Neler Yeni

OCCT de PC kapandı

Mileven

80+ Silver
OCTTde ekran kartına Power testi başlattım 1366x768 de pc çat diye kapando psum Hadron 500W psudanmı kapandı acaba ?
@White Ravens

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
1600 AF
XFX RX 590
A320M-H
Crucial 2666 Mhz CL19
Hadron 500W
Hiper Harmony

Hadron kalitesiz bir markadı ve artıdan RX 590 için 500W yeterli bir miktar değil 590 çok güç tüketen bir kart. Benim düşüncem PSU dan dolayı. Ama garanti olsun diyorsan RAM Leri Memtest86 ile test et ve işlemciyide stress testine sok.

• Beğen
Reaksiyonlar: aber

aber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ahmet ber
İki sebepten kapanma olabilir genellikle biri ısınma biri PSU. Isınma için bir süre geçmesi lazım direk kapanmaz. Büyük ihtimal PSU'dan anı yüklenme de kaldıramadı kapattı gibi geldi.

Mileven

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hadron kalitesiz bir markadı ve artıdan RX 590 için 500W yeterli bir miktar değil 590 çok güç tüketen bir kart. Benim düşüncem PSU dan dolayı. Ama garanti olsun diyorsan RAM Leri Memtest86 ile test et ve işlemciyide stress testine sok.
ramlerde sıkıntı yok memtest yaptım işlemciye nasıl yük vericem
Mesaj otomatik birleştirildi:

İki sebepten kapanma olabilir genellikle biri ısınma biri PSU. Isınma için bir süre geçmesi lazım direk kapanmaz. Büyük ihtimal PSU'dan anı yüklenme de kaldıramadı kapattı gibi geldi.
sence psu danmı işlemciye yük bindiriyimmi?

aber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ahmet ber

sence PSU danmı işlemciye yük bindiriyimmi?
aida64 ve prime 95 testleri yapabilirsiniz sadece işlemci için. Eğer sadece işlemciye test yaparken sorun yaşamazsan büyük ihtimal PSU'dan demektir. Ekran kartı ile birlikte yük binince kapanıyor demektir.

Mileven

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aida64 ve prime 95 testleri yapabilirsiniz sadece işlemci için. Eğer sadece işlemciye test yaparken sorun yaşamazsan büyük ihtimal PSU'dan demektir. Ekran kartı ile birlikte yük binince kapanıyor demektir.
işlemciye yük verdım 20-30 saniye hiç bişey olmadı psunun fanı hızlandı

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

sence PSU danmı işlemciye yük bindiriyimmi?

OCCT de işlemci stress testide olmalı. Ordan test edebilirsin. İşlemci çok güç tüketmeyeceği için güç kaynağını çok yormaz, eğer pc işlemci yükteyken sapıtmaz ise PSU dan dolayıdır.

Biraz daha yap, elini korkak alıştırma daya şuna testi.

• Beğen
Reaksiyonlar: aber

aber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ahmet ber

Hocam sadece 20-30 saniye işlemci test ile fan hızlandı ise sıkıntı büyük demektir. Ekran kartı çok daha fazla güç çeker işlemciye göre.

Mileven

80+ Silver
OCCT de işlemci stress testide olmalı. Ordan test edebilirsin. İşlemci çok güç tüketmeyeceği için güç kaynağını çok yormaz, eğer PC işlemci yükteyken sapıtmaz ise PSU dan dolayıdır.

Biraz daha yap, elini korkak alıştırma daya şuna testi.
hadron kalitesiz hocam bişey olur yanar manar 20 sanıyede bile fan çok hızlandı psunun

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
hadron kalitesiz hocam bişey olur yanar manar 20 sanıyede bile fan çok hızlandı psunun

Yani aslında 20 saniyede direk işlemci tam gücü çekicektir tam güç çektiğinde bir şey olmadığına göre işlemcide de sorun olmaz ama PSU nun fanı hemen hızlandıysa iyi yük binmiş PSU ya. O bombadan kurtulmalısın. PSU için bütçe ayırman mümkünmü ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22