(konu +18 olabilir. Rahatsız olurum diyorsanız devam etmeyin lütfen)Arkadaşlar öncelikle sorunum biraz kişisel diyebilirim ama cidden yardıma muhtaç hale geldim. Bazılarınız biliyordur ki NOFAP diye challenge tarzı bir akım var. Bilmeyenler için bu mastürbasyonu hayatımızdan çıkarmak demek ve yapılma nedeni daha mutlu olmak, özgüveni ve enerjiyi arttırmak. Ben de belki daha enerjik olurum diye başladım. 5 gündür de devam ediyorum ama çok zorlanmaya başladım. Kesinlikle daha mutlu daha enerjiğim ama rahat edemiyorum. Yatakta dönüp duruyorum. Sürekli meşgul olacak bir şeyler arıyorum. Bu cinsel isteğimle nasıl başa çıkarım, nasıl bastırırım yardımcı olabilecek, fikri olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Hocam öncelikle kolay gelsin.
Cidden çok zor bir durum,bende katılımcısıyım.
İlk hafta en çok zorlanılan hafta o yüzden bu yaşadığınız şey çok normal.
Ben ilk hafta olabildiğince hayatımda boş zaman bırakmamaya özen gösterdim.
Cinsel dürtü mü geldi,bütün teknolojik aletleri bırakıyorum dışarıya çıkıp basketbol oynuyorum.
Olmadı(hava kötü ise) evde birden bire ölene kadar mekik veya şınav çekmeye çalışıyorum.
Olmadı mı gidip resim çizmeye,kitap okumaya başlıyorum.
Kısacası kendimi o illeti düşünmemek için yoruyorum, yapamayacak duruma getiriyorum.
Ama yok bu dediklerimi yapacak kadar müsait bir durum da değilim.
Bu durumda nefes egzersizlerini yapıyorum.
Zihnimi nefes egzersizini düşünmeye veriyorum.
Hocam NOFAP ya da diğer adıyla NEVER FAP sadece mastürbasyonu veya bu tür içeriklerin olduğu sitelere girmekten öte kendini bu işten vazgeçme vesilesi ile yeniden oluşturmak,hayvansal iç güdüleri ne direnmektir.