usper
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 3
- Konu Sahibi Konu Sahibi
viüstotal hiçbirşey bulmadı dosya konumuda adobenin bi şeyi ile aynı doAt kanka en temizi bu olur zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ya şimdi bu bir ransomware yani fidye virüsü anti-virüs veya anti-malware'lar bir şey yapamayabilir.
Ama tarama yap bari Malwarebytes ve AdwCleaner ile denemekten zarar gelmez.
malwarebytes bişey bulmadıHocam mesela WannaCry ransomware'i güvenli modda girip temizlenebiliyor diye biliyorum tabii bir sürü ransomware çeşidi var kimisi BIOS'a bulaşıyor ki o en belası bence kimisi normal ve güvenli modu kilitliyor kimisi format atsan da geçmiyor onları temizlemek için HDD'yi sağlam bir şekilde formatlamak gerekiyor.
O nedenle BIOS'a bulaşabilecek virüsleri engellemek için BIOS/firmware güncellemelerini yapmak gerekiyor aksatmadan işletim sistemini de güncellemek gerekiyor Windows defenderi de Windows defender artık bazı ransomware virüslerini engelleyebiliyor eskiye göre çok yol kat etti Windows defender ama ne olur ne olmaz diye bir güvenlik yazılımı kurabilirsiniz.
internette adobe programları ile birlikte geldiği yazıyor adobeyi kaldırmayı deniyim
benim şuan ne yapmam gerek yok kalkmadı hala bu şey adobe ile alakası yok sanırımHocam mesela WannaCry ransomware'i güvenli modda girip temizlenebiliyor diye biliyorum tabii bir sürü ransomware çeşidi var kimisi BIOS'a bulaşıyor ki o en belası bence kimisi normal ve güvenli modu kilitliyor kimisi format atsan da geçmiyor onları temizlemek için HDD'yi sağlam bir şekilde formatlamak gerekiyor.
O nedenle BIOS'a bulaşabilecek virüsleri engellemek için BIOS/firmware güncellemelerini yapmak gerekiyor aksatmadan işletim sistemini de güncellemek gerekiyor Windows defenderi de Windows defender artık bazı ransomware virüslerini engelleyebiliyor eskiye göre çok yol kat etti Windows defender ama ne olur ne olmaz diye bir güvenlik yazılımı kurabilirsiniz.
Son düzenleme: