Neler Yeni

Nisa 56. ayet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ali &

80+
birini dövmek ne kadar doğru olabilir bende onu anlatıyorum adam ne kadar kötü olsa bile onun yanlış olduğunu bilir bunun için dinlere gerek yok
bence bulunduğu ortam'a göre doğruları yanlış bilebilir.Dahada farklı olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

birini dövmek ne kadar doğru olabilir bende onu anlatıyorum adam ne kadar kötü olsa bile onun yanlış olduğunu bilir bunun için dinlere gerek yok
dinlere gerek yok demişsinizde cahiliye devrinde öldürülen insanlar yanlış olduğunu bile bilemi yaptılar

Son düzenleme:

Hahacıoğulları

80+ Bronze

dinlere gerek yok demişsinizde cahiliye devrine öldürülen insanlar yanlış olduğunu bile bilemi yaptılar
kankam sende o devirden çıkamamışsın galiba az önce yazmıştım fakat gene anlamayacağını bildiğim için sildim.
Din ve ahlak başka bir şeydir lütfen araştır ve öğren

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.

dinlere gerek yok demişsinizde cahiliye devrinde öldürülen insanlar yanlış olduğunu bile bilemi yaptılar
Evet.

Ali &

80+
kankam sende o devirden çıkamamışsın galiba az önce yazmıştım fakat gene anlamayacağını bildiğim için sildim.
Din ve ahlak başka bir şeydir lütfen araştır ve öğren
ben zaten o dediğinize bir şey demedim bunun için dinlere gerek yok demişsiniz ona dedim.Bu arada o devirden çıkamamışsın demişsinde :D
Bu zamanda bile söylediğim olaylardan var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
evet dediklerin doğru türkiyedeki çoğu müslüman ailesinden gördüğü için veya taklidi olarak müslümanlık yapıyor .Amma bi insanın imkanları varken aklı varken yani artık insan şunu düşündüğü zaman dünya neden yaratıldı neden insanlar yaratıldı gibi düşündüğü veya sorguladağı zaman dinleri araştırıp bulması gerekir.

onlar da haberleri olmadıkları için cennete gidicekler
Doğru söylüyorsunuz hocam imkan varken araştırması lazım ama tamamen objektif olması çok zor çünkü doğup büyüdüğü yerdeki insanlar genel olarak neye inanıyorsa o dine daha çok yatkınlık gösterir bence.

Ali &

80+
Doğru söylüyorsunuz hocam imkan varken araştırması lazım ama tamamen objektif olması çok zor çünkü doğup büyüdüğü yerdeki insanlar genel olarak neye inanıyorsa o dine daha çok yatkınlık gösterir bence.
Hocam tamamda insan araştıran sorgulayan bir varlık bende bi zamana kadar öyleydim ailem inanıyor diye inanıyordum tamamda bi yerden sonra bende sorgulama düşüncesi geldi bi anda neden yaratıldık amacımız ne ? Dinlerin hangisi gerçekten din veya bana hangisi greçekten uygun hayatımı iyi yönde etkiliyor veya dinlerin hiçbiri bana uygun değil Kişiden Kişiye değişebilir doğru .Bulunduğu şartlar kafasında oturttuğu düşünceler.Amma imkanı varkende kullanmalı.

Omni-Man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
A
Öncelikle kendimi tam olarak müslüman olarak tanımlamıyorum öyle bir algınız oluşmasın yıllarca bana aşılanmış olan korkudan dolayı müslümanım diyebilirim ve olmasam ne kazanırım ki?

İslamdan haberi olmayan toplumlar hakkında şöyle bir bilgim var eğer hiçbir yerden ismini bile duymadıysa sorumlu değil ancak Müslümanlık diye bir şeyin olduğunu duyduysa araştırmakla ve öğrenmekle yükümlü

İslamda diğer 2 kitabın bozulmasından dolayı gönderildiği söylenir Allah bozulmasını engelleyebilir miydi? Evet engelleyebilirdi ama o zaman da sınavın anlamı kalmazdı benim düşünceme göre kendisi kitap gönderip kendisine zorla taptırtmış olurdu
Cehennem korkusu olmasa bu din buralara kadar gelmezdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,011
Üyeler
163,754
Son üye
rgbhakan
Top Bottom