9700x için Sıvı Soğutma Değiştirmeli Miyim?

Toma

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba Arkadaşlar,

9700x işlemciyi PBO kapalı ve default değerlerde. Sistemi yeniledim. R23 testinde 65-70 arası, sıcaklık değerleri alırken Last of Us da 5.5 ghz a kadar işlemci hızları çıkarken sıcaklık ilk 5 dakika 70 derece de civarı, sonrasında kasa masanın altında ve masanınaltı cehenneme döndükten sonra 75 e kadar çıkıyor. Sizce sıvı soğutmamı arctic ile güncellesem sorunu çözer miyim? Fan sesi ve sıcaklıktan müzdaribim.

Kasa: Antec P20C
Anakart: MSI B850 Gaming edge wifi
İşlemci: 9700x
Sıvı soğutma: Cougar Poseidon Elite 360 ARGB
Ekran Kartı: Asus rog strix 3080 10gb
Ram: Corsair 16x2 6000mhz Cl28
PSU: Corsair rm850e

Hocam fan sesi ve kasanın masanın altını cehenneme çevirmesi zorluyor

sıvı soğutma bilindik bir marka değil.
uzun garantili bir şey istiyorsan asus prime 360 var. 6sene garantili asetek pompa.
arctic modelleri de fena değil ama garantide sorun yaşayabilirsin hepsi ithalatçı garantili. resmi servis var mı emin değilim.
enermaxın bazı modelleri de iyidir.

Merhaba Arkadaşlar,

9700x işlemciyi PBO kapalı ve default değerlerde. Sistemi yeniledim. R23 testinde 65-70 arası, sıcaklık değerleri alırken Last of Us da 5.5 ghz a kadar işlemci hızları çıkarken sıcaklık ilk 5 dakika 70 derece de civarı, sonrasında kasa masanın altında ve masanınaltı cehenneme döndükten sonra 75 e kadar çıkıyor. Sizce sıvı soğutmamı arctic ile güncellesem sorunu çözer miyim? Fan sesi ve sıcaklıktan müzdaribim.

Kasa: Antec P20C
Anakart: MSI B850 Gaming edge wifi
İşlemci: 9700x
Sıvı soğutma: Cougar Poseidon Elite 360 ARGB
Ekran Kartı: Asus rog strix 3080 10gb
Ram: Corsair 16x2 6000mhz Cl28
PSU: Corsair rm850e
9700x'i phantom spirit bile soğutabiliyor 75 dereceye çıkması problem değil aslında ama hava akışında problem var gibi veya soğutucu bozulmuş.

9700x'i phantom spirit bile soğutabiliyor 75 dereceye çıkması problem değil aslında ama hava akışında problem var gibi veya soğutucu bozulmuş.
Bozuk olsa sabit tutamazdı diye düşünüyorum bir de 12600k ile kullanıyorum 6 aydır en ufak sorun yaşamamıştım. İnce radyatör, cfm düşük fanlar ya da yavaş pompa motoru sorunu olabilir diye değiştirsem mi diye düşündüm. Ama sorun çözülür mü bilmiyorum forumlarda undervolt yapmadığın sürece herkeste sıcaklık değerleri aynı sanırım

Geri