NZXT Kraken 360 Soğutma Sorunu

Patron12

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba arkadaşlar bundan 1-1.5 sene önce heves ile kasa topladım sistemim şu şekilde idi;

Kasa: Dark Maxima V30
Anakart: Asus Rog Strix B650E-F
Ram: G Skıll 32GB CL36 6000Mhz(16x2)
İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X
Ekran Kartı: Gigabyte RTX4070TI Windforce
Hafıza: Samsung 990 1TB(Windows)--980 2TB-980 2TB
Soğutma: NZXT KRAKEN 360

sistemi bu şekilde kurdum ve kullanmaya başladım. İlk başlarda kendi üzerinde gelen macun ile testleri yaptığımda sistem 95lere çıkıyordu ama çok ayar yapmadığımdan böyle oldu diyip önemsemedim. Daha sonralarda basit oyunlarda bile 90dereceleri görmesi beni sorunları aramaya itti. İlk olarak termal macunları değiştirdim. Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extreme aldım ve macunu güncelledim. İlk başlarda 5 derecelik bir değişim olsa da beni tatmin etmedi boşta bile 70lerde gezen bir sistem bana mantıklı gelmiyordu ama çokta umursamadan devam ettim.

Sonrasında bir fırsat çıktı ve sistemimi ekran kartı ve SSD'dileri sabit kalacak şekilde değişime gittim:
Anakart: MSI MAG X870E Tomahawk WIF
Ram: G Skıll 32GB CL36 6000Mhz(16x2)
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X

Olarak parçaları güncelledim çıkan parçalar ile yeni bir kasa kurdum. Yine elim değmişken en iyi termal macun olsun diye NOCTUA NT-H2 ile tekrar güncelledim. Şuan işlemcim boşta:60 derece altı görmüyor. Yükte:95i görüp kendini kısma yoluna gidiyor. Sizce burada sorun soğutmadan kaynaklı mı, kasa içi soğutma mı yetersiz, çaresiz kaldım çare bulamıyorum.

Eski parçalarıma Lian Li Galahad Trinity AIO 240mm soğutucu aldım inanılmaz şekilde 240 soğutucu daha dar kasada 90dereceyi zor görürken 360 soğutucu ile geniş kasada 95 görmek çok saçma geliyor.

Her türlü öneriye açık ve muhtaç şekilde yardımlarınızı bekliyorum

Geri