ben 2 yıldır kablosuz kulaklık kullanıyorum ve dikkatli olunduğu zaman kulaklık kaybolmuyor. Telefonum Samsung, bilgisayarım Hp, kulaklığım Anker. Her türlü işimi zorlanmadan halledebilme yetisine ve bilgisine de sahibim çok şükür. İlle de ekosisteme giricem işim çooook basit olacak diye onbinlerce TL fazladan para vermeye gerek yok.

Burada da şu devreye giriyor. Param var? Benim birşeye ne kadar para harcayabilrceğim hususunda kimsenin söz hakkı yok. Benim ne de olsa. Sana dokunan, seni ilgilendiren bir durum da değil aslen. Zenginin parası züğürdün anca çenesini yorarmış. Bu muhabbette o zaten. Sen vermiyorsun evet ama Bi alsan, o deneyimi yaşasan... Bir kaç ay öncesine kadar ben de senin gibi düşünüyordum bir nebze. Hem 33k yok ben Apple a vermiyorum ki.

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
D
Burada da şu devreye giriyor. Param var? Benim birşeye ne kadar para harcayabilrceğim hususunda kimsenin söz hakkı yok. Benim ne de olsa. Sana dokunan, seni ilgilendiren bir durum da değil aslen. Zenginin parası züğürdün anca çenesini yorarmış. Bu muhabbette o zaten. Sen vermiyorsun evet ama Bi alsan, o deneyimi yaşasan... Bir kaç ay öncesine kadar ben de senin gibi düşünüyordum bir nebze. Hem 33k yok ben Apple a vermiyorum ki.
Dostum sana züğürt görünmüş olabilirim. Ben daha önce Iphone ve Macbook Pro da kullandım. Ama kullanınca anladım ki o kadar para vermeye değmiyormuş. Kullandım dediğim zaman da öyle eski bir zaman dilimi değil. M1 işlemcili Macbooklardan bahsediyorum. Parası olan alır ve kimin parasını nereye harcayacağı beni ilgilendirmez. Ben sadece verilen fazladan 3 veya 4 kat daha fazla para aldığınız şeylere karşılık değil diyorum. Evet Apple güzel cihazlar yapıyor ve elinize alınca kaliteyi hissediyorsunuz ama bu kalite Samsung da da hissediliyor. Macbooklar veya Imaclar güzel cihazlar ama aynı paraya aldığınız Win işletim sistemli cihazlar su götürmez bir şekilde daha performanslı oluyor. Üstelik Apple bilgisayarlar ile yaptığınız her şeyi ve daha fazlasını yapıyorsunuz. Farklı bir deneyim ve güzel bir ekosistem sunuyor olması hoş. Fakat dediğim gibi, paran varsa alabilirsin ama sen onu aldın veya seviyorsun diye ya da pahalı diye en iyisi o değildir bunu da unutmamak lazım.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
D

Dostum sana züğürt görünmüş olabilirim. Ben daha önce Iphone ve Macbook Pro da kullandım. Ama kullanınca anladım ki o kadar para vermeye değmiyormuş. Kullandım dediğim zaman da öyle eski bir zaman dilimi değil. M1 işlemcili Macbooklardan bahsediyorum. Parası olan alır ve kimin parasını nereye harcayacağı beni ilgilendirmez. Ben sadece verilen fazladan 3 veya 4 kat daha fazla para aldığınız şeylere karşılık değil diyorum. Evet Apple güzel cihazlar yapıyor ve elinize alınca kaliteyi hissediyorsunuz ama bu kalite Samsung da da hissediliyor. Macbooklar veya Imaclar güzel cihazlar ama aynı paraya aldığınız Win işletim sistemli cihazlar su götürmez bir şekilde daha performanslı oluyor. Üstelik Apple bilgisayarlar ile yaptığınız her şeyi ve daha fazlasını yapıyorsunuz. Farklı bir deneyim ve güzel bir ekosistem sunuyor olması hoş. Fakat dediğim gibi, paran varsa alabilirsin ama sen onu aldın veya seviyorsun diye ya da pahalı diye en iyisi o değildir bunu da unutmamak lazım.
Ya estağfurullah ben sana ithafen söylemedim :) Genel olarak konuştum. Yanlış anlaşılma olmasın. Maalesef kurumsal büyük bir şirkette çalışıyorum. Aynı düzeyde Dell lrnovo ve Mac cihazlar var. 3 markadan birini seçiyoruz ve zimmetimize alıyoruz cihazları. Bulunduğum birim özellikle güvenlik ve performans tarafında kayıp yaşanmaması adına Mac almamızı söylüyor örneğin. Normal günlük hayatta dediğin doğru olabilir. Gidip Linux bir telefon birde bilgisayar alıp rahatça takılabilirsin ama benim düzeyi de maalesef buna pek imkanın olmuyor.

Bazı değişmeyecek gerçekler var Apple ile Diğerlerini ayıran. Bu da bunlardan biri. İkimiz farklı kulvarlardan konuştuğumuz için belkide farklı gibi geliyor anlattıklarımız.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Apple Airtag diye bir teknoloji var sanırsam kayıp eşyalarını bulabilmek için fakat Samsung'un da öyle bir teknolojisi var niye daha fazla para sayayım :) ve gerçekten dikkatli olunsa biraz kaybolmaz ayrıca ev bu bir yere gitmez kulaklık bulursun illa. Sırf bu özellikler için 2 laptop parası veremem ben.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış anlamayın bu arada Samsung fanı değilim aynı teknoloji Xaomi'de de var.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
ekosistemin rahatlığı ve güvenlik için tercih ediliyordur diye düşünüyorum.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
ekosistemin rahatlığı ve güvenlik için tercih ediliyordur diye düşünüyorum.
Ya tamam da benzer teknolojileri başka markalar da geliştiriyor tamam hoş duruyor kaliteli marka ama 2 laptop parası saymama sebep değil benim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan kullandığım bilgisayar bir iMac ve bir Macbook ile yapılabilecek çoğu işi yapabilir.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Ya tamam da benzer teknolojileri başka markalar da geliştiriyor tamam hoş duruyor kaliteli marka ama 2 laptop parası saymama sebep değil benim.
iphone kullanan biri olarak bilgisayara bir şey atmak çile gibi geliyor. macbook olsa burdan kopyaladığımı ordan yapıştırabiliyorum diye biliyorum rahatlık yani. şarjda kullanım süresi olsun, özellikleri olsun cezbediyor şahsen beni.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
iphone kullanan biri olarak bilgisayara bir şey atmak çile gibi geliyor. macbook olsa burdan kopyaladığımı ordan yapıştırabiliyorum diye biliyorum rahatlık yani. şarjda kullanım süresi olsun, özellikleri olsun cezbediyor şahsen beni.
Ben ya Google Drive kullanıyorum ya da type_c girişiyle hallediyorum.

Top Bottom