Neler Yeni

NVİDİA İŞLEMCİ ÇIKARIYOR (İDDİA)!! HAZIR OL İNTEL ve AMD

TİTAN.

80+ Platinum
Şaşırma hocam Apple bunu yapıyor zaten, Nvıdıa da tekel olmak istiyor artık çünkü CPU gücü baya kısıtlıyor firmayı, İntel 14. seride çuvalladı 350W işlemci çıkarmışlar sence böyle bir karar alması normal değil mi. AMD nin eline bakacak değil zaten sende biliyorsun.
Emin değilim
Ama tekellik konusunda bencede haklısın

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Semi kaan Çakır
AMD gibi tek sokete uzun süre yeni işlemci çıkarsa yeni islemcim net Nvidia olur.

The Semih

80+ Gold
Emin değilim
Ama tekellik konusunda bencede haklısın
Ekran kartları işlemciye mecbur oldukları için, İntel 14. seride NVIDIA ya fena darbe vurdu neden dersen RTX 5090 fark atacak kadar güçlü çıkmayabilir İntel yüzünden beslemesi lazım kartı. Şimdi AMD ye muhtaç olmak istemediği için kendi işlemcisini üretme vakti geldide geçiyor.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şaşırma hocam Apple bunu yapıyor zaten, Nvıdıa da tekel olmak istiyor artık çünkü CPU gücü baya kısıtlıyor firmayı, İntel 14. seride çuvalladı 350W işlemci çıkarmışlar sence böyle bir karar alması normal değil mi. AMD nin eline bakacak değil zaten sende biliyorsun.
Nvidia ekran kartı dışında tekel olması mümkün değil.

The Semih

80+ Gold
Nvidia ekran kartı dışında tekel olması mümkün değil.
Adamların niyeti işlemcide tekel olmak değil zaten yazıda bahsettiğim gibi Apple gibi sistem kurmaya çalıştıklarını düşünüyorum, ayrı bir işlemci pazarı asla oluşturamaz sadece kartını beslicek kadar APU sistem yaparlar.

TİTAN.

80+ Platinum
Adamların niyeti işlemcide tekel olmak değil zaten yazıda bahsettiğim gibi Apple gibi sistem kurmaya çalıştıklarını düşünüyorum, ayrı bir işlemci pazarı asla oluşturamaz sadece kartını beslicek kadar APU sistem yaparlar.
Mantıklı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,374
İsim
Hacı
Lan bu benim yıllardan beri hayalimdi 🤣🤣🤣
AMD ye de intelede geçmiş olsun....🤣
Nvidia CPU + Nvidia GPU sistem de manyak olur haaa 🤣🤣

_AhmeT_-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Pc İle Alakalı her şey Ve Yazılım

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,312
İsim
Emre
Discord
necromancerr
İntelin 14. nesilde çuvalladığı gibi ilk seride çuvallarlarsa eğer işleri zor Bence tekelleşmeye çalışması için öncelikle işlemci işini tam olarak oturtmalı büyük bi ortaklık gerekli gibi geliyor bana intel gibi bi marka ile (atıyorum 5 senelik intelin tesislerinde nvidia işlemcilerinin üretimi gibi ) Veya TSMC ile ortaklık yapıp amd gibi çip alabilir ancak ilk seriye göre çok iyi bişey çıkaramazlarsa eğer pazar payında yer kapması baya uzun sürecektir benim gözümde

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam bunun içinde ya benim dediğim gibi işlemci üreticileri ile işbirliğine gidecek veya kendi işlemcisini çıkartacak fakat kendi işlemcisini çıkartması demek; markalar ile anlaşıp anakart modelleri çıkarmak, ram bakımından uyumluluktur, sıvı soğutucu firmaları için çok büyük bir sıkıntı bu zaten. Düşünsenize hem 7950x3d veya 14900k kadar güçlü bir işelmci oluyor hemde içersinde 4090 gibi bir canavar bulunduruyor, sıvı nitrojen bile soğutmaz böyle bir işlemciyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İntelin 14. nesilde çuvalladığı gibi ilk seride çuvallarlarsa eğer işleri zor Bence tekelleşmeye çalışması için öncelikle işlemci işini tam olarak oturtmalı büyük bi ortaklık gerekli gibi geliyor bana intel gibi bi marka ile (atıyorum 5 senelik intelin tesislerinde nvidia işlemcilerinin üretimi gibi ) Veya TSMC ile ortaklık yapıp amd gibi çip alabilir ancak ilk seriye göre çok iyi bişey çıkaramazlarsa eğer pazar payında yer kapması baya uzun sürecektir benim gözümde
Hocam Intel ekran kartı işine girişti, rakip markalar ile anlaşması sizce ne kadar mantıklı?

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
ANLIK NVİDİA FANBOYLARI

E2EgmZ5WYAEhvxs.jpg

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası