NOFAP yardım, destek

bbbum0

80+
Reaksiyon skoru
0
(konu +18 olabilir. Rahatsız olurum diyorsanız devam etmeyin lütfen)Arkadaşlar öncelikle sorunum biraz kişisel diyebilirim ama cidden yardıma muhtaç hale geldim. Bazılarınız biliyordur ki NOFAP diye challenge tarzı bir akım var. Bilmeyenler için bu mastürbasyonu hayatımızdan çıkarmak demek ve yapılma nedeni daha mutlu olmak, özgüveni ve enerjiyi arttırmak. Ben de belki daha enerjik olurum diye başladım. 5 gündür de devam ediyorum ama çok zorlanmaya başladım. Kesinlikle daha mutlu daha enerjiğim ama rahat edemiyorum. Yatakta dönüp duruyorum. Sürekli meşgul olacak bir şeyler arıyorum. Bu cinsel isteğimle nasıl başa çıkarım, nasıl bastırırım yardımcı olabilecek, fikri olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

(konu +18 olabilir. Rahatsız olurum diyorsanız devam etmeyin lütfen)Arkadaşlar öncelikle sorunum biraz kişisel diyebilirim ama cidden yardıma muhtaç hale geldim. Bazılarınız biliyordur ki NOFAP diye challenge tarzı bir akım var. Bilmeyenler için bu mastürbasyonu hayatımızdan çıkarmak demek ve yapılma nedeni daha mutlu olmak, özgüveni ve enerjiyi arttırmak. Ben de belki daha enerjik olurum diye başladım. 5 gündür de devam ediyorum ama çok zorlanmaya başladım. Kesinlikle daha mutlu daha enerjiğim ama rahat edemiyorum. Yatakta dönüp duruyorum. Sürekli meşgul olacak bir şeyler arıyorum. Bu cinsel isteğimle nasıl başa çıkarım, nasıl bastırırım yardımcı olabilecek, fikri olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Bir hafta geçince şöyle düşün, şu ana kadar dayandım şimdi neden yapayım ki ? Yani oruç gibi ya da diyet gibi düşün bir şeyi başarmak istiyorsan pes etmemelisin. 20 gün sonra zaten canın istemeyecek. Şuan sende alışkanlık olduğu için böyle hissediyorsun tamamen, yani biyolojik olarak vücut her gün boşaltmaya alışmış ve seni zorluyor ki mast. yapmaya devam et diye. Beynin de senin yapmadığına inandığı zaman zaten senin aklına bir şey sokmayacak. Kısacası her gün dayan ve bir şeyle uğraş ,kesinlikle boş durma film izle oyun oyna dışarda dolan fakat sakın boş durma yoksa canın isteyebilir. Her aklina geldiğinde şu ana kadar dayandım ve neden pes edeyim diye kendine sor. Belli bir süre sonra herhangi bir +18 görüntü gördüğün zaman bile mast yapmak istemeyeceksin çünkü beynin her şeyi cinsellik olarak dusunmeyecek.

Özgüvenli hissetmen tamamen ve tamamen psikolojik çünkü mast özgüveni düşürmez nereden çıktı mast özgüveni düşürür falan filan diye tamamen saçma bu sende biten bir olay tabii ki suyunuda çıkarmaman lazım haftada 1 en sağlıklısı yaşın kaçtı bu arada ergensen bu duygulara dayanamaman çok normal sadece çok alışmamaya bak ya da tamamen bırak ortasını bul işte.

Hocam öncelikle kolay gelsin.
Cidden çok zor bir durum,bende katılımcısıyım.
İlk hafta en çok zorlanılan hafta o yüzden bu yaşadığınız şey çok normal.
Ben ilk hafta olabildiğince hayatımda boş zaman bırakmamaya özen gösterdim.
Cinsel dürtü mü geldi,bütün teknolojik aletleri bırakıyorum dışarıya çıkıp basketbol oynuyorum.
Olmadı(hava kötü ise) evde birden bire ölene kadar mekik veya şınav çekmeye çalışıyorum.
Olmadı mı gidip resim çizmeye,kitap okumaya başlıyorum.
Kısacası kendimi o illeti düşünmemek için yoruyorum, yapamayacak duruma getiriyorum.
Ama yok bu dediklerimi yapacak kadar müsait bir durum da değilim.
Bu durumda nefes egzersizlerini yapıyorum.
Zihnimi nefes egzersizini düşünmeye veriyorum.
Hocam NOFAP ya da diğer adıyla NEVER FAP sadece mastürbasyonu veya bu tür içeriklerin olduğu sitelere girmekten öte kendini bu işten vazgeçme vesilesi ile yeniden oluşturmak,hayvansal iç güdüleri ne direnmektir.

Özgüvenli hissetmen tamamen ve tamamen psikolojik çünkü mast özgüveni düşürmez nereden çıktı mast özgüveni düşürür falan filan diye tamamen saçma bu sende biten bir olay tabii ki suyunuda çıkarmaman lazım haftada 1 en sağlıklısı yaşın kaçtı bu arada ergensen bu duygulara dayanamaman çok normal.
Yaşım 17. Ama bu iş bende 15 yaşımdan beri bağımlılık haline geldi o yüzden bırakmaya çalışıyorum. Zaten özgüvenle problemim yok ama enerjide cidden değişiklik oluyor 5 günde bile fark etti.

Yaşım 17. Ama bu iş bende 15 yaşımdan beri bağımlılık haline geldi o yüzden bırakmaya çalışıyorum. Zaten özgüvenle problemim yok ama enerjide cidden değişiklik oluyor 5 günde bile fark etti.
Enerji meselesi şöyle şimdi sen yapmıyorsun fakat rüyalanacaksın ve bu işlem gene olacak o yüzden enerji durumu kişiden kişiye değişebilir psikolojikte olabilir ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir eğer bağımlılık olduysa yapmamaya bak oyun oyna dışarı çık bir şekilde kafanı meşgul et.

Çok klişe olacak ki eminim başka yerlerde de araştırırken görmüşsündür.

Cidden kendini bir şey ile meşgul etmek bunun tek yolu diyebilirim.

Mastürbasyonu iki tür insan yapar;

1-Aşırı stresli insan
2-Boş vakti gereğinden fazla olan (asosyal) insan

Ki tavsiyemde toplumsal aktiviteler yerine bireysel olarak bunu silmen daha mantıklı olur.

Ve şunu sakın unutma "istemediğin bir şeyi yapıyorsan o şey seni esir almış" demektir.

Geri