haRTX 3060 Tİ GAMİNG 3 FANLI
AMD RYZEN 5 5600X
B450M GAMING ANAKART
16X8 CORSAİR 3000 MHZ
120 GB SSD
1 TB SEAGATE HDD
Sistemde darboğaz yaşıyorum. Parçalar birbirine uyumlu ama böyle bir problem var.
acaba neden ki ya bu fotodakiler darboğazı gosterıyor dımı ben mı yanlıs anlıyorum.Sorun başka bir yerden kaynaklanıyordur hocam. Onlarca test videosu izledim bu konuda hiç denk gelmedim. Daha yeni sistem sipariş ettim R5 5600/3060ti. Öyle ki %100 başka sebeptendir diyebilirim.
bende ne sorun var acaba cozemedimRyzen 5 5600 ve xfx qick 6700xt kullanıyorum. Böyle bir sorun yok.
oyle bılıyorm broekran kartı %100 kullanılmasımı gerekiyor?
RTX 3060 Tİ GAMİNG 3 FANLI
AMD RYZEN 5 5600X
B450M GAMING ANAKART
16X8 CORSAİR 3000 MHZ
120 GB SSD
1 TB SEAGATE HDD
Sistemde darboğaz yaşıyorum. Parçalar birbirine uyumlu ama böyle bir problem var.
Hocam darboğaz demek işlemcinin ekran kartı hızına yetişememesi demek. Bu durumda işlemci kullanımı %90 civarı olur ekran kartı kullanımı ise %99'a ulaşamaz. Sizin görselinizde işlemci %40 larda. Fakat gpu kullanjki düşük. Gpu ısısını takip ediniz. Isı çok yüksek ise bu bir ihtimaldir. Ayrıca vsync-gsync aktif edip deneyiniz. Çözüm olmazsa tekrar bakalım.acaba neden ki ya bu fotodakiler darboğazı gosterıyor dımı ben mı yanlıs anlıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
bende ne sorun var acaba cozemedim
oyle bılıyorm bro
Yanlış bir yazım yapmışım eğer vsync-gsync aktifse deaktive edip deneyiniz. Fps sınırı koyulmuş ise kart tam kapasitesini kullanmadığı için drop yiyor olabilir.Hocam darboğaz demek işlemcinin ekran kartı hızına yetişememesi demek. Bu durumda işlemci kullanımı %90 civarı olur ekran kartı kullanımı ise %99'a ulaşamaz. Sizin görselinizde işlemci %40 larda. Fakat gpu kullanjki düşük. Gpu ısısını takip ediniz. Isı çok yüksek ise bu bir ihtimaldir. Ayrıca vsync-gsync aktif edip deneyiniz. Çözüm olmazsa tekrar bakalım.
Sadece Warzone 2.0 da problem yaşıyorsan NVIDIA'nın sonraki sürücüsünü bekle.RTX 3060 Tİ GAMİNG 3 FANLI
AMD RYZEN 5 5600X
B450M GAMING ANAKART
16X8 CORSAİR 3000 MHZ
120 GB SSD
1 TB SEAGATE HDD
Darbogaz yok.RTX 3060 Tİ GAMİNG 3 FANLI
AMD RYZEN 5 5600X
B450M GAMING ANAKART
16X8 CORSAİR 3000 MHZ
120 GB SSD
1 TB SEAGATE HDD
evet sorun işlemcide çünkü işlemci kullanımını fullemiş 5600xda olmaz normalde ama sorunun kaynağı başkadır belki yada işlemcidedirRTX 3060 Tİ GAMİNG 3 FANLI
AMD RYZEN 5 5600X
B450M GAMING ANAKART
16X8 CORSAİR 3000 MHZ
120 GB SSD
1 TB SEAGATE HDD
fps sabit olur açık olsa kanka 114hz monitör görmedim hiçHocam darboğaz demek işlemcinin ekran kartı hızına yetişememesi demek. Bu durumda işlemci kullanımı %90 civarı olur ekran kartı kullanımı ise %99'a ulaşamaz. Sizin görselinizde işlemci %40 larda. Fakat gpu kullanjki düşük. Gpu ısısını takip ediniz. Isı çok yüksek ise bu bir ihtimaldir. Ayrıca vsync-gsync aktif edip deneyiniz. Çözüm olmazsa tekrar bakalım.
Yanlış bir yazım yapmışım eğer vsync-gsync aktifse deaktive edip deneyiniz. Fps sınırı koyulmuş ise kart tam kapasitesini kullanmadığı için drop yiyor olabilir.
Haklısın dikkat etmemişim. Tek ihtimal Gpu ısısı diyebilirim. Muhtemelen 80 üstü derecelere çıkıyor ve kart kendini koruyabilmek için kısıyor. Kasa havalandırması, Gpu fan hızı bakmak lazım.evet sorun işlemcide çünkü işlemci kullanımını fullemiş 5600xda olmaz normalde ama sorunun kaynağı başkadır belki yada işlemcidedir
fps sabit olur açık olsa kanka 114hz monitör görmedim hiç