Neler Yeni

Norveç'e gidilir mi?

Besim Tibuk

80+ Gold
Kızın fotoğrafını iste ilk.
Erkek falan çıkmasın :D
İnstagram üzerinden falan biraz fikir edin hakkında.
Spotify'ına bak, zevkleriniz aynı mı deyü.
Bence git.

Exe_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,406
İsim
Batuhan Acar
Çok zor bir karar önce kızla tanışsan iyi olur. Ben olsam bu şansı kaçırmazdım kız iyi biri ise.

Berke Fitness

80+ Bronze
Bizim aile dostunun Norveç’te akrabaları varmış bir evin tek kızıymış .Evlenmek için Türkiye’den damat istiyormuş babası. Annem de bana dedi ne dersin bu işe diye. Sizce gidilir mi? Evlenmek aklımda yoktu şimdiye kadar ama bilemedim.
Türkiyedışıolsundaneresiolursaolsunoğulları

Sami Järvi

80+ Silver
Güzel olsa da dillerini bilmiyorum, İngilizcem anadilim kadar iyi değil anlaşma konusunda sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Ayrıca iş bulma konusunda da sıkıntı yaşarım ne yapacağım bilmiyorum. Refah seviyesi iyi herkes gitmek ister ama bu sebepler yüzünden ikilemdeyim.
sadece dil sorun olmayacak ama dilden tek korkuyorsan istersen 6 ayda full focus ile rahatlıkla yaşayacak kadar ingilizce öğrenirsin belli ki yaşın büyük ki ailen böyle bir şey teklif etmiş ve her şeyi tartacak yaştasındır . Hayat senin hangisi kafana yatıyorsa öyle davran.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Gidip yapamazsam dönmekte bütçemi bayağı bir zorlayacaktır.
Böyle bir şey yapmanı asla önermem. Hem aileni, hem kızın ailesini, hem de aile dostunuzu üzersin ve yüzlerini kara çıkarmış olursun. Zannediyorum ki 20'li yaşlarında bir gençsin, kız da gençtir hâliyle. Bu yaşta dul bırakmış olursun kızı. Gideceksen geri dönmek gibi bir ihtimali sil kafandan. Boşanmak en kötü eylemlerden biri. Senin için de kötü sonuçları olur.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Bizim aile dostunun Norveç’te akrabaları varmış bir evin tek kızıymış .Evlenmek için Türkiye’den damat istiyormuş babası. Annem de bana dedi ne dersin bu işe diye. Sizce gidilir mi? Evlenmek aklımda yoktu şimdiye kadar ama bilemedim.
Hocam gidilir asla beklemeyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

sadece dil sorun olmayacak ama dilden tek korkuyorsan istersen 6 ayda full focus ile rahatlıkla yaşayacak kadar ingilizce öğrenirsin belli ki yaşın büyük ki ailen böyle bir şey teklif etmiş ve her şeyi tartacak yaştasındır . Hayat senin hangisi kafana yatıyorsa öyle davran.
Ee knk norveçte ingilizce konusulmuyor hani katkısı olur ingilizce ögrense lakin ordakiler ingilizce kullanmıyor dilleri norveççe ona göre baksın

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,055
İsim
Kgn
Hocam gidilir asla beklemeyin

Ee knk norveçte ingilizce konusulmuyor hani katkısı olur ingilizce ögrense lakin ordakiler ingilizce kullanmıyor dilleri norveççe ona göre baksın
Hocam,arkadaş İngilizce evrensel dil olduğundan öyle söylemiştir büyük ihtimal.
Gidilir mi gidilir ama ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra gidilir diye düşünüyorum.Bir miktar para, vb

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Hocam,arkadaş İngilizce evrensel dil olduğundan öyle söylemiştir büyük ihtimal.
Gidilir mi gidilir ama ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra gidilir diye düşünüyorum.Bir miktar para, vb
Ailesi boyle bir teklifte bulunduguna gore maddi durumları elverislidir norvece gitmeye arkadaş mutlu olacaksa gitsin evet ingilizce gelistirebilir ama eger norvece gitmeye karar verdiyse norvecce ogrenmeye baslasin hemen cunku kolay bir dil degil

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,055
İsim
Kgn
Ailesi boyle bir teklifte bulunduguna gore maddi durumları elverislidir norvece gitmeye arkadaş mutlu olacaksa gitsin evet ingilizce gelistirebilir ama eger norvece gitmeye karar verdiyse norvecce ogrenmeye baslasin hemen cunku kolay bir dil degil
Aynen katılıyorum gittiği yerde hangi resmi dil kullanılıyorsa bilmesi gerekir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Gidilir

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
kanka kız engelli değilse eli yüzü düzgünse (norveçte nelerle besliyorlar onları tabi güzeldir) ve vatandaşsa ne duruyorsun gitsene enayi misin ?
kızla tanış bi ama kafanız uyuşmuyorsa zor olur kafanız uyuşuyorsa çok tatlı çok güzel günler geçirebilirsiniz sonuçta ekonomik özgürlük var orası norveç.
Kısa bir bilgi avrupa ülkelerinde yıllık tüketilen kırmızı et 80 kilo ortalama
Türkiyede ise 30 kilo (kurban bayramı olmasa 5-10 kilo falan herhalde)

Dili bir şekilde hallederim gitmekte istiyorum tabii ama evlenmek çok zor bir iş. Normal bir ilişki yapmaya benzemez çok büyük sorumluluk bundan dolayı korkuyorum aslında biraz. E tabi kızı da bilmiyorum. Gidip yapamazsam dönmekte bütçemi bayağı bir zorlayacaktır. İç sesim git ne olacaksa olsun diyor.
eğer gitmezsen aklında hep acaba gitsem ne olurdu diye kalıcaktır kızın instasına falan yazsana baksana bi tanışın belki kız da istemiyordur ne olacağı belli değil önce tanışırsınız direkt tek uçakla norveçe gidip düğünde tanışmazsın kızla herhalde (bi de ilişki tavsiyesi kavgalarda falan alttan al kadınların siniri 2 saat sonra geçiyor konuyu sakince konuşmak için daha ideal anlık patlamalarında sakin kalmak lazım bunu yap mutlu olursun)

Güzel olsa da dillerini bilmiyorum, İngilizcem anadilim kadar iyi değil anlaşma konusunda sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Ayrıca iş bulma konusunda da sıkıntı yaşarım ne yapacağım bilmiyorum. Refah seviyesi iyi herkes gitmek ister ama bu sebepler yüzünden ikilemdeyim.
dil öğrenilir hızlandırılmış kursa falan git - iş bulmak kolay orada işsizlik çok değil garson olsan yine mutlu olursun orada hem bahşiş de veriyorlar türkiye gibi değil burada 5tl bahşiş bıraktım diye seviniyorlar valla içim gidiyor ülkenin haline bizzat dayım avrupa vatandaşı okudu 2021 model volvo xc90'a biniyor sende 2021 model volvoya değilde 2013 modele binersin öyle düşün bunu orada aç kalmazsın imkanı yok

Bari medeni demeyin.
Medeni diyeceksek dünyada hiçbir halk yok.
Şu laftan nefret ediyorum avrupa medeni .
Değil.
Zamanına bakarsak yaptıkları ile medeni olunuyorsa evet medeniler.
Neden takıldım bilmiyorum ama sinirimi bozuyor.
Eskiden avrupa türklere özenirdi şimdi biz onlara özeniyoruz zaman değişiyor ayak uydurmak lazım suç oranlarına kadına şiddet oranlarına adaletin işleyişine refah seviyesine toplumun davranışlarına bak anlarsın neden medeni olduklarını iskandinav ülkeleri goat bu konuda

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
kanka kız engelli değilse eli yüzü düzgünse (norveçte nelerle besliyorlar onları tabi güzeldir) ve vatandaşsa ne duruyorsun gitsene enayi misin ?
kızla tanış bi ama kafanız uyuşmuyorsa zor olur kafanız uyuşuyorsa çok tatlı çok güzel günler geçirebilirsiniz sonuçta ekonomik özgürlük var orası norveç.
Kısa bir bilgi avrupa ülkelerinde yıllık tüketilen kırmızı et 80 kilo ortalama
Türkiyede ise 30 kilo (kurban bayramı olmasa 5-10 kilo falan herhalde)

eğer gitmezsen aklında hep acaba gitsem ne olurdu diye kalıcaktır kızın instasına falan yazsana baksana bi tanışın belki kız da istemiyordur ne olacağı belli değil önce tanışırsınız direkt tek uçakla norveçe gidip düğünde tanışmazsın kızla herhalde (bi de ilişki tavsiyesi kavgalarda falan alttan al kadınların siniri 2 saat sonra geçiyor konuyu sakince konuşmak için daha ideal anlık patlamalarında sakin kalmak lazım bunu yap mutlu olursun)

dil öğrenilir hızlandırılmış kursa falan git - iş bulmak kolay orada işsizlik çok değil garson olsan yine mutlu olursun orada hem bahşiş de veriyorlar türkiye gibi değil burada 5tl bahşiş bıraktım diye seviniyorlar valla içim gidiyor ülkenin haline bizzat dayım avrupa vatandaşı okudu 2021 model volvo xc90'a biniyor sende 2021 model volvoya değilde 2013 modele binersin öyle düşün bunu orada aç kalmazsın imkanı yok

Eskiden avrupa türklere özenirdi şimdi biz onlara özeniyoruz zaman değişiyor ayak uydurmak lazım suç oranlarına kadına şiddet oranlarına adaletin işleyişine refah seviyesine toplumun davranışlarına bak anlarsın neden medeni olduklarını iskandinav ülkeleri goat bu konuda
Dediğim gibi medeniyet kurallarını bile medeniyetsiz getirdiği sürece ben medeni diyemem hiç bir halka bu benim görüşüm.
:D

Top Bottom