Neler Yeni

Obs den çektiğim videoyu izlerken donuk donuk gösteriyor

RBTO3456

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
RBTO3456
Obsden videoyu çekerken sıkıntı olmuyor fakat dosyaları göster diyince oraadan çektiğim videoyu izliyorum oyunun belli bölümlerini gösteriyor sadece ,seste sıkıntı yok yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım?

En İyi Cevap
Çıkış modunu "Gelişmiş" yapıp kayıt ayarlarına gidiniz, sonra da bu ayarları yapınız.
1614668480048.png

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Dediğiniz ayarı yaptım, CQ 17'den düşerse kalite artar mı?
Veya B-Frames dediğinizin ayarını nasıl yaparım hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani 1 olabilir dediniz ya, 2-3 olursa kaliteye nasıl etki eder?
B-frames kaliteyi artırır ama performansa büyük etki eder yani 3 olursa çok ağır olur. CQ yükseldikçe kalite düşer. CQ 16'nın altındaki değerlerde dosya boyutu çok büyük oluyor.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
B-frames kaliteyi artırır ama performansa büyük etki eder yani 3 olursa çok ağır olur. CQ yükseldikçe kalite düşer. CQ 16'nın altındaki değerlerde dosya boyutu çok büyük oluyor.
Tamamdır bunu sormak istemiştim. Çok teşekkürler. Ayarlamaları deneyerek yaparım ben o zaman :)

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
CQ değişken bit hızı yani çimli alanlarda vs bitrate yükseltir böylece görüntü pikselli olmaz. CBR (constant bitrate) sabit bit hızıdır. NVENC ile daha yeni olan CQ en iyi performansı ve kaliteyi verir. Yayında CBR kullanılmalı yoksa bitrate çok fazla artıyor. Bende 19k bitrate'e filan çıkmıştı.

CQ değişken bit hızı yani çimli alanlarda vs bitrate yükseltir böylece görüntü pikselli olmaz. CBR (constant bitrate) sabit bit hızıdır. NVENC ile daha yeni olan CQ en iyi performansı ve kaliteyi verir. Yayında CBR kullanılmalı yoksa bitrate çok fazla artıyor. Bende 19k bitrate'e filan çıkmıştı.
@strive_for_greatness

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA

@strive_for_greatness
Yayında CBR duruyor zaten hocam. Kayıtta CQP var. CQ-15 ve B-Frame-2 olarak ayarladım.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
CQ 15 çok yüksek olmuş 16-17 öneririm.
Dosya boyutu yüksek olur demiştiniz hocam galiba ben zaten editleyip YouTube'a uploadladıktan sonra siliyorum videoyu. Performansa çok etkisi olursa 16'ya yükseltirim.

Bir de son olarak şey sormak istiyorum :
Ekran görüntüsü 2021-03-02 103718.png

Kayıt Biçimi mp4 iken böyle bir uyarı çıkıyor, mkv yapınca gidiyor. Ama mkv'yi editlemek için de HandBrake programından mp4'e çevirmem gerekiyor ve kalite bir nebze düşüyor. Önemli bir uyarı mı? Yoksa önemsizse mp4 dursun.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Dosya boyutu yüksek olur demiştiniz hocam galiba ben zaten editleyip YouTube'a uploadladıktan sonra siliyorum videoyu. Performansa çok etkisi olursa 16'ya yükseltirim.

Bir de son olarak şey sormak istiyorum :
Alıntıyı görüntüle
Kayıt Biçimi mp4 iken böyle bir uyarı çıkıyor, mkv yapınca gidiyor. Ama mkv'yi editlemek için de HandBrake programından mp4'e çevirmem gerekiyor ve kalite bir nebze düşüyor. Önemli bir uyarı mı? Yoksa önemsizse mp4 dursun.
Önemsiz. mp4 dursun.

Top Bottom