Neler Yeni

Nisa 56. ayet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bu kısım yanlış detaylı açıklamasını profilimde biraz geriye giderek bulabilirsin ben yüzeysel açıklamasını yapayım Hristiyanlar ve Museviler de aynı yaratıcının varlığına inandığından Cennete girme hakkına sahipler farklı tanrılara inananlar veya hiç inanmayanlar için geçerli o durum
Peki İslam'dan haberi olmayan topluluklar bu durumdan mesul mü?

Suwariba

80+ Silver
Kur'an normal olarak İslam'ı anlatır. Her şeyini anlatır. Yani bir tarafı anlatıp öbür tarafı anlatmaması olmaz. Burada da cehennemdeki ceza anlatılıyor. Sence normal değil mi?
Cehennem ateş bazlı bir ceza dünyası. Yandıkça sinirler acı duymaz hale gelecek. Ayette de sinirlerin tekrardan yenileneceğini ,ki acı duysunlar, anlatıyor.
Konu kötü insanlar değil ki. Sırf müslüman olmayan insanlar için öyle ayetler olması çok rahatsız etti beni. Korku dini gibi bir şey. Cehennem korkusu için inanmak çok saçma geliyor bana. İnanmıyorsan sana ölünce bunlar olcak diye. İyice iğrençleşiyor tabiri caizse. İyi bir insan müslüman değil diye bunları yaşayacak (Müslümanlara göre) Ve bu durum Konuya mesaj yazan üyelerin çoğuna göre normal bir durum. Çok can kurtarmış bir doktor mesela, müslüman değil diye Müslümanların kutsal kitabında ( yani Bukadar fazla insanın inandığı bir dinin tek kitabı, manevi önemi çok büyük olan birşeyde) bu kadar sert sözlerin olması bana garip geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu kötü insanlar değil ki. Sırf müslüman olmayan insanlar için öyle ayetler olması çok rahatsız etti beni. Korku dini gibi bir şey. Cehennem korkusu için inanmak çok saçma geliyor bana. İnanmıyorsan sana ölünce bunlar olcak diye. İyice iğrençleşiyor tabiri caizse. İyi bir insan müslüman değil diye bunları yaşayacak (Müslümanlara göre) Ve bu durum Konuya mesaj yazan üyelerin çoğuna göre normal bir durum. Çok can kurtarmış bir doktor mesela, müslüman değil diye Müslümanların kutsal kitabında ( yani Bukadar fazla insanın inandığı bir dinin tek kitabı, manevi önemi çok büyük olan birşeyde) bu kadar sert sözlerin olması bana garip geliyor
@KÖKAN ABE ye de cevap vermiştim ama yapamamışım. ilk kısımları biraz o kişiye karşı yazdım

Hahacıoğulları

80+ Bronze
Bu kısım yanlış detaylı açıklamasını profilimde biraz geriye giderek bulabilirsin ben yüzeysel açıklamasını yapayım Hristiyanlar ve Museviler de aynı yaratıcının varlığına inandığından Cennete girme hakkına sahipler farklı tanrılara inananlar veya hiç inanmayanlar için geçerli o durum
peki şununda açıklamasını yapabilir misin bilmiyorum da
madem ki tanrı insanlara din(ler) gönderdi neden 1 tane değil kafa karışıklığı yaratmak için mi yoksa bu da bir sınav mı mesela son din müslünanlık gibi kur'an harici diğer kitapların değiştirilmesi ?
tek bir tane gönderip kafa karışıklığı yaratmaması daha iyi olmaz mıydı

Ali &

80+
Neden böyle bir zahmete girişsin ki? İnsanlar aciz varlıklar fikirleri kolay değişir, senin dindarlığın hıristiyan bireyde de var, öyle bir ortamda doğup büyüyen birisi hıristiyanlığa körü körüne bağlanır bizim İslam'a bağlandığımız gibi kimse kendini kandırmasın sanki biz tüm dinleri araştırdık, müslümanların bile yarısından çoğu Kur'an'ı tamamen okumamıştır büyük ihtimalle çoğunluk çevresinden duyduğuna inanıyor böyle bir ortamda ömrünü sürdüren bireyin sonsuz ızdırap çekmesi garip.
evet dediklerin doğru türkiyedeki çoğu müslüman ailesinden gördüğü için veya taklidi olarak müslümanlık yapıyor .Amma bi insanın imkanları varken aklı varken yani artık insan şunu düşündüğü zaman dünya neden yaratıldı neden insanlar yaratıldı gibi düşündüğü veya sorguladağı zaman dinleri araştırıp bulması gerekir.
onlar da haberleri olmadıkları için cennete gidicekler

Ali &

80+
bence onlar yanıcak. napalım adam amazon ormanlarında doğduysa allah akıl vermiş binsinler gemiye gelsinler buraya
cevabını verdim

evet dediklerin doğru türkiyedeki çoğu müslüman ailesinden gördüğü için veya taklidi olarak müslümanlık yapıyor .Amma bi insanın imkanları varken aklı varken yani artık insan şunu düşündüğü zaman dünya neden yaratıldı neden insanlar yaratıldı gibi düşündüğü veya sorguladağı zaman dinleri araştırıp bulması gerekir.

onlar da haberleri olmadıkları için cennete gidicekler
Hatta şuanda bile imkanı kitap ,internet olmayan insanlar bile gidicek.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
bence onlar yanıcak. napalım adam amazon ormanlarında doğduysa allah akıl vermiş binsinler gemiye gelsinler buraya
Hogodon gel buraya, bence yeni bir din ortaya çıktı. Allah'da bize akıl vermiş. Bir gemi yapalım ve o dini bulmaya çalışalım.

Hahacıoğulları

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
peki şununda açıklamasını yapabilir misin bilmiyorum da
madem ki tanrı insanlara din(ler) gönderdi neden 1 tane değil kafa karışıklığı yaratmak için mi yoksa bu da bir sınav mı mesela son din müslünanlık gibi kur'an harici diğer kitapların değiştirilmesi ?
tek bir tane gönderip kafa karışıklığı yaratmaması daha iyi olmaz mıydı
Öncelikle kendimi tam olarak müslüman olarak tanımlamıyorum öyle bir algınız oluşmasın yıllarca bana aşılanmış olan korkudan dolayı müslümanım diyebilirim ve olmasam ne kazanırım ki?

İslamdan haberi olmayan toplumlar hakkında şöyle bir bilgim var eğer hiçbir yerden ismini bile duymadıysa sorumlu değil ancak Müslümanlık diye bir şeyin olduğunu duyduysa araştırmakla ve öğrenmekle yükümlü

İslamda diğer 2 kitabın bozulmasından dolayı gönderildiği söylenir Allah bozulmasını engelleyebilir miydi? Evet engelleyebilirdi ama o zaman da sınavın anlamı kalmazdı benim düşünceme göre kendisi kitap gönderip kendisine zorla taptırtmış olurdu

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

@KÖKAN ABE ye de cevap vermiştim ama yapamamışım. ilk kısımları biraz o kişiye karşı yazdım
Ama evrendeki en büyük güce karşı suç işliyorsun? Cumhurbaşkanına karşı suç işleyebilir misin? Cezası var. Evreni galaksileri ve seni yaratanı tanımamak da, sen anlamasan da, büyük bir suç. Her suçun karşılığı vardır. Bu suçun cezası da büyük.
Müslümanlar cehennem korkusundan dolayı inanmıyor. Allah ı sevdikleri için inanıyor. Bunu yine anlayamazsınız.

"Allah onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür (hatem) vurmuştur, gözlerinde de perde vardır, onlara büyük bir azab vardır." (Bakara 2/7)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,989
Üyeler
163,753
Son üye
mahmut89
Top Bottom