Neler Yeni

NVIDIA yeni AI Chatbot'unu kullanıma sundu!

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
NVIDIA kendi AI Chat Botunu kullanıma sundu, bunu kullanmak için 8GB VRAM içeren RTX 3xxx veya RTX 4xxxx serisi bir karta, 16GB Ram'e ve Windows 11'e ihtiyacınız var. Program yerel olarak çalıştığından Chat GPT veya diğer Chat Bot'lardan daha güvenli.
Şu an Demo aşamasında ve yeni çıktığından dolayı henüz kullanıma tam hazır değil ancak denemenizi tavsiye ederim. Özelliklerinden detaylıca bahsetmeyeceğim direkt olarak NVIDIA'nın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Video:

Programın Linki:

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Semih Aydın
Bi cacığa yaramaz.
NVIDA Yapay zekasının datası ne kadar büyük?
Neden gidip NVIDA AI'sini kullanayım ki?
Sonuçta LLAMA - WizardLM - Falcon gibi yüksek datalardan geçmiş AI'ler varken çok da önemli değil. (Milyarlarca boyuttaki AI'ler varken NVIDA şu an yürümeye başlamış bir çocuktan farksız benim için.)
+ Özellikte videoya ait detay gösteriyor, bu güzel mesela ama OPENAI de şu anda Gemini ile yarışabilmek için Search özelliklerini geliştiriyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aga kullanılacak bir şeye benzemiyor.
Deneme amaçlı indiriyorum, kendi deneyimlerimden de bu başlık altında bahsederim. Oldukça işlevli duruyor yine de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi cacığa yaramaz.
NVIDA Yapay zekasının datası ne kadar büyük?
Neden gidip NVIDA AI'sini kullanayım ki?
Sonuçta LLAMA - WizardLM - Falcon gibi yüksek datalardan geçmiş AI'ler varken çok da önemli değil. (Milyarlarca boyuttaki AI'ler varken NVIDA şu an yürümeye başlamış bir çocuktan farksız benim için.)
+ Özellikte videoya ait detay gösteriyor, bu güzel mesela ama OPENAI de şu anda Gemini ile yarışabilmek için Search özelliklerini geliştiriyor.
Bu programın artısı local olması, diğer yapay zekalar çevrimiçiyken bu AI'ın local olması daha güvenli kılıyor. Diğerlerinde yazdığın her şey yayılıyor çünkü, profesyonel kullanım için daha uygun olarak görüyorum bu chat botu elbette geliştirilirse. Şu andan bahsetmiyorum.

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
İlkel chatGPT olcaksa güzel olur. Eski chatGPT açıklarını kullanhırız bu ai da. (Windows key bastırıp satmaya başlar millet XD)

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlkel chatGPT olcaksa güzel olur. Eski chatGPT açıklarını kullanhırız bu ai da. (Windows key bastırıp satmaya başlar millet XD)
Pek sanmıyorum ama bi deneyelim bakalım bu arada program 35 GB... İnene kadar muhtemelen fixlerler varsa da öyle bir açık

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Semih Aydın
Deneme amaçlı indiriyorum, kendi deneyimlerimden de bu başlık altında bahsederim. Oldukça işlevli duruyor yine de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu programın artısı local olması, diğer yapay zekalar çevrimiçiyken bu AI'ın local olması daha güvenli kılıyor. Diğerlerinde yazdığın her şey yayılıyor çünkü, profesyonel kullanım için daha uygun olarak görüyorum bu chat botu elbette geliştirilirse. Şu andan bahsetmiyorum.
benim verdiğim AI'ler de açık kaynak + Local çalışıyor?

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Semih Aydın

Existentia

80+ Silver
Yorum tam Türk mantığı asdklşşhşdlkhaşsşşlkhdsşaş
Ondan bir şey de diyemiyorum :D
Ama her AI'nin kendine has özellikleri var mesela hepsi GPT gibi mantık kullanarak çalışmaz.
Kimisi yazı, kimisi görsel, kimisi analiz için iyidir
bedava DALL-e var hatta daha iyi stable diffusion görsel üretme konusunda midjourney ile başabaş gidiyorlar ama stable edit update özellikleriyle ve local olmasıyla şu an ilk sırada içerik üreticiler için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,953
Üyeler
161,362
Son üye
cakil
Top Bottom