Obez oldum ve nasıl kilo verebilirim?

Reaksiyon skoru
39
1764494636816.webp
1764494648963.webp
1764494672256.webp
1764494689344.webp
Selamun aleyküm dostlar. Son 8-9 ayda inanılmaz şiştim. Hatta bu 4 resimden de daha zayıftım 9 ay önce falan. Bu arada 19 yaşındayım ve 180 boyundayım. İlk fotoğrafta 90-95kg civarıyım. son fotoğrafta ise 110 falanım hatta daha fazlada olabilir:/. Yaklaşık 1 sene önce büyük bi hırsla spora başlamıştım lakin devam edemeyip bıraktım. Okul, iş vb. bir şeyle meşgul olmadığımdan hem hareket sıfırlandı hem de kendimi yemeğe verdim ve neticesini de hızla aldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zayıflamayı denedim ama sürekli bozuyorum dayanamıyorum. Şu sıralar yürüyüşlere başladım 1-2 aydır ama tartı inmiyor hala daha çıkıyor. Bu kilolar ile de depresifleştim. Bir de genetiğimin iyi olduğunu ve bunun içine sıçtığımı düşünüyorum. Ne yapmalıyım tek çare spor salonu mu? Yok mu başka türlü zayıflamanın yolları ve göbeği göğsü nasıl daha hızlı eritirim?

diyetisyene gittiniz mi

cok dert etme aga terede yası10

diyetisyene gittiniz mi
Hocam gitmeyi düşündüm ama diyetisyenler de bana boş iş gibi geliyor. Verdikleri liste çok az oluyor ve çok uzun zamana yayılıyor. açıkçası uyabileceğimi zannetmiyorum. Hafif yemek kısmaları işe yarar mı acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cok dert etme aga terede yası10
Aga hep kilolu olsam dert etmezdim de eskiden zayıf olupta şimdi obez olmak koyuyor :/.

Hocam gitmeyi düşündüm ama diyetisyenler de bana boş iş gibi geliyor. Verdikleri liste çok az oluyor ve çok uzun zamana yayılıyor. açıkçası uyabileceğimi zannetmiyorum. Hafif yemek kısmaları işe yarar mı acaba?

Aga hep kilolu olsam dert etmezdim de eskiden zayıf olupta şimdi obez olmak koyuyor :/.
yasalla kanka

hiç görmediğim için bir şey diyemicem hocam da bu kiloyu sporda harcayın 🙂 sizin için daha iyi olmaz mı

Gayet rahat kurtarabilecek bir durumdasın karalar bağlamaya gerek yok. Kardiyonu aksatma. Her gün bir saat yürü en azından. Koşu yapma.

Diyeti de söyleyecek bir şey yok zaten kalorini takip edeceksin de bozuyorsan nasıl bir çözüm sunulur bilmiyorum. Ciddi psikolojik bir sorunun yoksa tatlıyı, abur cuburu, böreği evine hiç sokmayarak düzgün kardiyo yapıp boşa gitmesin psikolojisiyle ve farkı gördükçe başarısız olmamak için devam etme motivasyonuyla halledilir veya yardımcı olur. Ama boğazını tutamıyorsan artık ya yüz yüze birinin destek olması veya profesyonel bir destek almak ya da ozempicten dümdüz girmek :) Problemini çözer.

Ağırlık antrenmanlarını en az 3 gün yap. Eksik bölge bırakma. Şu an en işine yarayacak şey düzenli eksik bölge olmadan devam edeceksin. Bacakları aksatma bedavadan metabolizma.

aga ekmeği kesip kalori açığı bırakacan biraz gayret ve irade gerekcek

beyler kilo verirken sarkmayı nasıl önliyeceğiz ve kesin önlenirmi yoksa ameliyat zorunlumu sormak istedim

Diyetisyen + spor.

yemeni düzenle kendinde bazı şeyleri yapabilirsin ama diyetisyen boş diyip bu haldeysen bi düşün her şey ne yediğine bağlı senin ihtiyacın 2300 kaloriyse sen 3000 alıyosan kilo alırsın sen bunu kısıp 2500 e düşürsen yine kilo alırsın ancak 1800-2000 civarına düşürürsen kilo almazsın. Sayılar örnek amaçlı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,306
Üyeler
185,703
Son üye
Ressime32
Geri