Çıkış modunu "Gelişmiş" yapıp kayıt ayarlarına gidiniz, sonra da bu ayarları yapınız.
B-frames kaliteyi artırır ama performansa büyük etki eder yani 3 olursa çok ağır olur. CQ yükseldikçe kalite düşer. CQ 16'nın altındaki değerlerde dosya boyutu çok büyük oluyor.Dediğiniz ayarı yaptım, CQ 17'den düşerse kalite artar mı?
Veya B-Frames dediğinizin ayarını nasıl yaparım hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani 1 olabilir dediniz ya, 2-3 olursa kaliteye nasıl etki eder?
Tamamdır bunu sormak istemiştim. Çok teşekkürler. Ayarlamaları deneyerek yaparım ben o zamanB-frames kaliteyi artırır ama performansa büyük etki eder yani 3 olursa çok ağır olur. CQ yükseldikçe kalite düşer. CQ 16'nın altındaki değerlerde dosya boyutu çok büyük oluyor.
CQ değişken bit hızı yani çimli alanlarda vs bitrate yükseltir böylece görüntü pikselli olmaz. CBR (constant bitrate) sabit bit hızıdır. NVENC ile daha yeni olan CQ en iyi performansı ve kaliteyi verir. Yayında CBR kullanılmalı yoksa bitrate çok fazla artıyor. Bende 19k bitrate'e filan çıkmıştı.B-frames kaliteyi artırır ama performansa büyük etki eder yani 3 olursa çok ağır olur. CQ yükseldikçe kalite düşer. CQ 16'nın altındaki değerlerde dosya boyutu çok büyük oluyor.
@strive_for_greatnessCQ değişken bit hızı yani çimli alanlarda vs bitrate yükseltir böylece görüntü pikselli olmaz. CBR (constant bitrate) sabit bit hızıdır. NVENC ile daha yeni olan CQ en iyi performansı ve kaliteyi verir. Yayında CBR kullanılmalı yoksa bitrate çok fazla artıyor. Bende 19k bitrate'e filan çıkmıştı.
Yayında CBR duruyor zaten hocam. Kayıtta CQP var. CQ-15 ve B-Frame-2 olarak ayarladım.CQ değişken bit hızı yani çimli alanlarda vs bitrate yükseltir böylece görüntü pikselli olmaz. CBR (constant bitrate) sabit bit hızıdır. NVENC ile daha yeni olan CQ en iyi performansı ve kaliteyi verir. Yayında CBR kullanılmalı yoksa bitrate çok fazla artıyor. Bende 19k bitrate'e filan çıkmıştı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@strive_for_greatness
CQ 15 çok yüksek olmuş 16-17 öneririm.Yayında CBR duruyor zaten hocam. Kayıtta CQP var. CQ-15 ve B-Frame-2 olarak ayarladım.
Dosya boyutu yüksek olur demiştiniz hocam galiba ben zaten editleyip YouTube'a uploadladıktan sonra siliyorum videoyu. Performansa çok etkisi olursa 16'ya yükseltirim.CQ 15 çok yüksek olmuş 16-17 öneririm.
Önemsiz. mp4 dursun.Dosya boyutu yüksek olur demiştiniz hocam galiba ben zaten editleyip YouTube'a uploadladıktan sonra siliyorum videoyu. Performansa çok etkisi olursa 16'ya yükseltirim.
Bir de son olarak şey sormak istiyorum :
Alıntıyı görüntüle
Kayıt Biçimi mp4 iken böyle bir uyarı çıkıyor, mkv yapınca gidiyor. Ama mkv'yi editlemek için de HandBrake programından mp4'e çevirmem gerekiyor ve kalite bir nebze düşüyor. Önemli bir uyarı mı? Yoksa önemsizse mp4 dursun.
Tamamdır. Çok teşekkür ediyorum hocam yardımların için. Bir konuda iki kişiye yardım ettin. Kalite gayet mükemmel oldu vallaÖnemsiz. mp4 dursun.