Neler Yeni

Norveç'e gidilir mi?

OnurCiftci26

80+ Bronze
bence bunları dert etme iyi olmayabilir ama zamanla iyileşir içinde gitme isteği varsa elinden geleni yaparsın zaten başta zorluk çekersin ama sonrasında sıkıntı olacağını sanmam iş konusunda da illa bulunur diye düşünüyorum refah seviyesi yüksek olduğu için en kötü işte bile evi geçindirirsin büyük ihtimalle ve dediğine göre onların orda bir düzenleri var yardımcı olurlar sonuç olarak aileden biri oluyorsun artık karar senin elinde...
Bir dili konuşulduğu yerde öğrenirsin. Dili çok sıkıntı etme az çok konuşulanları anlayabiliyorsan gerisini orada öğrenirsin. Muhtemelen gitmekten korkuyorsun. Pişman olursun git en kötü dayanamazsan dönersin yapamadım dersin öbür tülü kötü bir hayatın olursa kafanı duvara çok vurursun.
Zor mevzu. Hiç tanımadığın bir kız, nasıldır bilmiyorsun. Söylediğine göre dillerini dahi tam bilmiyorsun. Anlaşmak çok zor olacaktır. Bambaşka bir kültür, bambaşka coğrafya, bambaşka iklim, dünyanın en pahalı ülkelerinden. Şayet gidersen Norveç'teki ilk yılların hayatının en zor yılları olacaktır zannımca. Sonra ise oldukça kolaylaşacaktır. Sana kalmış bir seçim tamamen. Ekonomik ve insani pek çok problemin çözülmüş olur ama bir o kadar başka problemler doğurur. Bir dene, olmadı geri gelirsin denilecek mevzu da değil. Göç ediyorsun sonuçta, ayrıca evlilik gibi ciddi bir müesseseye giriyorsun. İyice düşün.
Dili bir şekilde hallederim gitmekte istiyorum tabii ama evlenmek çok zor bir iş. Normal bir ilişki yapmaya benzemez çok büyük sorumluluk bundan dolayı korkuyorum aslında biraz. E tabi kızı da bilmiyorum. Gidip yapamazsam dönmekte bütçemi bayağı bir zorlayacaktır. İç sesim git ne olacaksa olsun diyor.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Bizim aile dostunun Norveç’te akrabaları varmış bir evin tek kızıymış .Evlenmek için Türkiye’den damat istiyormuş babası. Annem de bana dedi ne dersin bu işe diye. Sizce gidilir mi? Evlenmek aklımda yoktu şimdiye kadar ama bilemedim.
Gidilir, iklimi soğuktur ama asıl medeniyetin olduğu yerdir. Adeta bir masal diyarı. Senin yerinde olsam şuan yıldırım nikahı ile giderdim. Ne de olsa sevdiğimizi alamadık, aldığımızı sevelim hesabı :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dili bir şekilde hallederim gitmekte istiyorum tabii ama evlenmek çok zor bir iş. Normal bir ilişki yapmaya benzemez çok büyük sorumluluk bundan dolayı korkuyorum aslında biraz. E tabi kızı da bilmiyorum. Gidip yapamazsam dönmekte bütçemi bayağı bir zorlayacaktır. İç sesim git ne olacaksa olsun diyor.
Bence denemeye değer bir fırsat. Hatta herkesin hayalini kurduğu bir fırsat. tabii ki tanıman lazım karşındaki insanı o konuda haklısın. valla ben senden daha çok heveslendim şimdi :)

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bizim aile dostunun Norveç’te akrabaları varmış bir evin tek kızıymış .Evlenmek için Türkiye’den damat istiyormuş babası. Annem de bana dedi ne dersin bu işe diye. Sizce gidilir mi? Evlenmek aklımda yoktu şimdiye kadar ama bilemedim.
Her ne kadar ekonomik olarak rahatlayacaksa bile sevmiyorsa yapmasın.
Cidden sevmediğiniz biriyle altın evde kalın gine mutsuz olursunuz.
Diyecğeim şudur ki seviyorsa neden olmasın.

Gidilir, iklimi soğuktur ama asıl medeniyetin olduğu yerdir. Adeta bir masal diyarı. Senin yerinde olsam şuan yıldırım nikahı ile giderdim. Ne de olsa sevdiğimizi alamadık, aldığımızı sevelim hesabı :)

Bence denemeye değer bir fırsat. Hatta herkesin hayalini kurduğu bir fırsat. tabii ki tanıman lazım karşındaki insanı o konuda haklısın. valla ben senden daha çok heveslendim şimdi :)
Bari medeni demeyin.
Medeni diyeceksek dünyada hiçbir halk yok.
Şu laftan nefret ediyorum avrupa medeni .
Değil.
Zamanına bakarsak yaptıkları ile medeni olunuyorsa evet medeniler.
Neden takıldım bilmiyorum ama sinirimi bozuyor.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Her ne kadar ekonomik olarak rahatlayacaksa bile sevmiyorsa yapmasın.
Cidden sevmediğiniz biriyle altın evde kalın gine mutsuz olursunuz.
Diyecğeim şudur ki seviyorsa neden olmasın.

Bari medeni demeyin.
Medeni diyeceksek dünyada hiçbir halk yok.
Şu laftan nefret ediyorum avrupa medeni .
Değil.
Zamanına bakarsak yaptıkları ile medeni olunuyorsa evet medeniler.
Neden takıldım bilmiyorum ama sinirimi bozuyor.
Avrupayı belirtmedim sadece bir ülke belirttim. Dünyada medeni olan halklar var ama sen bilmiyorsun.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Avrupayı belirtmedim sadece bir ülke belirttim. Dünyada medeni olan halklar var ama sen bilmiyorsun.
Yok.
Her milletin tarihinden medeniyetsizlikler var.
Ve o yüzden hiç bir halk medeni değil artık.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar
Gidilmez

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Aslında medeni kavramını nasıl düşündümüze göre değişir.
Bana göre yok sana göre var.
Aslında neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum.
Medeniyet göreceli bir şey diyip bitirelim çok saçma oldu böyle bir yazışma yapmamız iyi akşamlar :D

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Aslında medeni kavramını nasıl düşündümüze göre değişir.
Bana göre yok sana göre var.
Aslında neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum.
Medeniyet göreceli bir şey diyip bitirelim çok saçma oldu böyle bir yazışma yapmamız iyi akşamlar :D
Bence de uyku vaktimiz geldi iyi akşamlar :)

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,151
Üyeler
167,792
Son üye