Neler Yeni

NVDIA'DAN AMD EKRAN KARTINA GEÇİŞ

SadeceSeyf

80+ Gold
Wattman Yazamayan Adamlar Tüm Sıkıntının Amd Ekran Kartlarında Olduğunu Zannediyor Ya Ona Kafayı Yiyorum.

Dandik Everest Psu Kullanıyorsunuz, Ne Olduğu Belirsiz SSD'ler Kullanıyorsunuz. Sonra Abi Bu Kart Hata Veriyor ? Hata Veren Kart Değil Sistemin.
Nvidia Sana Bunları Bildirmiyor Diye Nvidia Tamamen Sıkıntısız Zannediyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunlar Nedir ? Kart Kaç Yıllık ? Sistemdeki PSU Vs. ne ? Kaç Watt ? 5.5K'ya Çekecekseniz 3060ti Çekin Bu arada. 3060'a Düşmeyin.
Adam yanlis yazmis olabilir fakat söylediği şeyler doğru. Psu veya baska bir seyden mümkün fakat genel anlamda kartlar problemli

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Adam yanlis yazmis olabilir fakat söylediği şeyler doğru. Psu veya baska bir seyden mümkün fakat genel anlamda kartlar problemli
Ben Şunu Kabul Ediyorum, Amd Ekran Kartlarında Nvidia'ya Kıyasla Daha fazla sorun çıkıyor bu doğru. Ama Bu insanlar öyle kulaktan dolma konuşuyorlar ki artık katlanılamaz hale geliyor. Sanki Alınan her nvidia kart sıkıntısız, her alınan amd kart arıza verecek. Amd Mi Aldın Geçmiş Olsun Aha Arıza Diyorlar. 3 Yıldır Apu Kullanıyorum, Hiçbir Sıkıntı Yaşamadım Neredeyse. Yaşadıysam da çözmüşümdür ama hatırlamıyorum. Ama Rog Strix 2060S Kullanan Arkadaşım Aldığından Beri Kafayı Yiyordu. Sürekli Kartla Alakalı Sorunlarla Boğuşuyordu. Sonra Baktım Kartın Arıza Vermesinin Sebebi Anakarttaki Ram Slotuyla Alakalı. Ram Slotunu Değiştirince Kart O Kadar Stabil Çalışmaya Başladı ki.

Ama Bu İnsanlar Sistemlerindeki Her Arızayı GPU'ya Atıyorlar. Yav Kardeşim bi Bak wattmanı niye vermiş, hangi parçada arıza varmış. Bu İyice FX serisinden sonra Amd Sıkıntılıdır , Ryzen Alınmaz Diyenlerin meseleye döndü.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:

SadeceSeyf

80+ Gold
Ben Şunu Kabul Ediyorum, Amd Ekran Kartlarında Nvidia'ya Kıyasla Daha fazla sorun çıkıyor bu doğru. Ama Bu insanlar öyle kulaktan dolma konuşuyorlar ki artık katlanılamaz hale geliyor. Sanki Alınan her nvidia kart sıkıntısız, her alınan amd kart arıza verecek. Amd Mi Aldın Geçmiş Olsun Aha Arıza Diyorlar.
Valla hocam genel anlamfa problemli. Misal dun aksam lol oynuyoruz arkadasla. Garip bir hata veriyor ve o hata ekrandan gitmiyor takilip kalıyor. Yani boyle hatalari nvidia kartlarda hic görmedim veya dizi izlerken driver silinmesini. Veya oyun oynarkan pc reset atmasi falan.ben 3080 aldim suana kadar 1 kere problem yasamadim daha

alixd

80+
Bu tip tartışmalarda genelde sadece tek markayı uzun süreli kullandığım ve deneyimlediğim için tarafsız bakmaya çalıştım veya hiç tartışmaya girmedim. Ama sadece 4 saat AMD kullanan biri olarak şunu sormak istiyoru; neden çoğu insan driver'larla oynamak zorunda kalıyor? Neden kartı takıp önümüze bakamıyoruz? Neden bu kadar basit bir donanımla bu kadar uzun süre uğraşıp saatlerce tartışıyoruz? AMD bu tartışmaları sonlandırabilecek kadar iyi değil. Bu sorunlarından dolayı da fiyatları düşük işte. Fiyat performans olarak daha üstün olsa da bu problemler ekstra maliyete katlanmaya mecbur kılıyor demek ki insanları.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Valla hocam genel anlamfa problemli. Misal dun aksam lol oynuyoruz arkadasla. Garip bir hata veriyor ve o hata ekrandan gitmiyor takilip kalıyor. Yani boyle hatalari nvidia kartlarda hic görmedim veya dizi izlerken driver silinmesini. Veya oyun oynarkan pc reset atmasi falan.ben 3080 aldim suana kadar 1 kere problem yasamadim daha
Driver Silme Olayı Windows Update İle Alakalı Olabilir. Rastgele Kafasında Göre Driver Kurup Kartları Sapıtıyor. Windows Update'i Kapatıp Temiz Kurulum Yapsın Düzelir yüksek ihtimalle.

Bu tip tartışmalarda genelde sadece tek markayı uzun süreli kullandığım ve deneyimlediğim için tarafsız bakmaya çalıştım veya hiç tartışmaya girmedim. Ama sadece 4 saat AMD kullanan biri olarak şunu sormak istiyoru; neden çoğu insan driver'larla oynamak zorunda kalıyor? Neden kartı takıp önümüze bakamıyoruz? Neden bu kadar basit bir donanımla bu kadar uzun süre uğraşıp saatlerce tartışıyoruz? AMD bu tartışmaları sonlandırabilecek kadar iyi değil. Bu sorunlarından dolayı da fiyatları düşük işte. Fiyat performans olarak daha üstün olsa da bu problemler ekstra maliyete katlanmaya mecbur kılıyor demek ki insanları.
Driverlarla Oynama Olayında haklısınız elbette, aslında oynama falan yapmaya gerek yok. Genel olarak optimize çalışan 1 driver var zaten. Onda takılırsanız başınız ağrımaz. Ayrıca Ekranda İşaretler Çizgiler VS. Çıkıyorsa kartın VRAM'lerinde sıkıntı olma ihtimali yüksek. Aldığınız yerle iletişime geçin isterseniz. VRAM'de sıkıntı varsa marka farketmeden hata alırsınız zaten.

Ayrıca PSU'nuzu vs yazmamışsınız. Hangi PSU, Hangi İşlemci Yazarsanız sevinirim.

alixd

80+
Driver Silme Olayı Windows Update İle Alakalı Olabilir. Rastgele Kafasında Göre Driver Kurup Kartları Sapıtıyor. Windows Update'i Kapatıp Temiz Kurulum Yapsın Düzelir yüksek ihtimalle.

Driverlarla Oynama Olayında haklısınız elbette, aslında oynama falan yapmaya gerek yok. Genel olarak optimize çalışan 1 driver var zaten. Onda takılırsanız başınız ağrımaz. Ayrıca Ekranda İşaretler Çizgiler VS. Çıkıyorsa kartın VRAM'lerinde sıkıntı olma ihtimali yüksek. Aldığınız yerle iletişime geçin isterseniz. VRAM'de sıkıntı varsa marka farketmeden hata alırsınız zaten.

Ayrıca PSU'nuzu vs yazmamışsınız. Hangi PSU, Hangi İşlemci Yazarsanız sevinirim.
Yukarıda yazmıştım tekrar paylaşıyorum; Cooler Master 650w 80+ Bronze, R5 5600x, 8x2 3600 Mhz HyperX Ram,

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Yukarıda yazmıştım tekrar paylaşıyorum; Cooler Master 650w 80+ Bronze, R5 5600x, 8x2 3600 Mhz HyperX Ram,
Siz dediğim gibi vramlere vs. bi göz atın. Ekrandaki hataların drivlerla vs. olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak vramlerde sıkıntı varsa karşılaşıyorum bununla.

alixd

80+
Siz dediğim gibi vramlere vs. bi göz atın. Ekrandaki hataların drivlerla vs. olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak vramlerde sıkıntı varsa karşılaşıyorum bununla.
Bunu nasıl tespit edeceğimi bilmiyorum desem? Nasıl göz atabilirim

Ilar

80+ Bronze
Ben 2 sene kadar rx570 4gb modelini kullandım. O zaman ki driverlar da bir ayar falan yapmafım. Şimdide xfx rx6700 aldım yarın gelecek bakalım.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,310
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Crosshair'in etrafında ilginç bir şekilde kırmızımsı izler bulunuyor. Cs go map yüklenirken 2 kez dondu haha. İade mi sizce? Yoksa ben yanlış bir şey mi yaptım?
Hangi sürücüyü kurdun?

Top Bottom