Nvidia rtx 3000 serili sistem önerisi ?

Bütçem belli değil ki işte tam olarak. Net 4k para var şuan kullandığım pc yi de satıcam onun içinde ayrı konu açtım (imzadaki sistemi bahsediyorum). 2-3k daha para gelicek aşağı yukarı 10k denilebilir ama taksitle almayı düşünüyorum zaten. Yani almak istediğim fiyat 10-20k arası bir pc.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oynucağım oyunlar zaten çok aman aman sistem istemiyor diye düşünüyorum. Yeni teknoloji olmasına gerek yok diye düşünüyorum şimdilik. CS-GTA5-LOL-Witcher3-BF serisi-bide game pass alırım ordan bi kaç oyun falan oynarım hikayeli anca. Ama çoğunluk arkadaşlarla gta5-cs-lol falan yani.
13-14'e 3060+5600'lü sistem bulabilirsin hocam, tabii youtuberlar vs çekince genelde o fiyatlara düşüyor.

Bunu özelleştirip işlemci 5600, anakart b450 yapıldığında fiyat 15 bin TL oluyor.

---

Bütçe 15-16 gibi bir şey ise ve 3060 isteniyorsa bu sistemi almak mantıklı. İleride 4060-4070'e de yeter.
---

Teşekkürler hocam site güvenilir mi acaba ? Ben itopya dan falan almayı düşünüyordum.

13-14'e 3060+5600'lü sistem bulabilirsin hocam, tabii youtuberlar vs çekince genelde o fiyatlara düşüyor.
Şuan o fiyatlara alınabilecek en iyi hangisi olur. Yukarda arkadaşın attıkları nasıl ?

Teşekkürler hocam site güvenilir mi acaba ? Ben itopya dan falan almayı düşünüyordum.

Güvenilir tabii. Youtuber'ların pek çoğuyla dönem dönem kampanya yapan (DA, PC Hocası, Mesut Çevik vb.) İstanbul'da şubesi olan benim de sistem aldığım bir site.

İtopya'dan almak istiyorsan bu sistem var ama gaming.gen.tr'nin psu kalitesi daha iyi.

Güvenilir tabii. Youtuber'ların pek çoğuyla dönem dönem kampanya yapan (DA, PC Hocası, Mesut Çevik vb.) İstanbul'da şubesi olan benim de sistem aldığım bir site.

İtopya'dan almak istiyorsan bu sistem var ama gaming.gen.tr'nin psu kalitesi daha iyi.
Az bi göz gezdirdim de itopyadaki çoğu sistemde diğer parçalar kalitesiz adı bilinmemiş markalar ama diğer sitelerde falan daha adı duyulmuş markalar var. İtopyadan almamaya karar verdim galiba.

Apu sistem almak mantıklı olurmu peki arkadaşlar 1 sene sonra falan ekran kartı alsam 4000 serisi gibi. Apu sistemlerde ne önerirsiniz ?
Apu sistem düşünmemdeki sebep de oynucağım oyunlar için yeterli olması gta5-lol-cs özellikle.

eğer yükseltme odaklı bir sistem istiyorsan ryzen 7. nesile geçmen gerek ki rtx 3060 ile biraz pahalı olur diye biliyorum yukarıda attığım sistemin işlemcisini i5 12400f yapıp ileride de 13. nesile geçebilirsin yada direkt 4060ti alır takarsın 12400f hali hazırda 4070 besleyebilen bir işlemci 4060ti besler diye düşünüyorum

4060 ti 1080p de darboğaz yapacak mı 1080p olarak mi çıkacak 2k mi
4060ti 3070 den güçlü olmayacak muhtemelen 3060ti dan biraz daha güçlü olabilir 3060ti ile 3070 arasında bir kart olacağı düşünülüyor özelliklerine göre de öyle olacağı belli oldu az çok

Az bi göz gezdirdim de itopyadaki çoğu sistemde diğer parçalar kalitesiz adı bilinmemiş markalar ama diğer sitelerde falan daha adı duyulmuş markalar var. İtopyadan almamaya karar verdim galiba.
hocam parçalar yükseltmeye yönelik bir şekilde toplayınca 15k civarlarına tek tek toplayabiliyorsunuz çoğu hazır sistemden daha kaliteli parçalar oluyor bu arada.

hocam parçalar yükseltmeye yönelik bir şekilde toplayınca 15k civarlarına tek tek toplayabiliyorsunuz çoğu hazır sistemden daha kaliteli parçalar oluyor bu arada.
Nasıl yani tek tek toplayınca daha pahalıya gelmiyor mu ?

Nasıl yani tek tek toplayınca daha pahalıya gelmiyor mu ?
yukarıda atılanlarla aynı fiyat bandında daha kaliteli parçalarla toplanabiliyor yani hocam. örnek vermek gerekirse

örnek olarak araştırma yapmadan sadece aklımdan topladığım bi sistem yukarıdaki sistemlerden parça kalitesi olarak daha iyi denebilir. bu sistemi de önermiyorum uygun fiyat ve parça araştırması yapmak daha sağlıklı olacaktır ama yukardaki sistemler indirime girmedikçe tek tek toplamayı tercih ederim.

yukarıda atılanlarla aynı fiyat bandında daha kaliteli parçalarla toplanabiliyor yani hocam. örnek vermek gerekirse

örnek olarak araştırma yapmadan sadece aklımdan topladığım bi sistem yukarıdaki sistemlerden parça kalitesi olarak daha iyi denebilir. bu sistemi de önermiyorum uygun fiyat ve parça araştırması yapmak daha sağlıklı olacaktır ama yukardaki sistemler indirime girmedikçe tek tek toplamayı tercih ederim.
16.5 ediyor biraz pahalıya toplamışım aslında daha ucuza getirilebilirdi. aceleyle topladım

16.5 ediyor biraz pahalıya toplamışım aslında daha ucuza getirilebilirdi. aceleyle topladım
Böyle tek tek almayı düşünmüyorum hocam uğraştırdıysam kusura bakmayın. Pc yi kendim kurarım da uğraşmak istemiyorum o yüzden bi siteden toplanmış halde almak daha iyi olur benim için.

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905
Böyle tek tek almayı düşünmüyorum hocam uğraştırdıysam kusura bakmayın. Pc yi kendim kurarım da uğraşmak istemiyorum o yüzden bi siteden toplanmış halde almak daha iyi olur benim için.
estağfirullah hocam ne zahmeti. kendiniz kurmak istemiyorsanız tavsiyem indirimli sistem kovalamanız, biraz daha uyguna getirirsiniz hatta özelleştirmeleri bedavaya getirmiş olursunuz. ama bu sistemlerde alınabilir alınmayacak sistemler değil. 3060 için işlemciyi 5600 tercih etmenizi tavsiye ederim ama. hayırlı olsun şimdiden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,450
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri