Neler Yeni

Nisa 56. ayet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Öncelikle kendimi tam olarak müslüman olarak tanımlamıyorum öyle bir algınız oluşmasın yıllarca bana aşılanmış olan korkudan dolayı müslümanım diyebilirim ve olmasam ne kazanırım ki?

İslamdan haberi olmayan toplumlar hakkında şöyle bir bilgim var eğer hiçbir yerden ismini bile duymadıysa sorumlu değil ancak Müslümanlık diye bir şeyin olduğunu duyduysa araştırmakla ve öğrenmekle yükümlü

İslamda diğer 2 kitabın bozulmasından dolayı gönderildiği söylenir Allah bozulmasını engelleyebilir miydi? Evet engelleyebilirdi ama o zaman da sınavın anlamı kalmazdı benim düşünceme göre kendisi kitap gönderip kendisine zorla taptırtmış olurdu
Ayrıca ilk kısma ekleme yapmak gerekirse iyilik yapma bahanem olması ve hiç kaybolmayan bir amacımın olması beni mutlu ediyor diyebilirim

Ali &

80+
Hz. İbrahim kendisi bulmamış mı tanrıyı xd kendinizle çelişiyorsunuz
pardon eksik cevap verdim bir insan az önce dediğim gibi akıl çağından sonra artık sorgulamaya başladığında yani kabilede bile olsan imkanın olmazsa bi yaratıcının olduğunu düşünen insan da cennet'e gider .

The Batman

80+ Silver
Yani iyi bir insan olup inanmasak ebedi işkence mi çekeceğiz? (ben inanıyorum)
kendi düşüncem Allah insanlara dünyada hem cehennemdeki sıkıntıları hemde cennetteki lezzetleri tandırıyor acı cekmek her ne kadar kötü olsada oda bir lezzettir bi tür hissetmek eger Allaha uyarsanız ben size nimetimi arttırıp sıkıntıyı kaldırıcam diyor eger Allaha uymazsanız ben sizden nimeti kaldırıp eziyeti attırıcam diyor yani ahirette Allah onu tanıyanlardan eziyeti onu tanımayanlardan ise lezzeti kaldırıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet acımasızca geldi. Birisi baraka 256. ayet ile birlikte paylaşmış ateist bir sayfa siz ne düşünüyorsunuz diye merak ettim. Birde islam dini hoşgörü dinidir, inanmayan hakkında böyle bir ayet olması acımazısca geldi. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ettim
insanın bilgisi arttıkça normalde acımasız gelen şeyler normal bir şey gelmeye başlayabiliyor mesela kırılan kol için etin kesilmesi doktor için normalken hiç bilmeyen adamın doktora zalim kötü demesi gibi bir şey

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
''Eğer inkâr ederseniz, şüphesiz ki Allah sizin iman etmenize muhtaç değildir. Ama kullarının inkâr etmesine razı olmaz. Eğer şükrederseniz sizin için buna razı olur. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir. O da size yaptıklarınızı haber verir. Çünkü O, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.'' ( Zümer 7)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
+ kabullenememe.

Diğer yanıtların için de teşekkür ederim.
Evet diyebiliriz hocam ister istemez ama dediğim gibi bir yaşama amacımın olması beni mutlu ediyor 5 vakit namaz kıldığım da yoktur çoğu farzı yerine getirdiğim de dine aşırı bağlı değilim anlayacağınız sorgulayan Müslüman diyebilirim kendime yani kaybedecek bir şeyim yok Müslüman olmakla diye düşünüyorum çoğu din hocası sorularımı geçiştirdi cevap verenlerden de yukarıdakileri öğrendim

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
evet dediklerin doğru türkiyedeki çoğu müslüman ailesinden gördüğü için veya taklidi olarak müslümanlık yapıyor .Amma bi insanın imkanları varken aklı varken yani artık insan şunu düşündüğü zaman dünya neden yaratıldı neden insanlar yaratıldı gibi düşündüğü veya sorguladağı zaman dinleri araştırıp bulması gerekir.

onlar da haberleri olmadıkları için cennete gidicekler
Hayır hocam haberi olmayan herkes cennete gitmeyecek. Haberi olmayıp kalbi temiz olanlar gidecek. :)

Suwariba

80+ Silver
Ama evrendeki en büyük güce karşı suç işliyorsun? Cumhurbaşkanına karşı suç işleyebilir misin? Cezası var. Evreni galaksileri ve seni yaratanı tanımamak da, sen anlamasan da, büyük bir suç. Her suçun karşılığı vardır. Bu suçun cezası da büyük.
Müslümanlar cehennem korkusundan dolayı inanmıyor. Allah ı sevdikleri için inanıyor. Bunu yine anlayamazsınız.

"Allah onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür (hatem) vurmuştur, gözlerinde de perde vardır, onlara büyük bir azab vardır." (Bakara 2/7)
Peki ozaman aklı mantığı kullanmaya ve sorgulamaya teşvik eden bir din nasıl oluyor? bu tarz söylemleri (akıl dini tarzı şeyleri) din dersinde çok duymuştum. Ben sorguluyorum benim mantığıma uygun gelmiyor ve bana karşı böyle ayetler var. Evrendeki en büyük güç diyorsunuz, çoğu surede övüyor kendini, ama inanmayan ve aciz insanları tehdit ediyor. ( ben tehdit algılıyorum) evrendeki en büyük gücün kitabında tehdit tarzı söylemde bulunuyor. Mantık bunun neresinde? İnsanlar sorguluyor, ya müslüman oluyorlar ya başka dinlere kayıyorlar yada inanmıyorlar. Sorgulayıp inanmayan insanlara neden bunu deme ihtiyacı duyuyor? bunun tehdit tarzı bir şey olduğunu düşünmemin sebebi inanmayan zaten umursamıyor o kitapta ona neler söylendiğini. Müslümanlarda ayetleri inkar etmiyor zaten. Ozaman bu ayetlerin amacı ne sizce? ben anlam veremedim düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
Konu kötü insanlar değil ki. Sırf müslüman olmayan insanlar için öyle ayetler olması çok rahatsız etti beni. Korku dini gibi bir şey. Cehennem korkusu için inanmak çok saçma geliyor bana. İnanmıyorsan sana ölünce bunlar olcak diye. İyice iğrençleşiyor tabiri caizse. İyi bir insan müslüman değil diye bunları yaşayacak (Müslümanlara göre) Ve bu durum Konuya mesaj yazan üyelerin çoğuna göre normal bir durum. Çok can kurtarmış bir doktor mesela, müslüman değil diye Müslümanların kutsal kitabında ( yani Bukadar fazla insanın inandığı bir dinin tek kitabı, manevi önemi çok büyük olan birşeyde) bu kadar sert sözlerin olması bana garip geliyor

@KÖKAN ABE ye de cevap vermiştim ama yapamamışım. ilk kısımları biraz o kişiye karşı yazdım
''Konu kötü insanlar değil ki. Sırf müslüman olmayan insanlar için öyle ayetler olması çok rahatsız etti beni. Korku dini gibi bir şey. Cehennem korkusu için inanmak çok saçma geliyor bana. İnanmıyorsan sana ölünce bunlar olcak diye. İyice iğrençleşiyor tabiri caizse.''
Hocam hiç Kur'an ı hatmetdiniz mi?

Suwariba

80+ Silver
kendi düşüncem Allah insanlara dünyada hem cehennemdeki sıkıntıları hemde cennetteki lezzetleri tandırıyor acı cekmek her ne kadar kötü olsada oda bir lezzettir bi tür hissetmek eger Allaha uyarsanız ben size nimetimi arttırıp sıkıntıyı kaldırıcam diyor eger Allaha uymazsanız ben sizden nimeti kaldırıp eziyeti attırıcam diyor yani ahirette Allah onu tanıyanlardan eziyeti onu tanımayanlardan ise lezzeti kaldırıyor

insanın bilgisi arttıkça normalde acımasız gelen şeyler normal bir şey gelmeye başlayabiliyor mesela kırılan kol için etin kesilmesi doktor için normalken hiç bilmeyen adamın doktora zalim kötü demesi gibi bir şey
örnek çok saçma geldi. alışmak olarak düzeltilmesi lazım, bilgisi arttıkça yerine. doktor onu çok yaşadığı için ona normal geliyor. Deneyimler bize bilgi katar lakin bunu şuanki durumumuza uyarlayamadım ben

''Konu kötü insanlar değil ki. Sırf müslüman olmayan insanlar için öyle ayetler olması çok rahatsız etti beni. Korku dini gibi bir şey. Cehennem korkusu için inanmak çok saçma geliyor bana. İnanmıyorsan sana ölünce bunlar olcak diye. İyice iğrençleşiyor tabiri caizse.''
Hocam hiç Kur'an ı hatmetdiniz mi?
hatmedim hocam doğrusunu öğrenmek için konu açtım zaten

Ali &

80+
Hayır hocam haberi olmayan herkes cennete gitmeyecek. Haberi olmayıp kalbi temiz olanlar gidecek. :)
hocam peki haberi olmayıp kalbi temiz olmayan adamın ,birini dövmesi kötülük olarak görüyüoruz değilmi.Çünkü islamda zulm etmek günah.Peki o döven adam islamiyetti bilmediği için yani adamın hem haberi yok hemde bilmiyor bu durumda ne olur ?

Hahacıoğulları

80+ Bronze
hocam peki haberi olmayıp kalbi temiz olmayan adamın ,birini dövmesi kötülük olarak görüyüoruz değilmi.Çünkü islamda zulm etmek günah.Peki o döven adam islamiyetti bilmediği için yani adamın hem haberi yok hemde bilmiyor bu durumda ne olur ?
o adam zaten onun kötü bir şey olduğunu anlamıyorsa ne diyelim şimdi ona

Ali &

80+
o adam zaten onun kötü bir şey olduğunu anlamıyorsa ne diyelim şimdi ona
yok o anlamda değil islamiyeti bilmiyen bir adam belkide kendince doğru düşünüyor.
şunu demek istiyorum adamın bulunduğu ortam yetiştirldiği ortam yüzünden iyi olarak bildiği şeyler aslında kötü olanlar ne olacak

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,004
Üyeler
163,754
Son üye
rgbhakan
Top Bottom