Neler Yeni

OBP sadece ilk mezun senesinde mi kırılır

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ertuğrul atıcı
Bu sene yks ye 3. Girişim oldu ve bu zamana kadar hiçbir bölüme yerleşmedim bazıları tarafından senin ilk mezun senen değil o yüzden tercih yapıp yerleşirsen seneye obp kırılmaz bi yere yaz git beğenmessen bırakırsın diye öneriler alıyorum bu doğru mudur ilk mezun senesi haricinde yerleşsek bile obp kırılmaz mı

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,616
İsim
ismail
Kaç k yaptın en son?

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,376
İsim
Berkay BABUCCU
şöyle anlatayım benim bildiğim.Bir yer tercih ettiğinde gider kaydını yapar isen o puanı kullanarak işlem yaptığın için bir sonraki sene YARISI verilmekte.Ancak herhangi bir işlem yapmadıysan tercihte bulunmadıysan o zaman her sene veriliyor.Önemli olan Tercihte bulunmak veya bulunduğun yere gitmek. Bu ikisinden birisi ama hangisi onu bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
NBerke Dagdelen
şöyle anlatayım benim bildiğim.Bir yer tercih ettiğinde gider kaydını yapar isen o puanı kullanarak işlem yaptığın için bir sonraki sene YARISI verilmekte.Ancak herhangi bir işlem yapmadıysan tercihte bulunmadıysan o zaman her sene veriliyor.Önemli olan Tercihte bulunmak veya bulunduğun yere gitmek. Bu ikisinden birisi ama hangisi onu bilmiyorum.
Bir üniye yerleştiğinde kayıt yapmasa bile OBP diğer sene yarıya düşer.
OBP sadece bir üniversiteye yerleştiğin seneyi takip eden sene yarıya düşer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ertuğrul atıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşte bu yarısı verilme olayı sadece yks ye ilk girdigin sene için geçerli sonra ki senelerde tercih yapıp yerleşsen obp kırılmıyor dediler onu öğrenmek istiyorum

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,376
İsim
Berkay BABUCCU
Bir üniye yerleştiğinde kayıt yapmasa bile OBP diğer sene yarıya düşer.
OBP sadece bir üniversiteye yerleştiğin seneyi takip eden sene yarıya düşer.
O zaman yerleşmeyi dikkate alıyor tercih etmeyi değil. Zaten mantıklı olanda o olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşte bu yarısı verilme olayı sadece yks ye ilk girdigin sene için geçerli sonra ki senelerde tercih yapıp yerleşsen obp kırılmıyor dediler onu öğrenmek istiyorum
Benim düşüncem;

50 obp puanım var.
2023-2024 de yerleştim YARISI kırılır.
2024-2025 de Zaten YARISINI Alırım.
2025-2026 da TAM alırım ve YERLEŞTİM diyelim.
2026-2027 de YİNE YARIM olur.
Benim düşüncem böyle her yerleştirme de yarısını kaybedersin.Tabi bunun yönetmeliğini okumak gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ertuğrul atıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Agalar şimdi 3. Senem ilk defa bu sene yerlessem seneye obp m kirik mi olacak yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ertuğrul atıcı
Sadece benim aklim karisti bana söylenilen şeyle kılavuzda falanda böyle bi bilgi yazmiyor zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eyvallah beyler sağolun

dostveviski

80+ Bronze
2019'da ilkkez yks girdin obp %100 bu sene tercih yapıp üniversiteye yerleştirilirsen 2020 yks' de OBP %50. 2021 yks de OBP tekrar %100.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Merhaba, tercih yaptığınızda bir yeri tutturursanız o bölüme gitmek zorundasınız. Varsayalım ki gitmediniz ya da gidip seneye tekrar sınava girdiniz, OBP bir seneliğe mahsus yarıya düşer. 2023 YKS'de tercih yapıp üniversite kazanan bir adayın, 2024 YKS'de OBP bir seneliğe mahsus yarıya düşer ve sadece bir seneliğe mahsus bir uygulamadır. Tercih yapıp yerleşemezseniz de sorun oluşturmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Can B.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,025
Üyeler
168,882