Neler Yeni

Twitch OBS açınca fps düşüyor

Ahyef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ahmet Batuhan Karaoğlan
Kendi çapımda yayıncılık ile uğraşıyorum dostlar. bugün CS2 tam olarak yayınlandı ve bende yayın yapmak istedim ama oyun 60hz gibi oynatıyor hiçbir akıcılık yok. Aşırı derece fps kaybı yaşatıyor bana. Obs kapalı iken 300-500 arası alıyorum ama yayını açmadan bile obsi yan ekrana açınca fps 160lara kadar geriliyor ve bütün o 240hz muhabbeti 60hz gibi oluyor. Sistemim B650p pro, 7600x, 3080ti, 32gb 5600mhz. yayınlarımı da ekran kartı üzerinden veriyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Yayını ekran kartından veriyorken bu kadar düşüş yaşanması ilginç, birde işlemciden vermeyi denedin mi?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
Kendi çapımda yayıncılık ile uğraşıyorum dostlar. bugün CS2 tam olarak yayınlandı ve bende yayın yapmak istedim ama oyun 60hz gibi oynatıyor hiçbir akıcılık yok. Aşırı derece fps kaybı yaşatıyor bana. Obs kapalı iken 300-500 arası alıyorum ama yayını açmadan bile obsi yan ekrana açınca fps 160lara kadar geriliyor ve bütün o 240hz muhabbeti 60hz gibi oluyor. Sistemim B650p pro, 7600x, 3080ti, 32gb 5600mhz. yayınlarımı da ekran kartı üzerinden veriyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
obs ayarlarını atarmısın?

Ahyef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ahmet Batuhan Karaoğlan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    34.1 KB · Hit: 79
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    39.5 KB · Hit: 73

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
işlemci bazlı oyunları daha çok oynadığım için hep ekran kartıdan verdim hocam
twitchte yayın veriyorsanız 9000 bitratei mümkün değil. partner olan yayıncılara 8000bitrate veriliyor. partner değilseniz 6000bitrate maks. maks B kare 2, ileri bakma ve psikonunda tiklerini kaldırın. yayın verirken aynı anda kayıt alıyorsanız fps düşüşleri normal kaliteli kayıt alıyorsanız dahada normal. kayıt format diziliminiz sanırım baya bir yük biniyor karta. daha ideal ayarları denemelisiniz.

Ahyef

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ahmet Batuhan Karaoğlan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
twitchte yayın veriyorsanız 9000 bitratei mümkün değil. partner olan yayıncılara 8000bitrate veriliyor. partner değilseniz 6000bitrate maks. maks B kare 2, ileri bakma ve psikonunda tiklerini kaldırın. yayın verirken aynı anda kayıt alıyorsanız fps düşüşleri normal kaliteli kayıt alıyorsanız dahada normal. kayıt format diziliminiz sanırım baya bir yük biniyor karta. daha ideal ayarları denemelisiniz.
Dedikleriniz doğru ama obsde kayıt ve yayın açık değilken bunun olması bana çok normal gelmiyor. Mesela obsi açıp yan ekrana aldığımda da bir fark oluşuyor, simge durumuna küçülttüğümde daha performanslı oluyor bunu anlayabilmiş değilim. 3080 ti da extreme bir kart yani başka oyunlar oynarken böyle bir sorun yaşamıyorum.

Top Bottom